Ktorá banka má vedenie účtu zadarmo?

dettilv
4. jan 2024

Ahojte. Ktorá banka má vedenie účtu zadarmo?samozrejme pri určitých podmienkach. Najlepšie by bolo keby je zadarmo aj výber z akéhokoľvek bankomatu na Slovensku. Ďakujem

duunlo
4. jan 2024

@dettilv Fiobanka, tam mas neobmedzeny vyber z bankomatov a ucet je zadarmo.

ella1234
4. jan 2024

@dettilv mbank tiež

kaajuiaatko
4. jan 2024

@dettilv 365 banka má účet zadarmo, výbery neviem lebo to neriešim

dettilv
autor
4. jan 2024

Žienky pri týchto bankách funguje všetko v pohode? Napr iný.banking, prevody atď?

slavomira236
4. jan 2024

@dettilv fio m a teraz si otvaral chlap..bez podmienok

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
duunlo
4. jan 2024

Fiobanka funguje uplne v pohode dokonca maju aj “sporenie” s 3% urokom a ten ucet je uroceny denne a uroky ti pripisu kazdy mesiac, cize ziadne cakacky ako na terminovanych vkladoch ze 1rok alebo 2 roky. Uplna parada.

jarka_black
4. jan 2024

mám 365, mBank a Fio
všetky tri ok

chrobak7
4. jan 2024

@dettilv Aj iné banky majú odpustené poplatky za vedenie účtu, pokiaľ splníš určité podmienky. Ja mám napr. v SLSP a poplatok neplatím. Podmienkou je mať buď nejaký zostatok (tuším je to 15.000 €) alebo zaplatíš kartou min. 250 € za mesiac a zároveň máš zriadený jeden trvalý príkaz či inkaso.

Okrem toho mám účty aj vo Fio a mBanke. Každá banka má svoje výhody a nevýhody, prípadne nejaké produkty, ktoré iná nemá.

Tak napr. m,Banka má virtuálnu platobnú kartu, kde si nastavíš zostatok. Keby sa ti niekto nabúral do karty, tak ti nevybieli účet, vybrať môže len do toho zostatku. V iných bankách by ti mohli vybrať celý zostatok.

Fio banka má zase najlepšie úrokové sadzby na termínované úložky a sporiaci účet.

Treba niekde začať a otvoriť si účet a keď ti daná banka nevyhovuje, tak banku zmeníš jednoducho.

kaajuiaatko
4. jan 2024

@dettilv internetbanking je v pohode, prevody robím viackrát do mesiaca, bola som raz aj vkladať hotovosť v pobočke (to bola moja jediná návšteva pobočky). 365 mám ako druhý účet, ktorý využívam hlavne na nákupy a prevody peňazí. Pri nákupoch šetríš zaokrúhľovaním, ktoré si určíš sama, ak chceš. Ja fungujem na tzv. bezcentovom účte, tým pádom odchádzajú z každej platby peniaze na syslenie a tie sa potom úročia, vieš si ich kedykoľvek aj preposlať na účet. Tiež pod 365 využívam účty pre deti (Smartie) kde im posielam vreckové a mám pod dohľadom aj ich platby.

dettilv
autor
4. jan 2024

Pozerám tieto banky akurát na nete a to ozaj sa dajú otvoriť účty cez net? Je to bezpečné?

jarka_black
4. jan 2024

@dettilv Ak otvárate na ich stránke s logom zámku v adrese, tak je to bezpečné. Toto si treba všímať a aj potom dodržiavať pravidlá. Inak je to bezpečné.

kaajuiaatko
4. jan 2024

@dettilv otvárala som účet cez aplikáciu, tam som na overenie naskenovala aj občiansky a tvár. Registrácia trvala pár minút, účet bol hneď aktívny, karta prišla o pár dní poštou.

sweet20
4. jan 2024

@dettilv mbank

sweet20
4. jan 2024

@dettilv mbank je super a najlepsie na tom to je, ze mozes vybrat peniaze z hociktoreho bankomatu nad 70€ zadarmo

chrobak7
4. jan 2024

@dettilv Je to bezpečné, ako napísala kaajuiaatko - posielaš sken či fotku OP. Navyše, zvykne sa pri otvorení účtu urobiť jedna platba z nejakého tvojho už existujúceho účtu, aby si overili totožnosť. Tú platbu (zvyčajne 1 €), ti po overení vrátia.

liz_lemon
4. jan 2024

@chrobak7 v SLSP od 01.07.2023 musis kartou zaplatit 350 E/mesacne

chrobak7
4. jan 2024

@liz_lemon Detaily si treba pozrieť v sadzobníku poplatkov:

SPACE účet SPACE účet X
Získajte zľavu1/ z Poplatku za vedenie Účtu vo výške 100 %
s programom Moja odmena

Ak zrealizujete v Sledovanom období súčasne2/
- bezhotovostné platby Platobnou kartou3/ vo výške:
- min. 250 € pre Klienta od 20 – 26 rokov
- min. 350 € pre Klienta od 27 – 61 rokov
- min. 250 € pre Klienta od 62 rokov
- pravidelné platby4/ v počte:
- min. 1 pravidelná platba pre Klienta od 20 – 26 rokov
- min. 3 pravidelné platby pre Klienta od 27 rokov

domiklik
4. jan 2024

@dettilv unicredit, pokiaľ ti pipne mesačne aspoň 400 eur, aspoň voľakedy to tak bolo...

duunlo
4. jan 2024

@domiklik teraz to uz tak asi nie je. Maju produkt START (bezplatny), vybery zo vsetkych bankomatov doma aj v zahranici bez poplatku pri vybere nad 80€. OPEN (4,9€ mesacne), neobmedzene vybery z bankomatov), TOP - (bezplatny pri plate 1500€ mesacne).

janka1011
4. jan 2024

@dettilv Vub banka aj Slsp majú vedenie účtu zadarmo, stačí splniť jednoduché podmienky.

gab1sol
4. jan 2024

@dettilv každá jedna banka môže mať účet zadarmo pri splnených podmienkach. Záleží na tom, čo od tej banky očakávaš. Dnes je tiež bežné, otvoriť si účet cez internet. Ale naozaj sa zamyslí, čo potrebuješ. Ak potrebuješ bankomat/vkladomat, poobzeraj sa, čo máš vo svojom okolí… Ak potrebuješ kamennú pobočku, zbytočne si vyberieš banku, ktorá vo tvojom okolí nie je… Takže ja neodporúčam konkrétnu banku, ale skôr sa zamyslieť nad tým, na čo presne ten účet potrebuješ využívať.

dettilv
autor
6. jan 2024

Žienky otvorila som teda účet vo fio. Dostala som sms s kódom ktorý mám zadať pri prihlásení do IB. Lenže ten kód si do mňa nikde nepýta. Keď sa prihlásim do aplikácie ( to je IB že?) tak vezme ten kód ktorý som si ja sama zadala pri zakladaní účtu. Ako to je prosím vás?

duunlo
6. jan 2024

@dettilv IB je internet banking a ty si sa prihlasila do aplikacie, cize do Smart banking. To je rozdielne rozhranie. Ked sa chces prihlasit do IB tak to musis spravit cez prehliadac, idealne na pocitaci, nech ti nic neunikne.

zsuzsu86
6. jan 2024

@dettilv unicredit, revolut

dettilv
autor
6. jan 2024

@duunlo aha. Ďakujem🙏idem to skúsiť

slniecko5
6. jan 2024

@duunlo myslíš, že môžem používať Fio sporiaci účet kvôli úrokom, ale nevyužívať bežný? Mám mBank, som spokojná a majú ho aj deti podo mnou, ale mám odloženú nejakú sumu, krora by mi týmto spôsobím vedela zarobiť pár desiatok eur. V mBank mi to nezarobí nič.

slniecko5
6. jan 2024

@duunlo pripadne je možné otvoriť iba sporiaci ucet? Funguje bez obmedzení?

duunlo
6. jan 2024

@slniecko5 podla mna ano a nemusis vyuzivat bezny ucet, pretoze fio ucet mas bez poplatku, nemusis na nom vlastne ani nic robit, ziadne pohyby, platby kartou, atd. Fio sporiaci sa samostatne otvorit asi neda, len tak ze prv si zalozis Fio konto a k nemu si otvoris sporiaci, co maju skvelo spravene, ze to spravis snad tromi kliknutiami v aplikaci Smart banking. Toto maju fakt skvelo spravene. Obmedzenia na Fio sporiacom su len tie, ze mozes mat maximalne 4 platby za mesiac. Co je skvele v tom, ze ked potrebujes peniaze tak si ich naspat prevedies vramci tvojho Fio konta a mas ich ihned k dispozicii a ked nechces tak proste ich nechas zarabat. Myslim si ze ziadna banka teraz nema takyto produkt, ktorym by im vedela konkurovat. Potom tam mas na vyber este aj terminovane vklady a tiez super je to ze minimalna doba je len 1 tyzden, s automatickou obnovou a ked chces tak den vyrocia zalozenia uctu das ho zrusit. Cize vytvoris zase len v aplikacii, vlozis si tam aku chces ciastku a po tyzdni mas pripisane uroky na ucte. Pozor toto maju obmedzene a vies takto vytvarat len asi 5 terminakov, potom musis volat do banky nech ti povoli dalsie, ale to uz ti odporucia ten sporiaci, ktory je tiez super.

https://www.fio.sk/bankove-sluzby/sporenie/spor...

slniecko5
6. jan 2024

@duunlo paráda, idem na to!