Ktorá zdravotná poisťovňa je najlepšia pre novorodenca?

vvrga1
15. feb 2022

Ahojte. Ktorú zdravotnú odporúčate pre novorodenca a prečo?
Ste spokojne? Ďakujem

e1i
15. feb 2022

@vvrga1 mame union, mala je predčasne a nikdy sme nikde nemali problém

katkami123
15. feb 2022

@vvrga1
Ahoj, my mame dôveru a idem meniť na všeobecnú. Ono je všetko super, pokým sa náhodou nedostaneš s babaom do nemocnice ako sa stalo nám. Strasia doniesla zo škôlky RSV vírus, ktorý je zvlášť pre bábätka nebezpečný. A začal sa kolobeh. Zrazu sa nám nedal urobiť test na RSV vírus, lebo dôvera ho nepreplaca a tak babám nasadili všeobecne antibiotiká, lebo v podstate nevedeli zistiť čo im je. Keď som povedala, žeby sme si tento test zaplatili, tak povedali sumu 500€/test a to mame dvojičky, takze nepripadalo do úvahy. Ono potom som sa zarozpravala aj so sestričkami a samé mi potvrdili, ze aspoň u deti tieto komerčne poisťovne nie sú dobre, lebo mnoho úkonov v nemocnici nepreplacaju. A čo vedia, ze im poisťovňa nepreplatí, to zas neurobia. Tiež sme mysleli, ze ideme do lepšieho, lebo nás nalákali na monitor dychu atď… ale realne jeden veľký odrb.

katkami123
15. feb 2022

Už som to našla - ten veľký test teda stojí okolo 300-400€ a vola sa respiračny panel, kde sa zisťuje typ vírusu, zdá sa mi, ze je na 10 druhov vírusov a potom je maly respiračny panel za cca 80-70€, na ňom sa zisťujú 4 druhy vírusov, na oboch sa zisťuje aj RSV vírus a oba ti dôvera v nemocnici nepreplatí. Zdá sa mi, ze ani union nie. Len toľko k tomu.

vvrga1
autor
15. feb 2022

Ide o to, že ja mám dôveru. Muž mal roky Union, potom šiel robiť do zahraničia. Ja s inou poisťovňou skúsenosti nemám a ani teraz som nebola odkázaná na nejaké špeči veci, ale muž trvá na tom aby sme naše bábo poistili v Union. A ja teda neviem čo mám robiť

katkami123
15. feb 2022

@vvrga1
Union, dôvera sú dobre na čerpanie extra benefitov ako dentálne hygiena, monitor dychu atd. Ale ak by si realne s dieťaťom skončila v nemocnici ako my, tak zase nepreplacaju mnohé potrebne úkony. Porozpravaj sa s lekárkou nejakou, tí ti povedia. My ideme všetko meniť kvôli mojej skúsenosti pod všeobecnú. Nie je predsa normálne, aby som si platila poistenie a v nemocnici mi neurobia rôzne testy a úkony kvôli tomu, ze im to poisťovňa nepreplatí a ešte za to aby som si extra doplácala, čo iné deti majú v cene zdravotného poistenia.

drobcek17
15. feb 2022

@vvrga1 syna máme poisteného v Union poisťovní. Bol hospitalizovaný už 3krat a vždy nám urobili všetky vyšetrenia a celý pobyt mal vždy hradený poisťovňou. A samozrejme doplatky za lieky sa vracajú. Ale to je tiež také že väčšina liekov sa nepredpisuje. Aspoň teda u našej pediatricky.

xqwertyx
16. feb 2022

@vvrga1 najideálnejšie aby bola rovnaká s matkinou poisťovňou. Pretože keď sa nedajbože stane, že ste hospitalizované aj s mimčom, aby tam nebol problém s vyplatením "ubytovania". Nie všetko, všetky poisťovne preplacajú. Prednedávnom mala kamoška s týmto problém.