Kúpa apartmánu v zahraničí

29. mar 2023

mate skusenost s kupou apartmanu v zahranici? resp. s kupou bytu v primorsjych destinaciach...vsimla som si, ze nase realitne kancelarie ponukaju na predaj zo zahranicia len apartmany roznych hotelov, je mozne potom s takouto nehnutelnostou nakladat lubovolne, dat do prenajmu kedykolvek pocas roka, vyuzivat kedykolvek, predat kedykolvek?

senan
29. mar 2023

Co som citala na nete tak zalezi od koho kupujes apartman. Existuje developer ktory ti preda nehnutelnost s tym ze 2/3 z roka sa o nu postara a este ti posle peniaze ze to prenajme svojej klientele. Alebo potom ruha varianta ze si to kupis ty sama a uz je na tebe ako to budes prenajimat. Ci cez booking alebo airbnb atd...

luccija
29. mar 2023

Kamarátka tak ma v Egypte oni jej zháňajú ubytovatelov majú časť zo zisku, upratujú, spravujú a, keď chce ide tam ona.Zalezi aku máte zmluvu a podmienky

melanta
29. mar 2023

Máme na Tenerife, kupovali sme ale cez miestnu realitnú kanceláriu a miestneho právnika. Vôbec sme nemali záujem riešiť čokoľvek so slovenskou realitkou. Nehnuteľnosť je normálne naša, takže áno, môžeme s ňou nakladať ako chceme. My ju neprenajímame, ale samozrejme, pri prenájme je potrebná registrácia a platenie daní a poplatkov podľa miestnych zákonov. Ak by sme ju chceli prenajímať, môžeme si to riešiť po vlastnej osi, alebo najať na to realitku, ktorá nám bude všetko zastrešovať a my jej za to zaplatíme určité % zo zisku. A samozrejme, predať ju môžeme kedykoľvek, prečo by sme nemohli.

muchotrafka298
29. mar 2023

Hlavne si zvaz, ze ci to chces mat vylucne na vlastnu potrebu alebo to chces na prenajimanie s tym, ze tam prides par krat do roka. Kedze pises, ze primorske destinacie, tak ak chces na tom zarobit, tak to prenajmes hlavne v letnej sezone. Takze ty tam pojdes hypoteticky mimo top sezony, ked to nebudes mat obsadene.