Kontokorent

28. aug 2023

Vie mi niekto vysvetliť ako funguje kontokorent. Mám 2 účty v roznych bankach. Na jednom kde mi odchadzajú platby mám nastavené povolené prečerpanie. Povolene precerpanie mam kvoli nastavenym trvalym prikazom, všetkým platbám atd. a aby mi odchadzalo spravne. Viem ako funguje, zaplatíš nabehne výplata preposles vyrovnáš, ale neviem tú podmienku či vždy ku koncu mesiaca musim byť v pluse alebo mi moze priklad minus poplatok za kartu a tym sa dostanem do povoleneho minusu priklad 3€, nevsimla som si to, ale ci to je uz nejaky problem. Hovorime o povolenom precerpani nie nad limit nepovoleneho precerpania.

patka06
28. aug 2023

Nemusí byť na konci mesiaca v pluse.
Môže byť v mínuse aj niekoľko mesiacov, len sú tam samozrejme úroky z dlžnej sumy.

autor
28. aug 2023

@patka06 nie to nie je moj pripad, mne sa len stalo minuly mesiac, ze som si nevsimla na konci mesiaca ze mi poodchádzali všetky platby a vždy tam mám na všetky poplatky, ale teraz som to prešvihla kvoli jednému nedoplatku pri vyučtovani elektriky a poslala som to z toho účtu a na konci mi stiahlo este poplatok za kartu 6€, a na tom učte som mala k prvému -3€, až zle mi prišlo z toho keď som to videla.

autor
28. aug 2023

@patka06 ďakujem za info ja ze ci uz niekde v registry nesvietim ako neplatič 🤦🏻‍♀️

patka06
28. aug 2023

Prečo ako neplatič, upokoj sa,
Máš povolené prečerpanie a využila si ho /aj keď akoby omylom/ nič sa nedeje.

simca06022011
28. aug 2023

Kontokorentný úver môžeš mať v mínuse kedykoľvek (v tom povolenom limite).
Úrok platíš z toho.co.je čerpané - aj suma aj dno sa berú do úvahy. Nie si neplatic. Dokonca v registry by si.neskoncila.ani keby si išla do nepovoleného prečerpanie omylom.

autor
28. aug 2023

@patka06 lebo som myslela, že do povoleneho prečerpania možeš legalne ísť iba od 1.-31 a vždy ku koncu mesiaca musiš byť v pluse. Nikdy som to nevyuživala ale tak som to mala uložené v hlave. A ja som nechtiac s poplatkami prešvihla prelom mesiaca a podmienky banky som čitala a nevyznam sa ani v tom aj oni tam riešia dostatok fin. pr. na učte. 😳

patka06
28. aug 2023

To to znamená, že ak si v mínuse, musí tam byť na konci mesiaca dosť peňazí na úroky - nie, že má byť vyrovnané celé povolené prečerpanie do plusu.

autor
28. aug 2023

@patka06 😃😄😁 tak super, ďakujem ja som už mala stres z toho

simca06022011
28. aug 2023

Inak ty máš dostatok na účte, máš tam kontokorent. Ak by si mala kontokorent 500eur a máš k poslednému dnu z neho k dispozícii 0eur, vtedy by si išla úrokmi do nedovoleného prečerpania. Ale aj keby sa toto stalo tak by ta najskôr vyzvali na úhradu ( napr v aplikacii), a nahlásili ta neviem kde do registrov.

mk1111111111
28. aug 2023

Zalezi, ci si isla az pod povolene precerpanie. Ak ano, hned vyrovnaj. Ak si v povolenom precerpani, nic sa nedeje

autor
28. aug 2023

@simca06022011
@mk1111111111 mam svoje prostriedky kazdy mesiac + mam na tomto jednom ucte povolene precerpanie 2500€. Nikdy som ho nevyuzivala. Iba kvoli tomu, ze aby mi platby z neho odchadzali nastavene aby som nemusela osobitne vsetko sama kazdy mesiac uhradzať. Minam z neho kazdy mesiac do povoleneho precerpania 0, ale teraz mi prisiel nad ramec vsetkeho co som platila nefoplstok za elektriku, A ine vydavky servis, STK, okolo auta kt. som platila touto kartou z tohoto učtu. A myslela som ze pohodicka lebo z tohoto uctu robim platny a kazdy mesiac ho ,,nadotujem,, a tersz sa stalo to, že som to neskontrolovala zrazu bolo 1. mesiaci a stiahlo mi 6€ za kartu poplatok ( zlatu kartu) a bum na prelome mesiaca -3€ v povolenom prečerpaní. Cize nič nemonam (2500 plny limit nevycerpany) len to mi skcilo do povoleneho -3€, a ja som stresovala a myslela si ze na konci mesiaca musim mat v pluse..