Prosím vás viete mi poradiť nebankovku ktorá mi pozicia financie keď som v úverovom registri?
@lucia992 najprv by som poriešila úverový register a poradila sa s niekým ako sa dostať z dlhov a nie rozmýšľať nad ďalšou pôžičkou 🤦♀️
@morgane1975 nemám žiadne dlhy, nemusíte sa plieskat po čele. V minosti som neskoršie zaplatila jeden úver a ostala som v registri
@lucia992 a načo potrebujes uver?
Ved ale naco potrebujes peniaze teraz, lebo vies, ako nebankovka ti moze pozicat, no ked si vezmes to, kolko tak povediac zbytocne preplatis, tak neviem, ci je to prave vhodne si od nich pozicat
@zmrzlinka2021 prerabka bytu no bude to drahšie ako som čakala
V registri je každý, kto je dlžnikom v banke, alebo v nebankovke s licenciou NBS. Ty sa zrejme pýtaš na situáciu, keď ťa ktokoľvek z tých subjektov objaví ako si nesplácala?
Skús pôžičku zinceuro je to Pozicka od ľudi 🙂
@lucia992 ja som v registry tiež na 5 rokov kvôli starému dlhu za notebook ..boli to tri splátky. ..pred pol rokom som sa dostal k investovaniu a od vtedy investujem a šetrím si ,keby som toto nepoznal čo teraz tak zase by som si zobral úver ,problém je to preplácanie ,keď máš prvé 2 litre našetrené tak máš veľkú radosť ..ale keď už máš 5-12 000 tak vieš že úver len vyčerpáva nielen teba ale aj tvoje financie ,skús radšej inak hospodáriť
@zmrzlinka2021 čo ti je do toho ? To chces vedieť len kvôli tomu aby si moralizovala?
@panegade prečo sa má to pýtaš? Chces poučovať?
Ak je to len jedna splátka a máš klasický dostačujúci príjem a potrebuješ na rekonštrukciu bytu, dá sa to riešiť aj bez nebankovky. Napíš mi správu
Úverový register by mal byť bez omeškaní minimálne 12 mesiacov. Toto je doba,ktorú väčšina bánk sleduje. Takže odporúčam si dať pozor na dobré splácanie všetkých úverov. Do registra sa zapisuje aj pár dnove omeškanie.
@luciferko13 to ako vážne,mysliš že ti len tak niekto požičia
@0martina0 asi nie no vratil bi som aj 3 násobok ,nemám inú možnosť keby to bolo skôr že prídem z Nemecka a viem že to tak dopadne nájdem rýchlo niečo ale už je neskoro do vianoc
ešte raz skusim ludia, lebo mnohí nechápete. Pôžička medzi občanmi, čo aj zmluvne dohodnuta by v prípade vymáhania veritela bola riešená jedine súdom. A to je na dlho a o nervy. A preto vám cudzí nič nepožičia. Skúste rodinu.
@lucia992 radšej žiadna,nájdi si dalsiu prácu a šetri si. Tie darčeky nakúpené za požičané peniaze s veľkým úrokom za to nestoja.