Kontrola daňového priznania

bembulka
12. jún 2014

Ahojte ako zistim ci mi zamestnavatel podal spravne danove priznanie alebo ci ma neoklamal?Minuly rok som bola dost dlho na PN a mesacny prijem tiez nemam niaky vysoky. Da sa to dat niekde prekontrolovat?Dakujem

marylis
12. jún 2014

@bembulka Kontrolu danoveho priznania robi danovy urad. Pokial na nom nieco nesedi, budu kontaktovat vo veci tvojho zamestnavatela. Cize je v jeho zaujme ti ho spravit spravne 😉

bembulka
autor
12. jún 2014

@marylis Dakujem ja to potom nechapem kolegyne nieco dostali a ja nic a este k tomu ako som uviedla som bola dost dlho PN........

helenus
12. jún 2014

Zamestnávateľ ti určite nerobil daňové priznanie, ale ročné zúčtovanie dane, ktorého kópiu ti mal vydať. V ňom vidíš všetko, aj to, či ti vyšiel nejaký preplatok alebo nedoplatok na dani. Preplatok na dani ti môže vyjsť len vtedy, ak si nejaké dane platila - to vidíš na výplatných páskach.

marylis
12. jún 2014

@bembulka No v praci by ti mali dat papier, kde sa pise kolko sa ti vrati/nevrati a z akej sumy. Aspon ja som take dostala. Ak mas nejake otazky, urcite ti na to odpovedia kompetentni v tvojej praci. Netreba sa bat opytat. 😉

marylis
12. jún 2014

Ano, presne ako pise @helenus 🙂

helenus
12. jún 2014

@bembulka Tu je to tlačivo. Ak ti ho zamestnávateľ nevydal, vyžiadaj si ho, je jeho povinnosťou dať ti ho (čo už mal urobiť) https://www.financnasprava.sk/_img/pfsedit/Doku...

helenus
12. jún 2014

@bembulka Ešte otázka: požiadala si vôbec zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania dane? Ak nie, podľa zákona ti ho robiť nemal (aj keď bežne sa to robí tak, že sa RZD spraví a zamestnancom sa dá podpísať žiadosť dodatočne).

bembulka
autor
12. jún 2014

@helenus ja som od minuleho roka na PN ze mi ho spravila povedala, ked som s nou volala,papier mi este neracila dat stale sa len vyhovara

helenus
12. jún 2014

@bembulka Asi je veľmi vyťažená a poslať jeden papier (poštou, e-mailom) zaberie pol dňa 😨
Ak máš všetky výplatné pásky za minulý rok, doplň si údaje do toho tlačiva, na ktoré som dávala odkaz. Zistíš, či ti vyšiel nejaký preplatok.

alenah31
12. jún 2014

@bembulka pokiaľ si bola dlho PN ako píšeš samozrejme nič nedostaneš späť nakoľko z nemocenských dávok sa neodvádza daň.....tým pádom ti nemajú čo vrátiť. DÚ kontroluje RZD čo za teba robil zamestnávateľ s tým ako ti odvádzal daň počas roka - ak by niečo nesedelo okamžite by ste mali vo firme daňovú kontrolu. Potvrdenie o vykonaní RZD ti mal už dávno dať, ak tak neurobil požiadaj oň písomne - ak nechodíš do práce možno ho tam máš, ale neposlal ti ho - zrejme si myslí, že ti ho dá potom osobne keď sa vrátiš.

bembulka
autor
12. jún 2014

@alenah31 dakujem za radu

bembulka
autor
12. jún 2014

@helenus asi nema cas to by jej spadol hrebienok 😉 no ja som taky antitalent ale dufam ze to zvladnem ked navarim pohladam pasky,zatial diky