Kryptomeny

patricia0000
30. okt 2023

Prajem príjemný pekný večer pracuje niekdo s kryptomenami ma niekdo skúsenosti?

hiro
30. okt 2023

🙂 Dufam ze do toho kolotoca nechces poslat nejake peniaze. Keby nieco tak "kryptomeny". Drtiva vacsina ludi co tam poslala tak je v strate - totizto zafinancovali zisk tej mensine.

sweet20
30. okt 2023

@patricia0000 investovanie musi byt diverzifikovane. Krypto nie je

tamitamitami
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hiro
30. okt 2023

@tamitamitami Zatial sa ti dari - jedine ak najdes ludi ktori od teba ten teply vzduch kupia... A zatial sa moze darit lebo ocividne je este vela ludi ktori chcu zaplatit zisk tym ludom co zaplatili zisk zase ludom pred nimi. Raz ked sa tito ludia minu tak ostane len ten teply vzduch.

tamitamitami
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vlado818
30. okt 2023

Ak ste kupili napr Solanu v termine 01/2023 pri cene 8€ kus mate zisk 300% aktualne. Ale ak sa pytate na rady na tomto primitivnom fore tak radsej tam neposielajte ziadne €. Pridete one.

bimbina
30. okt 2023

Ak nevieš kam hodiť peniaze , pošlem ti cislo môjho účtu. 😀 v rámci srandy . Na krypto potrebuješ ochranu- trezor, je to finančne náročnejšie ako sa to zdá . Tam hodis peniaze , a … ak nič neočakávaš - myslím tým zisk , tak rozhodne o niečo prijdeš. Na krypte sa zarábalo na začiatku. Teraz by som hľadala iné spôsoby zhodnotenia peňazí. Banky tam nepatria a ani poistenia so sporením .

lalenka33
30. okt 2023

My sem tam kúpime nejakú menu. Niektoré držíme dlhšie, niektoré kratšie. Dá sa na tom aj zarobiť, aj prerobiť. Ako na každej burze.
Máme kamoša, ktory investuje už roky. Začal v čase, keď väčšina slovákov ani len netušila, že niečo ako kryptomeny existuje. Začínal s bitcoinom, keď bol v ďaleko nižšej sume, ako je teraz. Zarobil krásne keďže bitcoin krasne narástol. Tak isto kúpil dogecoin a zažil jeho najväčší rast a slávu. Samozrejme mal aj meny pri ktorých stratil a stratil veľa keďže on s tým obchoduje vo veľkom.
My tam ale nedávame velké peniaze. A vždy len toľko, koľko nám nebude ľúto stratiť. Niektorí ľudia za rok viac prepijú, prefajčia a prekávičkujú v kaviarni, ako my dáme do krypta.

hopsadobrandejsa
30. okt 2023

Investovanie je vzdy riziko a nejestvuje ziadna garancia zisku. Kryptomeny su vseobecne volatilne cize da sa pekne zarobit ale aj prerobit. Je to decentralizovany, neregulovany trh co ma za nasledok extremne kolisanie cien.

Su kryptomeny ktore boli len cisty cash&grab a potom jestvuju kryptomeny ktore skutocne dokazu sluzit ako dobry zdroj na investovanie ci ulozenie hodnoty penazi lenze to neplati pre vsetky.

Hiro ma pravdu v tom, ze existuje vela kryptomien ktore su len "teply vzduch" a funguju na baze pyramidovej schemy, ale nalejme si cisteho vina, o peniaze mozes prist aj na regulovanom trhu.

FTX bol multibilionovy crypto ponzy scheme kde Sam Bankman Fried obral investorov o miliardy a nakoniec sa to prevalilo alebo taky Do Kwon ktory bol zakladatel Terra Luna ktora mala zaciatkom roka hodnotu cez 100 eur za kus a koncom maja sa prepadla o 99,9% a ostala bez hodnoty, ale taky Bernie Madoff viedol roky na Wall Street pyramidovu schemu v hodnote 75 miliard dolarov a vsetci ti premudreli investment bankers mu to zrali cize spekulanti su vsade vokol nas, nielen v krypto svete.

Jedine co ti moze s akousi istotou povedat je, ze uz roky dookola ludia tocia tu istu pesnicku, ze Bitcoin raz padne na nulu a hoci zazil strme pady, stale je tu a ludia su stale presvedceni, ze pojde k nule, ale z 12 000 eur za kus sa vysplhal zazracne na 32 000.

Ludia ti povedia, ze ta bublina raz praskne, ale zatial co ine bubliny praskli, bitcoin je stale tu.

Preto ti hovorim, ze urcite krypto vyznam ma, ale na to je potrebne si urobit research a pokial sa rozhodnes zainvestovat, musis byt pripraveny, ze o tie peniaze mozes prist cize investuj len to co si mozes realne dovolit stratit nezavisle od toho ci sa jedna o crypto alebo inu formu investovania.

hellwant
31. okt 2023

@hopsadobrandejsa prepáč, ale ludia tocia pri BTC dookola aj že bude na 100000 a to the moon, vlastne už mal byť, že? A?. Kedze táto argumentacia sa da pouzit aj z jednej aj z druhej strany, tak vôbec nepoukazuje na to, ci to je dobra alebo zla investicia. Jednoducho to je nejaka investicia, môzes zarobit a môzes aj prist o vsetko(pri kryptomenach rychlejsie aj jedno aj druhe), to je trh.

hiro
31. okt 2023

@hopsadobrandejsa Ten trh Je to trosku rozdiel - medzi investovanim do akcii nejakej firmy a do kryptomeny - v prvom pripade dufas ze firma bude robit dobre rozhodnutia, bude sa jej darit, bude dobre predavat tovar, bude jej rast zisk, ... v druhom pripade dufas ze chamtivost a "halo" efekt prilaka vela dalsich "investorov" ktori do toho napumpuju kopec svojich penazi a ty im to predas so ziskom.

hopsadobrandejsa
31. okt 2023

@hiro

Vravim, uspesne a neuspesne priklady su na oboch stranach plota. Je vseobecne zname, ze krypto je extremne volatilne cize podla mna sa skor jedna o rizikovy faktor jedinca.

To mas ako v casine, su ludia ktori to hraju safe a potom mas ludi ktori maju myslenie typu "go big or go home".

Ludia do toho tlacia peniaze pretoze tomu veria a potom su taki ktori sa popalili ako napr v pripade FTX. Preto hovorim, ze kazdy by mal investovat len to co je ochotni stratit bez ohladu na to do coho sa chysta investovat.

patricia0000
autor
31. okt 2023

@tamitamitami dobrý večer chcem sa opitat že či by ste mi mohli napísať správu keďže máte nejaké skúsenosti rada by som sa popitala ďakujem.

maranco
4. dec 2023

Seniorka prišla pre podvod o 23 100 eur.
Neznámy páchateľ ponúkol 70-ročnej seniorke možnosť zhodnotiť peniaze investovaním do kryptomien.
https://zive.aktuality.sk/clanok/NmmWu9e/senior...

tresab
25. mar 2024

@tamitamitami dobrý deň, vedeli by ste mi povedať názov platformy kde obchoduje vy?

tamitamitami
25. mar 2024

@tresab Ja používam Binance, má aj aplikáciu pre mobil (všetko je tam pekne prehľadné).