Ahojte potrebovala by som poradiť. S manželom zvažujeme kúpu nového auta, lenže po stavbe domu nemáme naň v hotovosti. Preto by sme ho potrebovali zafinancovať úverom. A tu nastáva otázka čo je vhodnejšie? Splátka na 4tinky, úver od predajcu áut alebo spotrebný úver v banke?
Keď je manžel živnostník nie je problém s úverom? Hypotéku ani inú pôžičku nemáme, mame jedno dieťa
treba si vybart auto a poratat si moznosti podla sumy. Ide o to, co je pre vas lepsie. A ci dostane zo zivnostou uver, je tiez otazka na banku, ak ma prijem dostane. Moze si kupit auto aj na zivnost.
Ďakujem za rady zájdeme do banky. Manžel má príjem dobrý ale ma len prvé daňové priznanie. Predtým pracoval na vstup. Pre mňa by bolo ideálne keby sme splácaní fixnu sumu ale keby bolo možné aj každý mesiac zaplatiť niečo naviac. Pri hypotékach je možné to vloženie peňazí len ci aj pri spotebnom uvere to je možné netuším.
@mamula20 myslíš ze aj pri spotebnom uvere sa môže dávať fixná suma a kazdy mesiac by sme dávali peniaze naviac? Reálne vieme splácať 500€-600€ auto chceme max za 22000€ sme len traja nám netreba veľké auto. Len radšej by som mala menšiu splátku a ak by nám ostávali peniaze by sme to predčasne splatili. Ďakujem.
@simca06022011 manžel má príjem v rozmedzi 2300€ - 2700€ len zatiaľ neplatí do sociálnej, až od júla bude platiť
@tanyan chápem to by som prirátala k sume auta aby nás to potom neprekvapilo 🙂
predcasne splatenie pri spotrebakoch nie je vyhodne, nenahanaj sa zbytocne, bud si to kup od autopredajne (poskytuju auto uvery, nie je to leasing, ale uver na atuo - len anozaj treba podla znacky sa riadit a hladat moznosti k autu a nie naopak) kde dostane napr na 3-4splatky, pozbieraj si peniaze a uhrad (ako to maju s predcasnym neviem), alebo spotrebak a klasika splacat do terminu. Napr autokredit ked sme brali od VW, aj MB, tak sme dostali zadarmo poistky na auto, cize aj toto bolo plus. Len to bolo davnejsie. Treba ist poobzerat si auta a spytat sa po moznostiach financovania.
Treba skočiť do banky a opýtať sa aký úver s akými podmienkami môžete dostať. Treba mať ale viac ako len kúpnu cenu vozidla k dispozícii, lebo musíš zaplatiť aj prihlásenie, poistku...
Cenu úveru z banky treba porovnať s ponukou predajcu a zistíš čo je výhodnejšie.