Kooperatíva - poistenie život

11. aug 2024

Ahojte chcrla by som sa opýtať na toto poistenie. Mame poisteného syna. Platíme 60eur mesačne. Chcem sa opýtať že či s tým niekto ma skúsenosti ak by sme chceli znížiť sumu poistenia. Nenájde sa tu niekto kto by mi poradil?

mojemenonikto
11. aug 2024

To máte so sporením, však? Prečítaj si, čo máš v zmluve. Pravdepodobne prídeš o peniaze. V Kooperative by som si inak nepoistil ani kurník.

autor
11. aug 2024

@mojemenonikto no je tam tala veta ktorá si myslím, že ma ošlbu tak fajne. Je to aj so sporením hej.

autor
11. aug 2024

Je tam napísané, že počas prvých troch rokov trvania poistenia, vyplatí poistiteĺ v prípade zániku poistnej zmluvy odkúpnu hodnotu vo výške 100 percent z kapitálovej hodnoty poistnej zmluvy 🤷

mojemenonikto
11. aug 2024

Ešte je dôležité pozrieť si akým spôsobom je možné zmluvu vypovedať, resp. akým spôsobom je možné robiť zmeny. Zánik zmluvy môže byť napríklad aj dôvod na poistné plnenie. Ale ak tento dôvod neexistuje, tak tam môžu do toho vstupovať aj zmluvné pokuty a podobne. Tieto poistné zmluvy so sporením sú vo všeobecnosti podľa mňa vyhodené peniaze a sú dobré tak akurát pre poisťovne. Je potrebné uvedomiť si, že v prvých rokoch poistného vlastne platíš poisťovni len náklady spojené s tou zmluvou (ako sú provízie pre sprostredkovateĺov, režijné náklady apod.). Tieto náklady vznikli poisťovni už pri podpise tej zmluvy, takže tie peniaze, ktoré si tam vložila použijú na úhradu týchto nákladov. Priprav sa teda, že o časť peňazí, možno o všetky ktoré si tam "investovala" prídeš. Najlepšie je zastaviť sa tam na pobočke nech ti povedia aké máš možnosti.

mojemenonikto
11. aug 2024

Tu máš návod na výpočet kapitálovej hodnoty poistenia: https://slavomirmolnar.sk/kapitalove-zivotne-po...
Ak si niekedy na začiatku zmluvy, tak to nebude nič moc...

autor
11. aug 2024

@mojemenonikto vďaka.

sweet20
12. aug 2024

Investicne sporenia sa uz nerobia hadam asi 20 rokov.. klientka minule chcela vybrat peniaze a bola este dlzna 500€.. hned to zrus

autor
12. aug 2024

@sweet20 to je životné poistenie.

sweet20
12. aug 2024

Vyssie ste napisali, ze je to so sporenim

autor
12. aug 2024

@sweet20 ano je.

sweet20
13. aug 2024

No .. cize je to investicne zivotne poistenie

esmey
13. aug 2024

@sweet20 investicne je poistenie s investovanim a kapitalove je poistenie so sporenim

sweet20
13. aug 2024

@esmey obidve sa nerobia x rokov..

mojemenonikto
13. aug 2024

@sweet20 Máš na mysli, že sa nerobí toto poistenie, ktoré má aktuálne na stránke Kooperativa? https://kooperativa.sk/poistenie/zivot/moja-inv...

katixx2
14. aug 2024

Napis mi spravu

sweet20
14. aug 2024

@mojemenonikto ano aj toto myslim.. klient pride len o peniaze..