Koronavirus - prepustili ma v práci.

kristindaniel28
22. mar 2020

Ahojte.
Som v zlozitej situacii: Kvoli covid19 nas z roboty vyhodili. Zavolal mi sef ze je koniec-vratane jeho.
Pracujem v kaviarni spojenou s restikou. Nepovedal viac len ze personalistka sa ozve....nemyslim si ze vyhlasili bankrot kedze robia nadalej roznasku, ale viem ze casnikov, obsluhu a baristov vyhodili. O kucharoch neviem... a plus k tomu som tehotna, som na zaciatku 4 mesiaca a som mlada, zdrava cize robit vladzem. Z roboty som isla na pnku,a teraz neviem ci ist na urad alebo ostat na pn. A ked som odchadzala kolegovia sa lucili so slovami:,,teba zo zakona nemozu vyhodit, kedze si tehotna... Viem ze vsetci prvy krat prezivame tento virus, ale dievcata, zeny, mamicky mozno ste zazili nieco taketo...

lindusss2016
22. mar 2020

No kedze si tehotna, nemoze ta vyhodit, zisti si to na prislusnych uradoch a konaj.

lindusss2016
22. mar 2020

Teda ak si mu tehotenstvo oznamila...

hettinka
22. mar 2020

@lindusss2016 ak skrachuje, o miesto príde.

@kristindaniel28 zostaň na pn, kým sa dá. Ako tehotnú ta asi nebude nikto riešiť, či si zdravá. A hlavne oddychuj a buď doma.

lindusss2016
22. mar 2020

@hettinka ved ale pise, ze robi rozvoz nadalej, takze neskrachoval

nika898
22. mar 2020

@kristindaniel28 ako tehotnú ta vyhodiť nemôže pokial si mu tehotenstvo oznámilo. PN nerus tu ti bude platiť sociálka z tvojej mzdy a potom aj materskú.

nagi
22. mar 2020

@kristindaniel28 bohuzel co ti tady damy pisou je... Nebudu nadavat. Zakonnik prace hovori v tomto jasne. Jako zamestnavatel ktery tuto situaci resil je to trosku jinak. To jestli ma rozvoz nebo ne pro Vase pracovni zarazeni neni dulezite jelikoz vase pozice byla zrusena. Tim padem ma zamestnavatel moznost vas premistit na jinou pracovni pozici ( do kuchyne, vodic na rozvoz atd..). Tim ze pracovni pozice barman/cisnik byla zrusena a vy neprijmete jine pracovni zarazeni muzete dostat vypoved i kdyz jste tehotna.

ivka676bu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz