Dobrý deň, ktorá banka podľa Vás aktuálne ponúka najvýhodnejší bežný účet? Neplánujem žiadnu hypotéku, len bežný účet, kde mi bude chodiť výplata, sem-tam vyberiem alebo vložím hotovosť, nič extra. Ďakujem
@doriiis rozdiel je ten, ze zo sporiaceho mozes mat len 2 odchadzajuce platby mesacne, kdezto na Fio konte toto obmedzenie nie je ale zase len do 10 000€ ti ho urocia 3% p.a.
@liz_lemon ja som viacmenej spokojný 12 rokov, mám radšej jednoduché a funkčné aplikácie ako niečo vyčačkané a s reklamami
nástenku si vieš upraviť podľa seba a dať si tam tie funkcie ktoré potrebuješ ty a ostatné skryť
napíš pár konkrétnych vecí ktoré ti vadia alebo sú 100 rokov pozadu
100 rokov pozadu by som bral pre aplikáciu ktorá nemá push notifikácie, ktorá nedokáže nastavovať podrobnejšie limity na karte, geografické blokovanie, nemá okamžité platby
@liz_lemon v čom je appka Fio 100 rokov pozadu? Mám účet v štyroch bankách a Fio appka mi príde najjednoduchšia a najintuitívnejšia.
Navyše Fio má ako jediná banka na Slovensku hyposporiace konto. T.z. že úrok platíte len z rozdielu pasív a aktív (t z. výhodnejšie ako mimoriadne splátky).
K téme.
Ako sa nedá poradiť najvýhodnejšie auto, pretože má každý trochu iné potreby a priority, tak sa nedá poradiť ani najvýhodnejší účet.
Menšie banky ako Fio a mBank ponúkajú účty zadarmo bez podmienok, našťastie, v dnešnej dobe ponúkajú účty zadarmo aj väčšie banky,, avšak treba si tam dať pozor na splnenie podmienok (ktoré zväčša nie sú nič hrozné, len treba na to každý mesiac myslieť).
Niekedy aj veľké banky dávajú vedenie účtu zadarmo, ale treba splniť ich podmienky. Ak to nie je problém, tak je dobré ísť do takejto banky.
Ak takáto možnosť nie je, potom FIO alebo mBank, prípadne Revolut. FIO má oproti mBank aktuálne výhodu v tom, že podporuje rýchle platby.
Teraz som prešla z Raiffeisen do Fio banky.Cakam,kým mi prídu karty a presúvam tam všetky prijmy