Dobrý sen viete mi poradiť konci mi v máji rodicak čiže pôjdem sa nahlásiť na úrad prace ako nezamestnaná. Všade píšu o tom že si môžem požiadať o ošetrovne na deti nikde als nikde som nenasla či ro môžem aj keď budem evidovaná na úrade práce ako nezamestnaná . Neviete ako to je ? Podporu som si vybrala pred tým ako slm otegornela tj 5 rokov
Ďakujem
ak ti netrva pracovný pomer tak na ošetrovne nemaš narok..takže len na urad prace treba ísť...a ak ti pracovný pomer skoncil najneskôr pred dvomi rokmi môžeš požiadať o podporu, ak máš narok...
@klarissa25 podporu som si vybrala keď som bola tehotná takze super ešte že manžel solídne zarába dkaujem
@klarissa25 podporu som si vybrala keď som čakala prvého syna takze Ok budú len prídavky. Chcela som si od maja predĺžiť rodicak k volí zdravotnému stavu syna ale ani to mi teraz neprejde pretože nám zrušili všetky vyšetrenia a kontroly a ani detsk lekár nemôže vypísať žiadosť
Treba sa pozriet na @zarabajteraz.
Dava to do kazdej diskusie rad za radom.
@zarabajteraz si nahlasena, velmi rychlo ta bloknu
@klarissa25 videla si, kam.vsade to dala? 😳
@zarabajteraz ale porusujes pravidla
@jaankaa1 rodicak sa predlzuje vsetkym ktorym sa deti narodili po 13.3.
@alchemilkazltozelena blbosť ešte nič neni schválené
@jaankaa1 mne je to jedno mna sa to netyka ale v inej diskusii jedna baba pridala z netu clanok tak si to najdi
@alchemilkazltozelena odkial mate info, ze sa predlzuje rodicak detom, ktore sa narodili po 13.3.?
@asturia26 precitak si odpoved o riadok vyssie, nebudem 100 krat toto iste pisat
@alchemilkazltozelena áno ďakujem volala mi akurat riaditeľka z úradu prace
@jaankaa1 nemáš nárok na očr a vyplácanie ošetrovného. Tá očr sa týka rodičov, ktorým PP trvá a deti sú síce zapísané v škôlke, ale vďaka karanténe nastúpiť nemôžu. Ty sa buď eviduješ na ÚP bez nároku na podporu alebo sa nahlásiť na ZP ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov a na úpsvar donesieš potvrdenie kde prehlásiš kde sa nachádza dieťa od troch rokov. Rozdiel je v toom, že pokiaľ si na ÚP tak sa chodíš pravidelne hlásiť.