Prosím, hľadám nejakú šikovnú osobku, ktorá by mi spravila daňové priznanie. Ďakujem
@katarina848 Potrebujem poradiť... 😅 😵 Môžem aj ja poprosiť?? 😀
Manžel si založil minulý rok živnosť...no celé to trvalo 2 týždne..samozrejme nemal žiaden príjem-nič z toho nakoniec nebolo.. 😨 😕 Boli akurát tak výdavky..
Vraj je povinný podať daňové priznanie.Práve ho tu vyplňam...a fakt neviem čo a ako 😅 😅 Akurát som vyplnila prvú stranu...čo sa adresy týka a dalej sa neviem pohnúť..
Dakujem 🙂
dobrý deň, mal váš manžel ešte nejaké iné zdaniteľné príjmy počas roka? Predpokladám že bol zamestaný alebo bol v evidencii úradu práce? Do daňového priznania treba uviesť všetky zdaniteľné príjmy. Ak by žiadny taký príjem nemal, daňové priznanie podáva pretože podniká (aj ked to boli iba 2 týždne)....z podnikania § 6 dosiahne stratu (príjmy mínus výdavky) a túto stratu si bude uplatnovať-odpočítavať v nasledujúcich rokoch ked dosiahne zisk..
K.
manžel sa tam len pýtal-tak vraj sa musí podať daňové priznanie aj keby trvala len 1 deň..
@nela82 vieš, úrad práce ti akú môže dať v tomto radu...
určite nemusí podať.. musí podať len ten, kto má príjem viac, ako 1822,37 alebo dosiahol stratu.. keďže ale výdavky sú mizivé a tie MôŹEŚ si uplatniť, čiže nemusíš, tak žiadna strata nevznikne.. urob tak, ako som ti poradila, neboj, dobrá rada to je 🙂
Dobry den,
chcela by som vas poprosit o radu. Bola som zamestnana do 31.12.2012, pracovny pomer mi skoncil pocas mojej PNky. Musi za mna urobit danove priznanie zamestnavatel? Je to tak automaticky, alebo ho musim o to poziadat?
Dakujem
@valerika02 no poziadat si ho mala do 15.2 ... ale ak skoncil pracovny pomer nemusi ti urobit
ziadaj o potvrdenie o zuctovanych prijmoch a musis si pravdepodobne podat sama typ A danove priznanie
@bmmz Dakujem pekne za odpoved, no presne toho som sa bala....vobec netusim ako na to...
@valerika02 no ak si neziadala ma ti dat potvrdenie aby si podala danove priznanie ale termin mas do 2.4. takze asi by som volala ci uz posielali
@bmmz uz som volala a ostava to na mne 🙂
@valerika02 no tak mas este 5 dni ☹
Dobrý deň, napíšte mi na mail čo všetko potrebujete urobiť, či ste živnostník, predmet podnikania, aké účtovníctvo vediete a pod. Dohodneme sa 🙂