Kúpa bytu

18. jún 2022

Ahojte, chcem si kúpiť 1i byt, a mám otázku je lepšie prerobený alebo neprerobeny a dať si ho urobiť podľa seba? Koľko by mohla vyjsť prerabka parkety, obklad kúpeľňa a wc, povedzme že bez ceny kuchyne...? Prehľad o cene kuchýň mám, ale ten zvyšok vôbec. Rozdiel v takých cenách bytov v BA vie byť aj 20 000, tak zvažujem, či nebude lepšie si kúpiť pôvodný stav a všetko dať urobiť.

lejusinka
18. jún 2022

Urcite povodny stav a prerobit podla seba. Nevies kolko do prerabky investocal povodny majitel. My sme kupili prerobeny a des a hroza. Museli sme prerobit znovu lebo sice vyzeral byt skvele ale kvalita bola uplne inde. Taka kvalitna prerabka moze vyjst aj okolo tych 15-20tisic ale urcite ti tu pridu mudrovat aj zeny co prerobili byt za 2000€ a zostalo im z toho aj dovolenku 😂

elizabet173
18. jún 2022

@lejusinka zostalo im na dovolenku 😁, ale pamatam si tu nedavnu diskusiu

zmrzlinka2021
18. jún 2022

Kvalitna prerabka 1 izbaku s kvalitnymi materialmi + nejake zariadenie, urcite treba pocitat minimalne 20-25 tis. EUR.
Nechces ist radsej do novostavby?

liljana
18. jún 2022

Prerabat za dnesne ceny materialov a remeselnikov ti vzenie slzy do oci. Bud najdes dobru prerabku a nemenit to, alebo hladat uplne povodny stav. Najhorsia je zla prerabka, za ktoru si vypytaju viac penazi a aj tam budes musiet vsetko prerobit.

autor
18. jún 2022

@zmrzlinka2021 V novostavbe som teraz, ale problem s nimi je, ze su dost na okraji sidlisk, v kazdom pripade ten jednoizbak chcem tak na 5r, ale uvidime.

luccija
18. jún 2022

Neprerobeny....zalezi co budes vsetko menit ved si cca vyrataj m stvorcove a priemernu cenu parkuliet, obkladov, sanitu...baterie...malovku?bude sa menit aj elektrika, voda, odpady ci len zakladne veci.Alebo kupit pekne prerobeny dnes zohnat majstrov, material vsetko zmenezovat asi je dobre kuoit uz pekne prerobeny a mat klud.Aky je rozdiel medzi 1 a 2 izbovym?

elizabet173
18. jún 2022

@zmrzlinka2021 ešte to má jeden háčik, v drvivej väčšine je plocha dvojizbáku v novostavbe podobná ploche jednoizbáku v staršom bytovom dome. ☹ A nie vždy je novostavba z kvalitných materiálov

janne318
19. jún 2022

Pokiaľ máš na to nervy, odhodlanie a financie, určite by som na Tvojom mieste kúpila byt v pôvodnom stave a prerobila si ho podľa seba. Zariadiš si ho podľa svojich predstáv a prianí.
Pokiaľ ide o cenu rekonštrukcie - tá je skutočne veľmi individuálna. Ceny materiálov sa markantne líšia. Je rozdiel, či sa rozhodneš pre laminátové parkety, keramický obklad a kuchyňu z Merkury Marketu, alebo či si dopraješ vinylovú podlahu, gresové obklady a kuchyňu na mieru. Každopádne - ak chceš ušetriť, tak jedine na výbere menej luxusných materiálov. Na cene prác sa šetriť neoplatí. Kvalitní majstri si samozrejme vedia zapýtať, ale za svoju prácu ručia a Ty budeš spokojná s precízne odvedenou robotou. Šuflikanti z inzerátov za pár euro Ti akurát narobia škodu, problémy, zničia materiály - až napokon budeš musieť nechať všetko nanovo prerábať niekomu odborne zdárnému.