Chcem sa Vás opýtať,či ste už o tom počuli, alebo niečo čítali??? Totiž ma to zaskočilo, na pravda.sk sa píše toto: Kto si priplatí na odvodoch? - okrem iného sa tam píše:
Z príjmov z dohody sa aj neplatí zdravotné ani sociálne poistenie. Zamestnávateľ platí za dohodárov len úrazové a garančné poistenie vo výšky 1,05 percenta z ich hrubej mzdy. Ak však dohodár nemá iný príjem, musí si sám platiť zdravotné poistenie rovnako ako dobrovoľne nezamestnaný. Od februára tak zaplatí mesačne minimálne 46,06 eura.
Ako tomu rozumiete?
@anib presne tak, ak máš rodičák alebo materskú, neplatíš si nič, iba ak by si mesačne zarobila viac ako 136 eur, musíš si platiť zdravot.odvody
Čiže ak som na rodičovskej a budem pracovať na dohodu a zarobím viac ako 136eur, musím niečo platiť? Tomu nerozumiem. mám to nahlasovať v ZP? A potom ako SP - stále za mňa platia dôchodkové?
A ako je to v prípade, ak som v evidencii uchádzačov o zamestnanie, budem MOŽNO poberať maximálnu podporu v nezamestnanosti a rysuje sa mi pracovať na úväzok 20 hodín mesačne? Musím platiť nejaké odvody, niekde sa prihlasovať, a čo daňový úrad? Ďakujem za odpovede.
@cartridge keď to bude dohoda, tak na SP ťa prihlasuje budúci zamestnávateľ, platí za teba úrazové a garančné. Ty sa nemusíš nikde hlásiť, len odniesť dohodu na úrad práce, a dať si pozor, aby to nebolo viac ako 136 eur na mesiac, lebo ti vezmú podporu.
Halo halo, účtovníci! Mám otázku! Čo sa týka rodičovského príspevku - môžem pracovať na dohodu o pracovnej činnosti max. 350 hod. ročne (v každej firme) a na príkaznú zmluvu neobmedzený počet hodín? Či sa mýlim?
A tiež čo sa týka platenia zdravotných odvodov, ako to je v mojom prípade? Ďakujem pekne!
Zdravotné si mám platiť vtedy, ak zarobím ako píšete viac ako 136 €? A to aj z dohôd aj z príkaznej spolu či ako, neviete mi poradiť?
Ahojte, hladam niekoho kto sa vyzna v Dohodach o pracovnej cinnosti lebo potrebujem radu. Ak sa niekto nájde prosím IP. Dakujem
Ak si na materskej respektíve rodičáku,tak platiť nemusíš.ale ak nie a je to tvoj jediný zdroj príjmov,tak musíš.ale tak to bolo aj doteraz.Zdravotné si musí platiť každý,pokiaľ nie je evidovaný nezamestnaný.