Ktorá banka má najlepší úrok?

24. máj 2023

Ahojte žijem v zahraničí no plánujeme v priebehu mesiaca kúpiť byt v BA. Prosím taký prehľad že ktorá banka dáva najlepší úrok? Stále vedie Prima banka? Alebo zvoliť inú?

viky173
24. máj 2023

ahoj, skus si pozriet tu: https://www.financnykompas.sk/hypoteka

jana0215
24. máj 2023

Záleží aj akú sumu chceš. Prima by mala mať stále najnižší úrok, ale nedávajú najvyššie úvery. Napr my keď sme kupovali byt, tak iná banka nám dala 90%, ale v prime by to nebolo ani 70%, lebo majú zastropovanú výšku podľa mesta v ktorom nehnuteľnosť je - aspoň tak nám to finančný poradca vysvetľoval 2 roky dozadu. Určite si nejakého zožeň. Nič ťa to nestojí a veľmi pomôže. 🙂

vulka
24. máj 2023

Máš účet v SR? Máš záznam v úverovom registri? Koľko máš našetrené? Výber banky nieje o tom, že si pozrieš ktorá banka má aký veľký úrok za požičanie peňazí? Úrok Ti vie prispôsobiť podľa toh, či si pre ňu dobrý klient. A zaujímať by ťa malo RPMN a nie len úrok.

hankab
24. máj 2023

Riesili sme hypo 2 mesiace dozadu, najlepsi urok mala prima. Ale maju velmi vela podmienok, ktore musis splnit aby si u nich dostala hypo. Druha naj bola unicredit, ale aj u nich sa to potom zhorsilo. My sme brali z vub, aj ked za vyssi urok, ale podmienky mali najdostupnejsie. U nas bol ale aj “problem” v tom, ze priatel dostava vyplatu v czk a ani jedna z bank okrem vub uz neuznava inu menu ako €.

sheila121
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ankare
24. máj 2023

Podľa mňa prima

alantroj
24. máj 2023

Precitaj si podmienky primy. Maju pravo pri zvysenej inflacii zvysit urok aj ked mas fixaciu. Pre mna najvacsi podvodnici na trhu. Som byvaly bankar a viem o com hovorim

alenamihal
24. máj 2023

@alantroj svata pravda ...4roky sme od nich radsej odisli ohladom hypo a este planujem zrusit tam ucet...

alantroj
24. máj 2023

@alenamihal ja som robila na centrale v byvalej dexii kt po kupe penta premenovala na prima banku. Treba si pozriet kolko sa tahali sudne spory s klientami ktorym bezdovodne zmenili zazmluvnene uroky. Centralna banka bola ticho a odporucala poskodenych na obciansky sudny spor. Nedala by som tam peniaze ani za 30% urok.

babulkomale
25. máj 2023

Kde mas najlepsi rating, kde ti urobia kavu ked prides na stretnutie, mas privatneho bankara a ked odchadzas dostanes vino 😃 tam vybavis vsetko

viera27
25. máj 2023

Ja to vzdy beriem tak,ze hypoteka nie je ako kupit si v obchode 10 rozkov. Ano,urok je dolezity,RPMN viac,potom su tu este podmienky mimoriadnych splatok atd. Ale co pre mna osobne je najdolezitejsie je spolahlivost. Tu robis zmluvu s niekym na XY rokov. Za ten cas sa moze zvrtnut tolko veci,ze potrebujem ist do co najmensieho rizika,ziadne sudne spory,plynuly odklad splatok v pripade nepredvidatelnych udalosti,stabilita banky proti otrasom. Toboz v tejto dobe su to pre mna velmi dolezite veci.

dada0902
26. máj 2023

@alantroj čiže keď máme úrok 3% na 3r tak nám môžu úrok len tak zvýšiť?

jana0215
26. máj 2023

@dada0902 samozrejme. Úrok ti platí len po dobu fixácie. My máme cca 1%, a pôjdeme asi na 4%, keď nám fixácia skončí..

alantroj
26. máj 2023

@dada0902 ano. Standard banka az po fixacii ale prima ma v pidmienkach ( aspon mala) ze aj pocas za urcitych podmienok...

karin1436
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janulikt84
31. máj 2023

Pekny den prima banka neakcetuje zahranicny prijem ak ho mate - cize pozor nato...ine banky akceptuju - ale taktiez nie vsetky 100%.
Ak mate otazky kludne napiste - pozriem aktualne podmienky v bankach a aj vysku uroku a samozrejem zalezi ake LTV budete mat

autor
31. máj 2023

@janulikt84 ďakujeme, už to máme poriesene. Nám stačilo na dofinancovanie len 30 tisíc takže sme to behom týždňa vybavili.