Ženy, vopred prosím neodsudzujte...prosim o vás názor, sme bežná rodinka 36 ročných s 1 dieťaťom... Mame Dvojgeneračný dom, svokrovci bývajú dole,my mame svoje 5 izieb, kuchyňu svoju... Hypo nemáme, mame nasetrenych 12000 euro.. Snažím sa. Odložiť 300e mesačne.. Mame 2 staré auta, ja som na polovičnom invalidnom (depresie) (pri vyrábam si upratovanim) manžel je zamestnaný dokopy mame cca príjem 1300 euro...nenosime značkové veci, stravujem sa primerane.. Žiadny vegani, bio, kozmetiku žiadnu drahu... Myslíte, že celkom v pohode si môžme skromne existovať??
zabudla so uviest ake mate vydavky ak ziadne a celych 1300E mate na beznu spotrebu tak to sa mate luxusne (lepsie ako vacsina slovakov)
Sú rodiny ktoré majú príjem tak 600e...vy ste ešte bez hypotéky....takže celkom nerozumiem...
Máte úplne nádherný príjem, neviem aký máš problém.
Urcite ano
@mamina0078
@kitycat
@stanulienkat
@luccija
@mogaa
@petamich pardon 1150 mame stalych (1300 keď upratujem?), 170 plyn, Elektrika.. 400 strava+drogéria, 100 benzín, 60 telefóny, 30 strava a druzina.. Ide o to, že bývame so svoktovcami a ťaháme plyn elektriku napoli... My už nič nezdedime, (tento dom patrí nám) všetko prerabky, opravy, auto budeme musieť robiť z usetrenych peňazí... Myslíte že aj tak je tých 12000 tak nejak akurát keď sa niečo vyruca????
Ja nerozumiem otazke: Myslíte, že celkom v pohode si môžme skromne existovať?? Však existujete či? Popísala si to vyššie. 🤷
...si sa chcela posťažovať,alebo pochváliť?😁
Áno..v pohode môžte "skromne "existovať,nemáte mať absolútne z čoho depresie....a zabudla si zakomponovať ešte coronu do príspevku,ktorú spomínaš v nadpise..🤷
prepac ale ja tiez nechapem otazke - no ak sa rozhodnete prerobit cely dom a strechu a zateplit a novy nabytok nie na to vam 12 tis. stacit nebude 🤷♀️ ak sa pytas ci z takeho prijmu vyzijete - no evidentne vyzijete 😃 hovori sa, ze uspory maju byt 6-12 mesacnych platov, aby clovek nebol v strese z docasneho vypadku prijmu alebo ked odide spotrebic - toto tiez mate okej
takze fakt neviem na co uplne sa pytas 🙏🏻 my mame iny prijem, ine uspory, ine vydavky a spavam kludne, tak ak spavas kludne aj ty, tak to asi bude okej ak nie, tak co ti poviem, dosetri?
@pamag1805 myslim ze sa liecis na depresie opravnene.... mate vlastny dom, bez hypo, uspory, prijem....a pytas sa ci mozte v pohode skromne existovat? naozaj sa na to musis pozriet, ze si zijete dobre
ja platim z rodicaku hypoteku, uver, energie, dcere obedy... a nezostane mi nic, manzel mi musi dat zo svojej vyplaty, on plati bytove druzsto, dalsi uver, poistku.... uspory mame minimalne, ale aj tak zijeme slusne a vela ludi zije skromnejsie nez my.
Zober si, že mnoho ľudí s trochu nižším príjmom ako vy, majú možno dve deti a hypotéku na krku. Ste šťastní ľudia.
@pamag1805 Skromne ano, vyzijete, prezijete…staci taka odpoved? My keby mame 1300 euro, tak zahynieme. Ale to je jedno, kazdy sa prikryva takou perinou aku ma.
@heln Nooo neviem, co sa mysli pod pojmom “skromnejsie” dnes som bola v Kaufe na nakup. Ked som videla tie plne kose jedla (odhadom 200-300 eurove nakupy) tak nechapem, preco Slovaci nariekaju.
@pamag1805 vsak to mate super a tolko nasetrenych penazi o takych vela ludi len sniva a ci sa da existovat da sa a krasne
@natalienka12 tak tie plne kosiky nechapem ani ja... ale predstav si napriklad starsiu vdovu, nepocujucu, ktora si kupi len kuracie trupy a strukoviny.... alebo samu matku s troma detmi, ktora skoncila v azylovom dome, lebo z jej muza sa vyklul ozran a nasilnik..... alebo si predstav, ze s muzom zijes v podnajme, na ktory ide jedna vyplata a z druhej vyplaty zijes a den pred vyplatou mas prazdnu penazenku napriek tomu, ze sa snazis setrit kde sa da.....
@heln Veru, je mi luto tych ludi…takych, ktori skutocne za svoju situaciu nemozu…
@pamag1805 Veľa rodín,by chcelo byť v tvojej koži... máte bývanie bez úveru,celkom prerobený dom, úspory, prácu.... takže za mňa môžeš vklude spávať...
Dvere, parkety, kuchyňa, maľovanie to robíme aj my v byte. Šak to nemusíš robiť naraz. Akože žijete v pohode čo ešte chces. My napríklad nechodíme a ani to nepotrebujeme na dovolenku. Náš život je hokej a to sme si pred koronou užívali. 3 permanentky, mrte dresov, salov, tričiek, mikin, výjazdy, dcéra aj do zahraničia. A to sme prijmovo cca ako vy. Plus dcéra brigády, teraz už robí. Po 20 r. sme vymenili kuchyňu, muž keby mohol mení parkety každý rok. To je jeho srdcovka. Plus maľovanie. On ráno vstane, ide napríklad do obi kúpi vedierka 😁 ja ešte v posteli a on už odsúva nábytok. Takže neplač a ži.
@natalienka12 to ani ja nepochopím. Veď nejde hladomor. Niekedy sa čudujem či majú ľudia 3 žalúdky. Ja už napríklad neviem z koľkých ks zemiakov mám robiť šalát. Tento rok asi uvarím len 5 😁. Takže ver že u nás plný kôš nehrozí.
@tom_i niekde som počula, či čítala, že zemiakový šalát robia do detskej vaničky, chápeš to? Ja počítam 2 zemiaky na porciu, sme traja a na 2 dni, čiže 12 zemiakov urobím a bude šalát a aj to sa isto ešte nezje.
@natalienka12 chápem 😁 niekto sa kúpe v bahne niekto v šaláte
@pamag1805 z tych vydavkov vam ostane este 390 300 odkladas a 90 mas este na nejake oblecenie alebo darceky atd. Neplanovane vydavky takze da sa zit v pohode
ja keď to čítam, vychádza mi z toho, že ten dom má minimálne 10 izieb. keď sa rodičia pominú, dieťa už medzitým zrejme vyrastie a možno nadobro odíde, odtrhne sa. nebude chcieť žiť s vami (možno áno, možno nie). čo potom s tým domom chceš robiť? tak ak nebudete vychádzať, predáte ho, kúpite si nejaký s 2 alebo 3 izbami a krásne vyžijete do dôchodku.
určite ano.....hlavne ak dokážeš ešte odkladať po 300eur😉