Ktorá nebankovka mi požičia peniaze?

stankazakova
19. okt 2023

Dobrý deň viete mi poradiť ktorá nebankovka mi pozícia peniaze. Som na rodičovskom a súrne potrebujem peniaze.

majulino
19. okt 2023

Každá jedna. Budeš pre nich lukratívny klient. Bonitných nemajú veľmi v láske.
Len si rozmysli či ich ozaj až tak veľmi potrebuješ

maranco
19. okt 2023

Budeš vôbec schopná splácať pôžičku? Keď súrne, chceš ju spotrebovať na bežné fungovanie alebo niečo trvácnejšie zadovážiť?
Pôžičku by si mala brať na to, čo ti bude slúžiť dlhšie ako je splácanie pôžičky.

Tu si nájdeš rôzne skúsenosti ľudí čo riešili pôžičku https://www.banky.cz/poradna/pujcka/

liduska87
19. okt 2023

@stankazakova dobrý deň skus zinc pôžičku DS sa vybaviť online

diewcatqoo
19. okt 2023

Myslim, ze aj v nebankovke musis dokladat prijem a rodicovsky prispevok sa neberie ako prijem.

esmey
19. okt 2023

@majulino čo to trepeš, mysliš že nebankovka nechce aby im ludia vratili uver a chcu sa s neplatičmi natahovať roky po súdoch? Nie je žiadne riziko si požičať od nebankovky pokiaľ ma dlžník poctivý úmysel a bude normalne splácať

katkaseiner
19. okt 2023

@esmey v tom mas sice pravdu, ale keď ma niekto rodicak a nestačí, tak ked bude z rodicaku splácať uver, zostatok penazi stačiť zarucene nebude

esmey
19. okt 2023

@katkaseiner a to je problem banky/nebankovky že si niekto požičia a nemá z čoho splácať? Človek si to má premyslieť či nu to bude vychádzat

niceboy
19. okt 2023

@stankazakova ľudia neviem ale v školách sa nevyučuje finančná gramotnosť? Rodičák + nebankovka... ja už fakt neverím

majulino
19. okt 2023

@esmey poznám minimálne 30 ľudí, možno aj viac, osobne, ktorý boli na dávke v hmotnej nudzi, na nižšom rodicaku, alebo na invalidnom dôchodku, ktorým nebankovka s radosťou poskytla úver. Bohužiaľ pár prípadov aj v rodine. Takže nie, netrepem!!!

sasa1310
19. okt 2023

@majulino a kedy to bolo? Teraz niekedy?

alickapusinka
19. okt 2023

@esmey to myslela sarkastický nepochopila si.

samimami777
19. okt 2023

Kamoška minulý mesiac kdesi brala v nebankovke a tiež bola len na RD. Tuším jej dali len ale niečo málo cez 300€, viac jej neboli schopný poskytnúť. Ak chceš sa jej opýtam kde to bolo. 🤷 Ale nevieme akú sumu potrebuješ , či by si nemohol priateľ /muž zobrať... Ťažko povedať či by ti momentálne dal niekto viac ... Na nebankovky ale pozor. Hroooozne preplatíš a u RD ti dajú len asi krátkodobý úver , nie klasický ...

esmey
19. okt 2023

@majulino za to je na vine nebankovka že im poskytla úver. Oni sú blbí že si požičajú ked nemajú na to to splacať. Sú to dospelí ľudia, svojprávny. Zodpovední za svoje činy.

majulino
19. okt 2023

@esmey to nepopieram. Ja ti odpovedám len na to, že je to hlúposť. Nie je to hlúposť ale realita
@sasa1310 naposledy čo som to registrovala to bolo tesne pred kovidom. S väčšinou rodiny sa už pár rokov nestretávam, nekomunikujem s nimi a teda sa nezaujíma o ich život. Aj vtedy som sa im snažila vysvetliť, že je to blbosť ale nepočúvali.
Teda vlastne pred asi rokom si teta brala nejakú s pôžičku 100€ s tým, že ak do mesiaca vráti neplatí úrok. Inak musi nejakých 22,9% úrokom a nejakými zmluvnými pokutami. V konečnom dôsledku sa vyšplhala na nejakých cca 450€ ale nerucim za správnosť informácií, pretože tá žena žije z toho, že si takmer každý mesiac napožiciava

st_277
19. okt 2023

@stankazakova raifka banka ma 0% urok tusim do 1000€ s nebankovkou si riadne zavaris…

majo184
20. okt 2023

Ani NEROZMYSLAJ nad nebankovkou
Píšeš že potrebuješ peniaze čo znamená že niesi schopná sa dostať k peniazom ktoré potrebuješ cez zárobok
Požiča ti nebankovka napr so 40% úrokom
Ako to chces splatiť???
Moji rodičia brali z nebankovky a bolo to peklo nekonečna úžera
Vždy keď si pozicas z nebankovky stavas sa viac a viac chudobnou
Mali by začať na školách vyučovať Fin.gramotnost

nepic
20. okt 2023

@niceboy
A?či vyučuje? A v ktorej to škole, prezrad nám. Čo to vlastne tá finančná gramotnosť je? prezradíš nám? Myslím že veľa ľudí by to zaujímalo,zvlášť od takej osoby ako si ty.. 🤔

nepic
20. okt 2023

@majo184
Aj teba by som poprosil vysvetliť nám tu neznalým,čo to je tá finančná gramotnosť?definuj prosím..

nepic
20. okt 2023

@stankazakova
Zdravim,koľko potrebujete a na čo? Kľudne môžete napísať aj do správy.

niceboy
21. okt 2023

@nepic ty ma poznáš že vieš aká som osoba?

stankazakova
autor
23. okt 2023

@nepic písala som vám

majo184
23. okt 2023

@nepic
Keď si už tak moc pýtaš vysvetlenie tak ti vyhoviem

Osoba ktorá spustila túto diskusiu žiada súrne peniaze z nebankovky
Ono to funguje na princípe hlavne v bankách keď nemáš peniaze a rýchlo potrebuješ dostaneš horší úrok čo v nebankovkách funguje omnoho častejšie
Aktuálne pre osobu ktorá si ešte nikdy nepožičala dostáva v bankách za spotrebný úver 10-14%
Čo myslíš koľko asi bude v nebankovke ??????
Osoba ktorá tu žiada info ohľadom nebankovky ktorá by jej dala peniaze je v stave že jej nestačí ani z toho čo má
Čiže je veľká pravdepodobnosť že to nebude vedieť splácať a prídu následky problém sa ešte viac zväčší a schopnosť splácať sa výrazne zhorší
Tak keď toľko pýtaš rady mohol by si TY nám vysvetliť či je finance gramotne a zodpovedne si v tazkej Fin. Situáciu požičiavať peniaze za dráhy úrok