Ahojte. Ktorú zdravotnú odporúčate pre novorodenca a prečo?
Ste spokojne? Ďakujem
@vvrga1
Ahoj, my mame dôveru a idem meniť na všeobecnú. Ono je všetko super, pokým sa náhodou nedostaneš s babaom do nemocnice ako sa stalo nám. Strasia doniesla zo škôlky RSV vírus, ktorý je zvlášť pre bábätka nebezpečný. A začal sa kolobeh. Zrazu sa nám nedal urobiť test na RSV vírus, lebo dôvera ho nepreplaca a tak babám nasadili všeobecne antibiotiká, lebo v podstate nevedeli zistiť čo im je. Keď som povedala, žeby sme si tento test zaplatili, tak povedali sumu 500€/test a to mame dvojičky, takze nepripadalo do úvahy. Ono potom som sa zarozpravala aj so sestričkami a samé mi potvrdili, ze aspoň u deti tieto komerčne poisťovne nie sú dobre, lebo mnoho úkonov v nemocnici nepreplacaju. A čo vedia, ze im poisťovňa nepreplatí, to zas neurobia. Tiež sme mysleli, ze ideme do lepšieho, lebo nás nalákali na monitor dychu atď… ale realne jeden veľký odrb.
Už som to našla - ten veľký test teda stojí okolo 300-400€ a vola sa respiračny panel, kde sa zisťuje typ vírusu, zdá sa mi, ze je na 10 druhov vírusov a potom je maly respiračny panel za cca 80-70€, na ňom sa zisťujú 4 druhy vírusov, na oboch sa zisťuje aj RSV vírus a oba ti dôvera v nemocnici nepreplatí. Zdá sa mi, ze ani union nie. Len toľko k tomu.
Ide o to, že ja mám dôveru. Muž mal roky Union, potom šiel robiť do zahraničia. Ja s inou poisťovňou skúsenosti nemám a ani teraz som nebola odkázaná na nejaké špeči veci, ale muž trvá na tom aby sme naše bábo poistili v Union. A ja teda neviem čo mám robiť
@vvrga1
Union, dôvera sú dobre na čerpanie extra benefitov ako dentálne hygiena, monitor dychu atd. Ale ak by si realne s dieťaťom skončila v nemocnici ako my, tak zase nepreplacaju mnohé potrebne úkony. Porozpravaj sa s lekárkou nejakou, tí ti povedia. My ideme všetko meniť kvôli mojej skúsenosti pod všeobecnú. Nie je predsa normálne, aby som si platila poistenie a v nemocnici mi neurobia rôzne testy a úkony kvôli tomu, ze im to poisťovňa nepreplatí a ešte za to aby som si extra doplácala, čo iné deti majú v cene zdravotného poistenia.
@vvrga1 syna máme poisteného v Union poisťovní. Bol hospitalizovaný už 3krat a vždy nám urobili všetky vyšetrenia a celý pobyt mal vždy hradený poisťovňou. A samozrejme doplatky za lieky sa vracajú. Ale to je tiež také že väčšina liekov sa nepredpisuje. Aspoň teda u našej pediatricky.
@vvrga1 mame union, mala je predčasne a nikdy sme nikde nemali problém