Kto mi urobí daňové priznanie?

elizth
25. jan 2012

Prosím, hľadám nejakú šikovnú osobku, ktorá by mi spravila daňové priznanie. Ďakujem

katarina848
7. feb 2012

Dobrý deň, napíšte mi na mail čo všetko potrebujete urobiť, či ste živnostník, predmet podnikania, aké účtovníctvo vediete a pod. Dohodneme sa 🙂

anerhaus1954
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nela82
12. mar 2013

@katarina848 Potrebujem poradiť... 😅 😵 Môžem aj ja poprosiť?? 😀
Manžel si založil minulý rok živnosť...no celé to trvalo 2 týždne..samozrejme nemal žiaden príjem-nič z toho nakoniec nebolo.. 😨 😕 Boli akurát tak výdavky..
Vraj je povinný podať daňové priznanie.Práve ho tu vyplňam...a fakt neviem čo a ako 😅 😅 Akurát som vyplnila prvú stranu...čo sa adresy týka a dalej sa neviem pohnúť..
Dakujem 🙂

katarina848
12. mar 2013

dobrý deň, mal váš manžel ešte nejaké iné zdaniteľné príjmy počas roka? Predpokladám že bol zamestaný alebo bol v evidencii úradu práce? Do daňového priznania treba uviesť všetky zdaniteľné príjmy. Ak by žiadny taký príjem nemal, daňové priznanie podáva pretože podniká (aj ked to boli iba 2 týždne)....z podnikania § 6 dosiahne stratu (príjmy mínus výdavky) a túto stratu si bude uplatnovať-odpočítavať v nasledujúcich rokoch ked dosiahne zisk..
K.

evita68
13. mar 2013

@nela82 nemal žiadne príjmy zo živnosti?
výdavky mal v akej výške? z čoho vznikli?

nela82
13. mar 2013

@evita68 príjem nebol žiaden..výdavky boli tak akurát zo založenia živnosti..inak nič

evita68
13. mar 2013

@nela82 tak potom DP B nemusí podávať, pretože výdavky nie sú povinné, takže strata nemusí vzniknúť..
a iné príjmy nemal? zo zamestnania...

nela82
13. mar 2013

@evita68 v tej dobe bol nezamestnaný...bol evidovaný na úrade práce..nič nepoberal-čiže nemal žiaden príjem.No vraj daňové priznanie musí podať...aj tak..

evita68
13. mar 2013

@nela82 nie, nemusí.. stačí, ak napíšete list na DÚ, že z dôvodu žiadneho príjmu nie je povinný podať DP

nela82
13. mar 2013

@evita68 na UP povedali,že musí...už som z toho pako 😅

evita68
13. mar 2013

@nela82 na úrade práce?? a oni s tým čo majú??

nela82
13. mar 2013

manžel sa tam len pýtal-tak vraj sa musí podať daňové priznanie aj keby trvala len 1 deň..

evita68
13. mar 2013

@nela82 vieš, úrad práce ti akú môže dať v tomto radu...
určite nemusí podať.. musí podať len ten, kto má príjem viac, ako 1822,37 alebo dosiahol stratu.. keďže ale výdavky sú mizivé a tie MôŹEŚ si uplatniť, čiže nemusíš, tak žiadna strata nevznikne.. urob tak, ako som ti poradila, neboj, dobrá rada to je 🙂

valerika02
22. mar 2013

Dobry den,
chcela by som vas poprosit o radu. Bola som zamestnana do 31.12.2012, pracovny pomer mi skoncil pocas mojej PNky. Musi za mna urobit danove priznanie zamestnavatel? Je to tak automaticky, alebo ho musim o to poziadat?
Dakujem

bmmz
22. mar 2013

@valerika02 no poziadat si ho mala do 15.2 ... ale ak skoncil pracovny pomer nemusi ti urobit
ziadaj o potvrdenie o zuctovanych prijmoch a musis si pravdepodobne podat sama typ A danove priznanie

valerika02
22. mar 2013

@bmmz Dakujem pekne za odpoved, no presne toho som sa bala....vobec netusim ako na to...

bmmz
23. mar 2013

@valerika02 no ak si neziadala ma ti dat potvrdenie aby si podala danove priznanie ale termin mas do 2.4. takze asi by som volala ci uz posielali

valerika02
25. mar 2013

@bmmz uz som volala a ostava to na mne 🙂

bmmz
25. mar 2013

@valerika02 no tak mas este 5 dni ☹