Kto má nárok na 500-eurový príspevok?

12. sep 2022

Zahliadla som v diskusiách na fb, že máme dostať ako pomoc nejakých 500 euro. O čo ide? Kto má nárok? Aké peniaze to sú a za čo? 😀 Ďakujem. Nenašla som v komentároch žiadnu odpoveď.

medina20
12. sep 2022

Na Slovensku? Tam neviem ,ale tu v Rakúsku dostávame bonus 500 eur teraz od septembra.

zobaka
12. sep 2022

do konca roka maju byt vyplatene pracujucim v statnej sprave (uradnici, ucitelia, lekari, upratovacky..atd)

pribinak
12. sep 2022

Štátni zamestnanci majú dostať 500 eur tak ako píše
@zobaka

Ale to je suma v hrubom, v čistom po zdanení to je cca 330-320 eur

123hombre
12. sep 2022

Tak ako píšeš "sľúbili " Tto čo ti slovenský vláda sľúbi, ti nik nedá!už toho naslubovali

terka402
13. sep 2022

@123hombre Už začali vyplácať.

jaga18
13. sep 2022

Mne zrovna včera ťulko a manžel je na materskej a tiež mu došlo 500 e ( iba okolo 450 v čistom). Vôbec som nevedela, čo to má byť keďže tv nemáme a takéto veci nesledujeme. Ušetrili ste mi telefonát na mzdové a aj jemu 😀

veroniq85
13. sep 2022

Aj ja pracujem v statnej sprave a bolo nam vyplatene.

27dianka
13. sep 2022

Neviem, či to bolo myslené na Slovensku, sami zdá, že vraveli, že také niečo zavádzajú Rakúšania. Naši na niečo také asi ťažko majú peniaze, keďže ich rozhajdákali kade tade a na pomoc ľuďom už bohužiaľ neostáva

123hombre
13. sep 2022

@veroniq85 super,v štátnej správe. To je pekné že dajú ľuďom v štátnej správe, ale inflácia a toto všetko čo sa deje sa dotýka všetkých ľudí!!!v iných krajinách dávajú všetkým bez rozdielu. A potom sa čudujú že ľudia utekajú do zahraničia. Veď cudzí štát sa postará o teba lepšie, keď tam pracuješ ako tvoje rodné Slovensko. Hanba

lilinka88
13. sep 2022

@123hombre toto nie je kvôli inflácii,ale ešte z jari/leta, keď učitelia a zdravotníci protestovali kvôli nízkym platom. Dlhšie sa dohadovali odborári s vládou až došli k riešeniu - príspevok 500€ zamestnancom štátnej správy. A keďže o tom rozhodli v auguste, vypláca sa od septembra

veroniq85
13. sep 2022

@123hombre vsak sa stazuj na kompetentnych miestach a kludne sa zdvihni a chod do toho zahranicia ked je tam tak super. Mas plno moznosti. Ja som odpovedala len na otazku v teme. A este doplnim za statna a verejna sprava ma nizsie tabulkove platy oproti sukromnemu sektoru.

123hombre
13. sep 2022

@veroniq85 ja už roky pracujem v zahraničí a tam vyplácajú každému. Aj počas covidu sme mali pomoc finančnú, aj detské prídavky sú podstatne na inej úrovni. Ale stále som Slovák a štve ma ako sa k problémom stavia sk vláda!

veroniq85
13. sep 2022

@123hombre tych 500eur bola kompenzacia k nizsim mzdam v statnom a verejnom sektore to je cele. A pokial zijes v zahranici a mas sa dobre tak si uzivaj. Neboj tu na SR sa v poslednej dobe len "rozdava".

zabina27
13. sep 2022

ja som vo verejnej sprave a my nedostaneme, takze aj tu su vynimky 😕 podaktori (vacsina?!) mame asi zit z lasky....

zobaka
13. sep 2022

@veroniq85 ano? nam nic :(

zobaka
13. sep 2022

@zabina27 toto je smutne, ze niekedy nedaju, ani co je od statu...ako v mnohych pripadoch navysenie 10% upadlo to zabudnutia

zabina27
13. sep 2022

@zobaka ani neviem, ci "paci sa mi to" je vhodne 😠 len najlepsie na tom je, ako si okolie mysli, ako nam stale nieco zvysuju, pridavaju a vlastne figu borovu...

zobaka
13. sep 2022

@zabina27 presne a robia ludia v statnych sektoroch casto za takmer minimalnu mzdu, mal by to stat odsledovat ked nieco dava, ci to ozaj ti ludia aj dostanu

linddi
13. sep 2022

@zabina27 samosprávy majú čas do konca roka... či ani do konca roka Vám to neplánujú vyplatiť? Ja som tiež verejná správa a dali sme to teraz do výplaty za 8/2022.

zobaka
13. sep 2022

@linddi tak to mate fajn zamestnavatela

zabina27
13. sep 2022

@linddi vyzera to tak, ze nie. alebo ako vianocne premie? 😢

linddi
13. sep 2022

@zobaka no hej, náš starosta je super v tomto... len škoda, že už končí ☹

zobaka
13. sep 2022

@zabina27 presne budu to mozno vianocne premie 😅

zobaka
13. sep 2022

@linddi drzim palce, nech pride opat niekto normalny

linddi
13. sep 2022

@zabina27 ajaj, zasa chápem, že rozpočet sa nedá nafúknuť.

linddi
13. sep 2022

@zobaka nevyzerá to tak, bohužiaľ😒

linddi
13. sep 2022

@zabina27 ale presne som nad týmto premýšľala, že keďže sa jedná o odmenu, ktorá ti prislúcha na základe Kolektívnej zmluvy a vlastne ty ako zamestnanec máš na ňu nárok a zamestnávateľ ti ju nevyplatí, že čo môžeš v takejto situácií spraviť... asi sa ísť len sťažovať na lampáreň... a viac je asi takýchto "ukrátených". Ale je to blbé voči ľuďom. To je ako s tými 350 € odmenami cez leto. Samospráva ich "musí" vyplatiť a im je jedno, že z čoho...

rakywanda
13. sep 2022

Učitelia ZŠ dostali, spadajú pod ministerstvo, učiteľky MŠ nedostali, spadajú pod obec, ktorá na to nemá. Ak aj naškrabe, budú to vianočné odmeny. Ale v očiach ľudí, ktorí do toho nevidia, sme nevdačné.

veroniq85
13. sep 2022

@zobaka no tak asi ja patrim k tym "stastnym na SR". Ja som dostala aj tychto 500eur, a aj 2x co davali tu "100" na kazde dieta.

didi2102
13. sep 2022

Ja napíšem za našu školu,my sme nedostali a ani pravdepodobne nedostaneme , škola nemá peniaze aby dopredu zamestnancov vyplatila a až potom žiadala preplatenie,mama pracuje v detskom domove,oni dostávali