Ahojte, prvý krát mam kreditnú kartu. Teraz som platila splátku, ja som si myslela a tak som to aj pochopila ze ak miniem z tej kreditky peniaze potom tu splátku dávam na tu kreditku čiže dopĺňam tam stale peniaze. Ci ako to funguje?
Áno presne tak. Chápeš to správne. Požičiaš si peniaze z kreditky, ak ich vrátiš do určitého termínu, neplatíš žiadny úrok. Ak ich nevrátiš všetky, tak platíš úrok počas doby, kým ich nevrátiš. Čiže ideálne nastaviť si 100% inkaso, aby sa ti vždy splatila celá suma a bola tak stále bez úroku.
Kreditna karta je vlastne platobna karta, ktora moze a nemusi byt na kredit, t.j.kupujes veci, na konci mesiaca mas s ñou trebars zaplatenych 1500 eur, a ak to splatis hned, normalne ti to strhne naraz z uctu. Ak to vsak das na kredit, stahuje ti to postupne v zavislosti od toho, ako si nastavis splatky, ale platis z toho aj velke uroky, preto sa to ludom, co normalne ziju a maju nieco nasetrene, neoplati, najlepsie je zaplatit hned vsetko naraz
nevztahuje sa to (vacsinou - aspon co ja viem) na vyber cashu z bankomatu... to je urocene okamzite... detto mozno na prevody z kreditky... ale to asi zalezi od banky / kreditky
a načo ti je kreditka,keď ju stále doplňaš? čiže máš tie peniaze,nemusíš si ich požičiavať z kreditky.
Ja som mala tesco kreditku,ale mala som ju len kvôli tomu,že sa mi 2násobne zbierali body,peniaze ako také som z nej nepotrebovala.....
Akú výhodu má tvoja kreditka? tam sú hovadské úroky....
@rozculena ale, ked ju splatis vcas, nie su tam uroky. Kreditka je dobra na to, ze, ak Ti stiahnu mie Tvojim pricinenim nieco z uctu, alebo Ta niekto oklame, banka vie ziskat peniaze spat. Este byvaju aj kredity za platby takou kartou
Kreditná karta je pôžička, musíš splatiť minimálnu čiastku dlhu a zo zvyšku nesplatenej čiastky ti idú úroky. Ak splatíš celý dlh naraz do určitého termínu, tak neplatíš úrok.