Kryptomena bitcoin

24. jan 2022

Ahojte 🙂 tak pre zaujímavosť. Je tu niekto kto sa vyzná kus do bitcoinov? V správach som zahliadla ze dnes niečo o tom dávali a ze sa teraz oplatí kupovať Lebo ich hodnota klesla a časom stupne... Nevyznám sa do toho, nikdy som sa veľmi o trh a financie nezaujímala ale niečo si začínam konkrétne o tomto študovať. Ako je o napr za pár rokov, ak by som teraz niečo investovala, ako viem, zistím ze koľko je dobre teraz napr investovať aby sa mi to možno za pár rokov znasobilo? Viem ze vravia ze je to aj riziko to mi je jasne ale napr keď ich hodnota stupne, potom ich môžem predať a tak na tom zarobiť alebo ako? 🙂 ďakujem za každú skúsenosť 🙂

jakubvojcik
24. jan 2022

Ak stúpne tak áno. Investoval by som tam ale také peniaze, ktoré nebudete v dohľadnej dobe potrebovať a ktorých strata by vás finančne veľmi nebolela, lebo je to rizikovejšia investícia - skôr by som to nazval špekulácia. Odporúčam si toho o tom čo najviac preštudovať a byť stotožnený s rizikom, ktoré investícia nesie. Takisto s tým, že to nie je nijak regulované ani nijak chránené - napr. garančným fondom investícií a v budúcnosti nikdy neviete, čo sa môže stať. Každopádne, začal by som s klasickým investovaním ktoré je pod záštitou riadiacich inštitúcií a až potom uvažoval, že nejakú časť kapitálu presmerujem do kryptomien. Ale samozrejme je to na vašom úvažení.

bennn
24. jan 2022

Teraz to dosť nebezpečne kleslo, a iste je možno dobrá šanca investovať, ale môže to padnúť aj nižšie ešte. Ono je to taká bublina všetko trochu... Na slovensku sa to ale moc neoplatí... sú pomerne vysoko zdaňované. Ale tiež o tom uvažujem... Ale nejak moc neverím tomu, že to pôjde tak rýchlo hore teraz...

meluela
24. jan 2022

btc je nafuknuta volatilna kravina a su mi hrozne nesympaticki ludia, co si na tom postavili celu zivotnu filozofiu

mamina0078
24. jan 2022

Bitcoin je jeden druh krypromeny a aktualne podla mna su ovela, ovela lepsie-vyhodnejsie krypromeny takze ja by si este nastudovala aj ine a ako to cele funguje a potom investovala...

hellwant
24. jan 2022

Nuz v prvom rade, nik vam nepovie kolko investovat, to je na vas. Kazdopadne do krypta nedavajte viac ako 10% z prostriedkov , co mozete investovat a pri hocijakom investovani investujte peniaze, ktore viete, ze nebudete par rokov potrebovat, ak by nastali pády. To ze si poviete hura kupim, predam, ked bude hore a zarobim je pekne, ale ak vlozite 5000 , ste schopna zniest, ze vam to padne na 2500 a nepredat zo strachu? Toto si vravia mnohí, ale realita je casto ina. Musite vediet ci ste clovek co vydrzi kryptopady, ktore su strmsie a rychlejsie ako pri ETF.

cosmic_origin
24. jan 2022

Do Bitcoinu sa oplatilo investovať keď len začínal. Celkovo investovať do kryptomeny je ako kúpiť si ruble keď je kurz 1€ za 80₽ a znova ich zmeniť na € keď bude kurz 1€ za 1₽ (čo sa asi nikdy nestane, je to len príklad). Bitcoin je mena nie akcie firmy, do tých sa investuje, do meny nie. Mena sa má používať ako platidlo (aj Bitcoinom sa dá na niektorých miestach platiť). Celkovo v tejto dobe vzniká minimálne jeden krypto shitcoin denne a väčšina sa nikde nedostane, len na tom zbytočne ľudia stratia peniaze.

marci77
24. jan 2022

ak akcie teraz spadli.... tam tiež môžete kúpiť teraz, keď je prepad..... a ak ich budete rok držať, netreba potom platit dane
z krypto mien platíte vysoké dane a odvody pri výbere
aj také ethereum, solana a pod. známejšie kryptomeny teraz slušne spadli

lalenka33
24. jan 2022

Nikto ti nepovie, kedy a o koľko kryptomeny stúpnu. Za tento mesiac idú neskutočne dole všetky meny nieleb bitcoin. My sme do kryptomien dali peniaze, ktore nám nijako nechýbali. Aktuálne máme o polovicu menej ako sme do nich dali. Máli sme viac mien nakúpených. V sobotu sme ich previedli do krypto peňaženky aby sme neprišli o všetko. Keď sa situácia zastabilizuje opäť niečo nakúpime. Máme známych, ktorí zarobili tisíce, ale kupovali bitcoin na začiatku. Ja by som to prirovnala k hazardu. Buď víjde, alebo nie.

liljana
24. jan 2022

FED dviha sadzby a utahuje likviditu kvoli inflacii. Za posledny mesiac spadli akcie o -19%(Nasdaq), dnes to stiahli o 5% hore, na "iba" -13%. Teraz bude mozno 1-2 tyzdne 4-6 % navrat hore, ludia naskacu a o par mesiacov dalsi masaker este nizsie. To iste caka kryptomeny. Ak ta to neprejde, tak si vyckaj na prepad.

malinka158
24. jan 2022

.

slovakboy
24. jan 2022

Ja prirovnávať bitcoin k zlatu. Bude ho o chvíľu už len obmedzene množstvo a jeho cena bude závisieť od dôvery a od toho koľko ľudí ho bude používať. Nemýlite si bitcoin s menou. Papierikov sa dá natlačiť koľko ktorá vlada chce ale bitcoin je limitivaný. Jeho ťažba je čoraz náročnejšia.

marsmykkok
25. jan 2022

Ja som tam dala fakt malo-asi 4 percenta voľných prostriedkov. Ako ti píšu je to risk, ale podľa mňa sa oplatí niečo tam dať či motyka nevystreli ako sa vraví, ale nie celé úspory alebo polku úspor.

66simonka66
25. jan 2022

Ahojte a cez akú spoločnosť investujete do Bitcoinu?

malinka158
25. jan 2022

@66simonka66 neinvestujem do Bitcoinu ale do Ethereum cez revolut

66simonka66
26. jan 2022

@malinka158 ďakujem za info a ešte sa opýtam ako to je? Na nete som čítala že sa musí platiť daň a treba podávať daňové priznanie? Neviem si predstaviť reálne ako to funguje, to mi príde nejaké tlačivo a to musím dať účtovníčke?

malinka158
26. jan 2022

@66simonka66 zijem v rakusku, takze neviem ako to chodi na slovensku

muzik
26. jan 2022

Riadim sa základným pravidlom: Ak ma niekto láka na výhodnú investíciu, pravdepodobne je už najvyšší čas to predať. 🙂 Ak nechceš prísť o peniaze, radšej nechaj bitcoin tak. Zbohatnúť špekuláciou sa dá, ale človek musí byť skúsený.

marsmykkok
26. jan 2022

@mamina0078 ktoré ti prídu výhodnejšie? Ja som dala bitcoin pár stovák a nejakých 40 eur eth a to eth strašne klesá...