Zdravím,
Vedeli by ste mi poradiť dobrú funkčnú banku, ktorú si vybrať?
Mala som poštovú banku ale nebola som spokojná.
Rozmýšľam nad Tatra bankou alebo Sporiteľňou.
Mám 23 rokov a dosť cestujem, takže potrebujem uskutočňovať medzinárodné transakcie a platby.
Ďakujem za rady. 🙂
na cestovanie si zaloz Revolut.
Pri uplne beznom pouzivani - banka ja pre mna najlepsia ta, ktora je uplne bez poplatkov....
ak planujes hypoteku, tak VUB rovno aj s uctom...
fio banka, je zdarma, vybery kartou visa vo vsetkych bankomatoch na svete zdarma. ale pri platbe v cudzej mene velmi nevyhodne kurzy. na platby v cudzich menach je dobre mat aj revolut, ako bolo spominane.
tatrabanka ma tiez kurzy v cudzej mene onicom, navyse sa plati za ucet, lebo pre normalneho cloveka je ta zlava nedosiahnutelna. vybery v cudzich bankomatoch spoplatnene.
sporitelna ma ako bonus okrem zleho kurzu pri cudzej mene este aj poplatok za spracovanie platby cudzou menou 2%, max. 3 eura. na platby v inej mene ako eur je sporitelna a vub najhorsia banka, vybery v cudzich bankomatoch su zdarma iba pri premiovom ucte space x
takze za mna urcite fio banka a na platby mimo eur revolut
Na cestovanie, hlavne na exotickejsie destinacie, je super Revolut. Lebo Tatra banka vie v cudzine kartu necakane zablokovat aj ked ju pouzivas ty a to aj ked ich pred tym upozornis, kam sa chystas. Na bezny ucet Tatra banka alebo bez poplatkov Fio ci Mbank.
Mam bezne ucty v mbank, vub a 365. Za mna vyhrava 365, je zdarma a mas aj pobockovu siet, ak nieco treba. V zahranici som problem platit zatial nemala, ale pravda, ze v nejakej extra exotike som nebola.Vub mam len kvoli hypoteke (mam vedenie uctu zdarma, inak si neviem predstavit za to platit 6eur mesacne, nevidim v tom ziadnu pridanu hodnotu)
Mam Tatru a mala som aj SLSP. Neporovnatelne, slsp ucet som si uz zrusila.
my máme účty v rôznych bankách. Najlepšie pre nás je sporiteľna či už george alebo celkovo služby. Problém s platením v zahraničí sme nemali nikde, dokonca ani v Číne.
365, FIO alebo mBank. V ostatných sa platia aj vysoké poplatky za vedenie účtu.
Ja osobne mám 365 banku. Vedenie účtu zadarmo, karta je elektronická
Ak si založíte počas októbra účet v 365 banke, zadajte v apke heslo jana210372 a dostanete 15€ na účet (nezabudnite do jedného mesiaca zaplatiť kartou)
@jajaja no SLSP asi nebude pre teba banka … ja som bol v mađarsku a na poplatkoch mi to za 3 dni dalo okolo 26€ . Jeden výber z bankomatu a platby kartou v reštauráciách a obchodoch. Začínam hľadať druhu banku …. síce mám ucet zadarmo ale ak ideš mimo tak ti spočítajú všetko 😜😉
@dadis mbank je zadná banka, z ničoho nič zrušia účet a nevedú ani dôvod.. Jednoducho to maju v podmienkach ze môžu bezdôvodne zrusit
@grengulak10 každá banka môže zrušiť účet, má to v obchodných podmienkach a je tam výpovedná lehota. Ak zákazník podstatne poruší zmluvné podmienky potom môže vypovedať s okamžitou platnosťou bez výpovednej lehoty.
Je to zmluva ako každá iná, kde obe strany môžu vypovedať zmluvu. Rovnako ako mobilný operátor ti môže dať výpoveď.
@maranco ak poruší tak to beriem, e žiadne porušenie tam nebolo, a odrazu sms ze mesačná výpovedná lehota a účet rušia. To podľa mňa je ne dôveryhodná banka co toto bez vysvetlenia urobi
@grengulak10 V M-bank som mal ucet asi 10rokov,aj bez pohybu...
@jajaja ja som spokojna s tatrabankou. Neviem ju ale porovnat so SLSP, tam som ucet nikdy nemala. Ale ked porovnavam s unicredit alebo csob, tak vyhrava tatra.