Caute,
vie mi niekto povedat, ako je to po novom v tejto "dobe", ked kupim auto cez autobazar, chcem to vyplatit a hned zobrat,
auto nema ale pzp a oni mi rovno ponuknu poistku povinnu (predrazenu)a urobia navrh, ten mozem odmietnut hej? (Chcem si to porovnat a ked najdem lepsiu, tak zaplatim inu)Ked si spravim poistku po vlastnej osi toto im musim oznamit? Ze mam poistku take a take cislo? Aby to oni nahlasili pri prepise? Lebo bez toho sa to neprepise? Nevie niekto?
@raztovsetkozmizne no online navrh poistky je platny po prvej splatke, ked sa to nezaplati, navrh sa rusi a teda len to by som chcela vediet, ci tu moju pripadne poistku inde musim hlasit bazaru kvoli prepisu
@nikimama2018 neber ich, urob si svoju a nahlas im to alebo im to posli
@nikimama2018 my sme teraz kupovali auto ale nie cez bazár ale normálne od pôvodného majiteľa. Uzavreli sme deň pred predpisom pzp na VIN číslo. A na prepis sme išli už s platnou pzp, kúpnou zmluvou a dokladmi.. nič viac.
@nikimama2018 Máte 2 možnosti:
1. uzavrieť narýchlo pzp v bazáre, ale musí to byť online, podpis zaplatením - aby sa dala vzápätí zrušiť bez výpovednej lehoty... následne si v pokoji urobíte pzp podľa seba
alebo
2. hneď si urobíte pzp podľa seba
Poradie: kúpite auto, pzp, prepis. Pri prepise auta t.j. vystavení nového TP treba už mať pzp uzavreté. Nový TP s vašimi údajmi a prípadne aj novým EČV pošlete do poisťovne a zapracujú ho do zmluvy dodatočne a pošlú aj celoročnú zelenú kartu s novými údajmi.
Ak máte výrazne výhodnejšiu ponuku na PZP než akú ponúka bazár, uzatvorte si PZP vopred na VIN (samozrejme treba sa na tom dohodnúť s bazárom a poistku mať hneď aj uhradenú). Ak má predajca niekde dohodnuté dobré podmienky a cena je +/- rovnaká ako si viete uzatvoriť sama, tak to nechajte na bazár.
Autorka už nenapíše. Dostala rady a zrušila profil. že ďakuje asi 🤪🤪🤪
@nikimama2018 normálne im povedz že chceš svoju poistku a potrebuješ si to premyslieť.