Ktorá z vás spláca hypotéku sama?

prosimopomoc
7. jún 2023

Ahojte,
je tu zena, ktora si sama kupila byt a sama plati hypoteku? Da sa to? Vyjdete s peniazmi (slobodná, bezdetna)?

vikusjk
7. jún 2023

@prosimopomoc to predsa zalezi na tom, kolko ta zena zarobi a aku ma vysku hypoteky

dizajnerka
7. jún 2023

Keď Ti hypotéku schvália, tak sa očividne zo zvyšku dá vyjst.

lucylaw
7. jún 2023

Zavisi od vysky platu a vysky hypoteky, ja som rozvedena s 8-rocnym dietatom, mam vlastny byt a splacam na neho hypoteku sama a vyjdem s peniazmi, aj na dovolenku mi ostane..Ale tato info asi pre teba nie je podstatna, lebo mozem zarobit inak ako ty a mat inu vysku hypo ako ty..

martina803
7. jún 2023

Ano 😊

denden77
7. jún 2023

ja, uz daky ten piatok 😁 a uz mi aj dieta pribudlo🤷‍♀️😁

petamich
7. jún 2023

to ze ja som schopna splacat uver sama este predsa neznamena, ze budes aj ty, Zuzana, Hanka...ved kazda mame predsa inu startovaciu poziciu, prijem, vysku hypoteky, vysku splatky, zivotne naklady....🤷‍♀️

lavender94
7. jún 2023

Tak skús napísať nejaké východiskové údaje, keď chceš vedieť názor, či sa to dá. Je rozdiel splácať byt v Bratislave a v Rimavskej sobote a je rozdiel, či zarobiš 800 alebo 3000 nie?

kabo25
7. jún 2023

Sama som kúpila, sama som splácala asi 2-3 roky ....ako píšu vyššie keď ti dajú hypotéku s najväčšou pravdepodobnosťou by si ju mala vedieť aj v pohode splácať a veľa závisí od výšky príjmu (ja som ho teda nemala nejak veľký, ale ani hypotéku)

tahomi
7. jún 2023

Ano, byt je iba moj a hypoteku splacam sama, aj s ostatnymi nakladmi na byt samozrejme.
Ale ako pisu baby vyssie, ako ti tato info pomoze 🤷🏻‍♀️

jaroslav81
7. jún 2023

@prosimopomoc Ak zarábaš 2000€ tak jasné, dá sa to, ak zarobíš 600€ tak skôr nie :D
A inak nie je byt ako byt...byt v BA stojí 180 000€ a presne taký istý byt v Čiernej nad Tiszou bude stáť 15 000€

colsami
7. jún 2023

Kym som nebola vydata tak ano fungovala som tak.
Mimochodom preto je ten system so schvalovanim hypotek podla platov zavazkov a vsetkych "objektivnych" ukazovatelov nastaveny tak, aby bola co najvyssia sanca ze ju dokazes splacat - inak by neschvalili.

fodorka
7. jún 2023

@prosimopomoc ja som rozvedena s dvomi pubertakmi a platim sama hypo 6ty rok....

alexandra383
7. jún 2023

Ano sama som si kupila byt, sama splacala hypoteku a chodila som 2-3krat rocne na exoticke dovolenky popritom. Pomohlo ti to?

olimuc
7. jún 2023

Ja, zacala som sama, ale asi by som ju teraz uz nedostala.. Teraz mam jedno dieta a budem platit este 2 roky

veltraud
7. jún 2023

Ja, uz 7 rokov a este 23 budem :( byt v ba. Je to v poho, prisposobis sa

prosimopomoc
autor
7. jún 2023

Zarabam medzi 1100 a 1200 a byt by stal 130000,nieco nasetrene mam, ine dlhy nemam

katkaseiner
7. jún 2023

@prosimopomoc otázkou bude hlavne koľko z tej sumy máš našetrené...aspoň tých 20% by si mala mať

shewinka
7. jún 2023

Ano, mam svoj vlastny byt (na hypoteku) ktoru splacam sama, vzdy som ju sama platila.
Ano zvysi mi aj na dovolenku, aj nasetrit, aj oblečena chodim, ani hladna nie som, aj mačku mam, aj autom jazdim.

tahomi
7. jún 2023

@prosimopomoc tvoj uverovy strop pri prijme 1100 v cistom je 105 600. Plus rataj, ze musis mat 20% z ceny bytu.

mable123
7. jún 2023

Pozri sa keď nezvládneš splácať nájdeš si extra prácu alebo niekoho k sebe z rodiny z kamarátov dáš do podnájmu... Keď sa človek uskromní dá sa všeličo...