Dobrý deň viete mi poradiť ktorá nebankovka mi pozícia peniaze. Som na rodičovskom a súrne potrebujem peniaze.
Budeš vôbec schopná splácať pôžičku? Keď súrne, chceš ju spotrebovať na bežné fungovanie alebo niečo trvácnejšie zadovážiť?
Pôžičku by si mala brať na to, čo ti bude slúžiť dlhšie ako je splácanie pôžičky.
Tu si nájdeš rôzne skúsenosti ľudí čo riešili pôžičku https://www.banky.cz/poradna/pujcka/
@stankazakova dobrý deň skus zinc pôžičku DS sa vybaviť online
Myslim, ze aj v nebankovke musis dokladat prijem a rodicovsky prispevok sa neberie ako prijem.
@esmey v tom mas sice pravdu, ale keď ma niekto rodicak a nestačí, tak ked bude z rodicaku splácať uver, zostatok penazi stačiť zarucene nebude
@katkaseiner a to je problem banky/nebankovky že si niekto požičia a nemá z čoho splácať? Človek si to má premyslieť či nu to bude vychádzat
@stankazakova ľudia neviem ale v školách sa nevyučuje finančná gramotnosť? Rodičák + nebankovka... ja už fakt neverím
@esmey to myslela sarkastický nepochopila si.
Kamoška minulý mesiac kdesi brala v nebankovke a tiež bola len na RD. Tuším jej dali len ale niečo málo cez 300€, viac jej neboli schopný poskytnúť. Ak chceš sa jej opýtam kde to bolo. 🤷 Ale nevieme akú sumu potrebuješ , či by si nemohol priateľ /muž zobrať... Ťažko povedať či by ti momentálne dal niekto viac ... Na nebankovky ale pozor. Hroooozne preplatíš a u RD ti dajú len asi krátkodobý úver , nie klasický ...
@esmey to nepopieram. Ja ti odpovedám len na to, že je to hlúposť. Nie je to hlúposť ale realita
@sasa1310 naposledy čo som to registrovala to bolo tesne pred kovidom. S väčšinou rodiny sa už pár rokov nestretávam, nekomunikujem s nimi a teda sa nezaujíma o ich život. Aj vtedy som sa im snažila vysvetliť, že je to blbosť ale nepočúvali.
Teda vlastne pred asi rokom si teta brala nejakú s pôžičku 100€ s tým, že ak do mesiaca vráti neplatí úrok. Inak musi nejakých 22,9% úrokom a nejakými zmluvnými pokutami. V konečnom dôsledku sa vyšplhala na nejakých cca 450€ ale nerucim za správnosť informácií, pretože tá žena žije z toho, že si takmer každý mesiac napožiciava
@stankazakova raifka banka ma 0% urok tusim do 1000€ s nebankovkou si riadne zavaris…
Ani NEROZMYSLAJ nad nebankovkou
Píšeš že potrebuješ peniaze čo znamená že niesi schopná sa dostať k peniazom ktoré potrebuješ cez zárobok
Požiča ti nebankovka napr so 40% úrokom
Ako to chces splatiť???
Moji rodičia brali z nebankovky a bolo to peklo nekonečna úžera
Vždy keď si pozicas z nebankovky stavas sa viac a viac chudobnou
Mali by začať na školách vyučovať Fin.gramotnost
@stankazakova
Zdravim,koľko potrebujete a na čo? Kľudne môžete napísať aj do správy.
@nepic písala som vám
@nepic
Keď si už tak moc pýtaš vysvetlenie tak ti vyhoviem
Osoba ktorá spustila túto diskusiu žiada súrne peniaze z nebankovky
Ono to funguje na princípe hlavne v bankách keď nemáš peniaze a rýchlo potrebuješ dostaneš horší úrok čo v nebankovkách funguje omnoho častejšie
Aktuálne pre osobu ktorá si ešte nikdy nepožičala dostáva v bankách za spotrebný úver 10-14%
Čo myslíš koľko asi bude v nebankovke ??????
Osoba ktorá tu žiada info ohľadom nebankovky ktorá by jej dala peniaze je v stave že jej nestačí ani z toho čo má
Čiže je veľká pravdepodobnosť že to nebude vedieť splácať a prídu následky problém sa ešte viac zväčší a schopnosť splácať sa výrazne zhorší
Tak keď toľko pýtaš rady mohol by si TY nám vysvetliť či je finance gramotne a zodpovedne si v tazkej Fin. Situáciu požičiavať peniaze za dráhy úrok
Každá jedna. Budeš pre nich lukratívny klient. Bonitných nemajú veľmi v láske.
Len si rozmysli či ich ozaj až tak veľmi potrebuješ