Koniec zubných benefitov

bloger
17. apr 2024

Zdravím dozvedel som sa, že by to malo platiť od mája. Zaujímalo by ma ale či sa to dotkne aj toho ako to u nás funguje. Ide o to, že ak mám urobenú preventívku, tak polovičku hradí poisťovňa. V mojom prípade Všzp. Teda napríklad ak sa jedná o 60 eur. Poisťovňa hradí 30 a ja si doplatím 30. Ak som mal urobenú preventívku. Zaujímalo by ma,že či toto ešte ostane.

klarissa25
17. apr 2024

Toto je niečo iné. Tie benefity ktoré sa rušia boli nad rámec tohto

ovaaa
17. apr 2024

Zavolala by som do VŠZP a neriešila na MK.

bloger
autor
17. apr 2024

@klarissa25 Dakujem pekne tak to možno predsa ostane.

veroonikadan
17. apr 2024

pokial viem tak sa rusia tie zubne benefity uplne ziadne preplatenie za dentalku ziadne preplatenie za plomby atd.

bloger
autor
17. apr 2024

@ovaaa Tak opýtať sa hádam môžem. Napríklad politika sa tu pretriasa bežne. A toto je niečo čo sa dotkne každého. Najviac to ale ublíži sociálne slabším.

bloger
autor
17. apr 2024

@veroonikadan Tak to si ma moc nepotešila. Dakujem ale za slušnú odpoved.

alenamihal
17. apr 2024

ja som dnes pocula na TA3, za sa bude rusit vsetko ohladom zubov ...usetria 53 milion a to chcu dat do zdravotnictva ...ale ocne,lieky budu este preplacat zdravotky..
hlavna vec,ze otvorili Dankove nove ministrerstvo ,co prd robi a ze si zdvihli platy a tam idu obrovske prachy brrrr

klarissa25
17. apr 2024

Ale vy tu pletiete hrušky s jablkami....jednoducho ide o to keď máte za minulý rok preventívnu u zubára, v aktuálnom roku si platíte len časť úkonu resp nejakú časť prepláca poisťovňa lekárovi. Ak tu preventívnu nemáte tak si hradite všetko sami...

mamamasama
17. apr 2024

@alenamihal nepíš kraviny. Rušia sa benefity, nie poistenie 🤦🏻‍♀️

alenamihal
17. apr 2024

@mamamasama TLAPNI sa po čele este raz ,mozno ti to pomoze haha ...tak to povedali na TA3 ,vsak ti uz nic nepreplatia,tak o co ti ide..

klarissa25
17. apr 2024

@alenamihal však ale tie benefity ktoré boli...človek by mal trochu aj rozumieť co počúva...chceš vlastne teraz povedať ze keď pôjdeš ku zaznluvnenemu zubárovi tak budeš platiť všetky úkony v plnej výške? Vlastne ti tým pádom bude na dve veci ze si u zazmluvneneho zubára 🤦‍♀️ bože toto zase kým ľudia pochopia co sa rusi

saraxyz
17. apr 2024

@bloger, myslel si to tak, ako @klarissa25 píše?

mamamasama
17. apr 2024

@alenamihal ty asi naozaj nebudeš najostrejšia ceruzka, však? 🤦🏻‍♀️ 😅

bloger
autor
17. apr 2024

@saraxyz áno tak som to myslel. Toto či ostane nadalej zachované. Lebo hovorí sa, že všetko idú rušiť. Najlepšie bude opýtať sa svojej zubárky.

bloger
autor
17. apr 2024

Prosím neurážajte sa tu jedna druhú. To som naozaj nechcel.

alenamihal
17. apr 2024

@mamamasama lepsie menej najostrejsia ako totalne tupa haha

klarissa25
17. apr 2024

@bloger samozrejme ze ostane. Lebo to nie je benefit

mamamasama
17. apr 2024

@alenamihal nešír hoaxy a neurážaj. Na svoje IQ si už dostatočne poukázala 🤦🏻‍♀️

carter30
17. apr 2024

Jasné že všetko sa ide rušiť, vy čo hovoríte nie tak ste na veľkom omyle. Som sestrička. Všetky zubné benefity, aj preplatenie liekov sa ruší aspoň to málo čo bolo..

klarissa25
17. apr 2024

@carter30 mi chceš povedať ze u zubára si budem platiť plnú sumu bez ohľadu na to ze si platím zdravotnú poisťovňu? A tým pádom bude jedno ci bude mat zubár zmluvu s poisťovňou alebo nie ? Tak to tým pádom už zubári ani nemusia mať zmluvy s poistovnami

carter30
17. apr 2024

@klarissa25 nie nie... Toto ostáva. Ale rušia sa benefity, napr. Dôvera preplacala 30e za jedno ošetrenie. Keď si platila napr 70e, tak 30e poisťovňa vrátila na účet, niekoľkokrát do roka, každá poisťovňa inak. Dosť veľa ľudí to využívalo. Tak isto aj nejaké peniaze si si mohla preplatiť z liekov.

klarissa25
17. apr 2024

@carter30 no ved to ja píšem že toto nebol benefit...

alenamihal
17. apr 2024

@mamamasama tak ocividne si smeracka a drzis si svojich..ja nesirim hoaxy ,alebo ''kraviny''/tvoje slova/ zacala si ty urazat a ja sa len branim....lebo som si dala tu namahu a volala som do zdravotky a pani mi povedala,ze ohladom zubov sa vsetko bude rusit..daj si aj ty namahu a zavolaj ,ked mas IQ o jeden stupen vyssie haha

krajinka
17. apr 2024

@bloger uhrada od poisťovne zostáva...doteraz si si mohol požiadať o vrátenie tvojho doplatku to je ten zubný benefit a to sa ruší

mamamasama
17. apr 2024

@alenamihal ty smeráčka 😅🤣 To si naozaj myslíš, že sa zruší zubné poistenie? O Bože môj. Tejto si veľa rozumu teda nenadelil. 🤣

klarissa25
17. apr 2024

@mamamasama nerieš...

michaela4242
26. apr 2024

@bloger ahoj, preventívna prehliadka je bežne hradená z verejného zdravotného poistenia, to znamená, že časť si vykáže tvoj poskytovateľ zdrav. starostlivosti do ZP a časť si doplatis ty na základe jeho cenníka. Sú zrusene iba benefity od 1.Maja to znamená, že časť, ktorú uhradis ty ako doplatok, si nemôžeš už nárokovať v ZP. Nemá to nič spoločne s vykazovaním do ZP, to platí stále.

bloger
autor
26. apr 2024

@michaela4242 Dakujem pekne