Ktorá banka je najlepšia?

filipjohns
24. sep 2024

Ktorú banku využívate ? Ktorá je najlepšia? Bez poplatkov? Ja momentálne platím Tatra banke 6€ za účet. A keď si to zratam je toho trošku veľa za rok nazbiera sa to. A viem že Ficko po novom roku bude zdvihovat za výber peňazí nejako 3-4€ takže aj preto sa pýtam... Dikes..

brloh
24. sep 2024

Záleží čo od banky očakávaš. Ja mám FIO už roky a som spokojný. Vedenie účtu zadarmo, výbery a vklady zadarmo. Viac nepotrebujem.

zlatican
24. sep 2024

@filipjohns Napríklad 365 banka má účet zadarmo a aj výbery.

draculla
25. sep 2024

@filipjohns a nieje ten vyber len pred pravnicke osoby?

jaruska_12
25. sep 2024

Mám Fio síce len pár mesiacov ale spoko

luckaiza
25. sep 2024

ja mam mbank uz dhe roky a vsetko je zdarma, akurat vyber z bankomatu musi byt nad 70 eur a potom je to bez poplatku, ale kedze my velmi nevyberame tak nam to je jedno 🙂

maranco
25. sep 2024

@zlatican v 365.bank by mi vadilo že si nemôžeš nastaviť samostatný nízky limit na karte pre internetové a MOTO platby, je to ochrana ak naletíš na podvod tak ti veľa neukradnú, horšia v tomto je už len Prima

potom hľadať kde majú bankomat, lebo nemáš bezplatný výber z ľubovolného bankomatu, za výber z cudzieho platíš 4€

nemajú okamžité platby

má najdrahšie platby v cudzej mene v zahraničí, okrem kurzu chcú aj 3% poplatok, tu je príklad z leta nákup za 2520 CZK

martinbud
25. sep 2024

@filipjohns ja mám UniCredit aj fio. Všetko bez poplatkov, výbery , vklady , aj z iných bankomatov a aj v zahraničí. Dokonca bez ďalších produktov ako sporenie , poistenie a pod. Som spokojný s oboma.

ekira1
25. sep 2024

@filipjohns každá banka môže byť bez poplatkov, ak splníš podmienky. I tatrabanka môže byť bez poplatku. A pochybujem, že na fyzické osoby prenesú poplatky v plnej výške.

11brano11
25. sep 2024

ČSOB banka má Smart účet bez poplatkov za vedenie účtu

retri
25. sep 2024

Ja mam Tatra banku na 2 roky bez poplatku a ešte k tomu vrátia 10% z platieb do konca roka. Spokojnosť.

filipjohns
autor
25. sep 2024

@draculla Nie chcú ušetriť na fondoch mám pocit že pre všetkých to platí od nového roka. Ak sme sa pochopili. Ale zase mu to pôjde do vrecka. Za každý jeden výber z bankomatu bude poplatok.

filipjohns
autor
25. sep 2024

@brloh Vieš čo aby neboli len za vedenie účtu mesačné poplatky hypotéku neriešim lebo dôchodku sa nedozijem.

filipjohns
autor
25. sep 2024

@ekira1 Za vedenie účtu majú niektoré banky mesačné poplatky nie za výbery. To ma platiť od nového roka lebo Fico tak rozhodol a to ma platiť pre každý výber a je jedno aká banka. Ja riešim vedenie účtu.

filipjohns
autor
25. sep 2024

@retri To máte neviem aku kartu ale ja mám Kreditnú kartu nie debetnú. Pri kreditnej máte 6€ poplatok za vedenie účtu každý mesiac.

luciadudasova
25. sep 2024

Mbank 0 poplatok,nad 70€ zadarmo výber, pri platbe mobilom cashback max 10€ za mesiac(z 1000€). Za rok máme 120€ od mbank. Použivam aj kreditku. Hlavný účet asi od 2009-10. Výborna apka.

ekira1
25. sep 2024

@filipjohns píšem o účte bez poplatku. V každej banke je taká možnosť. I v TB, mám vedenie účtu zadarmo. Stačí splniť podmienky, nie sú nesplniteľné. A radšej by som zrušila kreditnú kartu a vybavila si debetnú. To si vyberáš hotovosť na platenie?

niekto2hy
25. sep 2024

@filipjohns Oprav si v popise ze sa jedna o ,,Kreditnu kartu".Napr.HC ma poplatok 1,60€.

evansova
25. sep 2024

Ja mam VUB od roku 1991. Osobny ucet uplne bez poplatku (pri urcenom zostatku na ucte) a bezplatne poskytnu investicne poradenstvo (klient ma urceneho poradcu, ci poradkynu). V ich opatere investicie prinasaju zisk, takze som spokojna.

beacal
25. sep 2024

@filipjohns nie,len pravnicke osoby budu platiť dan z prevodov a vyberov

xux
25. sep 2024

@maranco inak, tym 3% poplatkom v 365 si si isty? Lebo dnes som sa na to pytala (kedze mam 365 a chystam sa vycestovat) a povedali mi, ze taky poplatok nemaju

xux
25. sep 2024

@niekto2hy kks, banda jedna

maranco
25. sep 2024

@xux na platby v cudzej mene si urob Revolut to máš na počkanie a kartu si ulož do mobilnej peňaženky, ak máš mobil s NFC.
Plastovú kartu ti pošlú cca za 7€ do 10 dní.

25daniela
26. sep 2024

@filipjohns ja mám kreditku z Tatry zadarmo, pretože spĺňam podmienky..

filipjohns
autor
26. sep 2024

Takže som sa z toho zmätený stále som sa ako keby nič nedozvedel zatiaľ mi bliklo do hlavy na cestovanie Revolut a na bežné platby 365 banka

niekto2hy
26. sep 2024

@filipjohns ,,som sa z toho zmätený stále som sa ako keby nič nedozvedel"
Ked polozis ,,nespravnu otazku",necakaj spravnu odpoved.
Platis TB 6€ poplatok za ,,kreditnu kartu",nie debetnu.
Pisal som ti,aby si to opravil v popise,nespravil si to.
Google> https://www.financnykompas.sk/kreditna-karta
https://www.financnahitparada.sk/pozicky/kredit...
https://totalmoney.sk/kreditne-karty

slniecko5
26. sep 2024

Aktuálne po 11 rokoch ruším mBank.
Podvodna aktivita na účte naplno odkryla všetky medzery v bezpečnosti tejto banky a neochota to riešiť ešte viac, hľadala som teda spolahlivejsieho partnera pre svoje financie. Aktuálne Reifessen a deťom Tatra, obe bez poplatku. Snad lepšia voľba, život ukáže.

luckaiza
26. sep 2024

@slniecko5 nasej mamke prave rychlo reagovali,ked sa zistili podvodne aktivity , kde jej stiahlo dost penazi a oni to hned riesili aj vyriesili, my sme s nimi velmi spokojni 🙂

slniecko5
26. sep 2024

@luckaiza v poriadku. Mne sa situácia vyriešila sama, ale banka v tom neurobila nič, hoci mala svoj podiel v slabej ochrane.
Teda žiaľ, dobrú recenziu dať nemôžem a utekám kade ľahšie.

maranco
26. sep 2024

@slniecko5 môžeš podrobnejšie napísať ako došlo k podvodu?