Zahliadla som v diskusiách na fb, že máme dostať ako pomoc nejakých 500 euro. O čo ide? Kto má nárok? Aké peniaze to sú a za čo? 😀 Ďakujem. Nenašla som v komentároch žiadnu odpoveď.
do konca roka maju byt vyplatene pracujucim v statnej sprave (uradnici, ucitelia, lekari, upratovacky..atd)
Tak ako píšeš "sľúbili " Tto čo ti slovenský vláda sľúbi, ti nik nedá!už toho naslubovali
Mne zrovna včera ťulko a manžel je na materskej a tiež mu došlo 500 e ( iba okolo 450 v čistom). Vôbec som nevedela, čo to má byť keďže tv nemáme a takéto veci nesledujeme. Ušetrili ste mi telefonát na mzdové a aj jemu 😀
Aj ja pracujem v statnej sprave a bolo nam vyplatene.
Neviem, či to bolo myslené na Slovensku, sami zdá, že vraveli, že také niečo zavádzajú Rakúšania. Naši na niečo také asi ťažko majú peniaze, keďže ich rozhajdákali kade tade a na pomoc ľuďom už bohužiaľ neostáva
@veroniq85 super,v štátnej správe. To je pekné že dajú ľuďom v štátnej správe, ale inflácia a toto všetko čo sa deje sa dotýka všetkých ľudí!!!v iných krajinách dávajú všetkým bez rozdielu. A potom sa čudujú že ľudia utekajú do zahraničia. Veď cudzí štát sa postará o teba lepšie, keď tam pracuješ ako tvoje rodné Slovensko. Hanba
@123hombre toto nie je kvôli inflácii,ale ešte z jari/leta, keď učitelia a zdravotníci protestovali kvôli nízkym platom. Dlhšie sa dohadovali odborári s vládou až došli k riešeniu - príspevok 500€ zamestnancom štátnej správy. A keďže o tom rozhodli v auguste, vypláca sa od septembra
ja som vo verejnej sprave a my nedostaneme, takze aj tu su vynimky 😕 podaktori (vacsina?!) mame asi zit z lasky....
@zabina27 ale presne som nad týmto premýšľala, že keďže sa jedná o odmenu, ktorá ti prislúcha na základe Kolektívnej zmluvy a vlastne ty ako zamestnanec máš na ňu nárok a zamestnávateľ ti ju nevyplatí, že čo môžeš v takejto situácií spraviť... asi sa ísť len sťažovať na lampáreň... a viac je asi takýchto "ukrátených". Ale je to blbé voči ľuďom. To je ako s tými 350 € odmenami cez leto. Samospráva ich "musí" vyplatiť a im je jedno, že z čoho...
Učitelia ZŠ dostali, spadajú pod ministerstvo, učiteľky MŠ nedostali, spadajú pod obec, ktorá na to nemá. Ak aj naškrabe, budú to vianočné odmeny. Ale v očiach ľudí, ktorí do toho nevidia, sme nevdačné.
Ja napíšem za našu školu,my sme nedostali a ani pravdepodobne nedostaneme , škola nemá peniaze aby dopredu zamestnancov vyplatila a až potom žiadala preplatenie,mama pracuje v detskom domove,oni dostávali
Na Slovensku? Tam neviem ,ale tu v Rakúsku dostávame bonus 500 eur teraz od septembra.