Ahojte, dnes mi VUB poslala informáciu na pokračovanie fixácie úroku na dalšie 3 roky. Katapultoval som z 1,02% p. a. na 4,19% p. a. Chcel by som sa len ostatných opýtať, či sa Vám podarilo zjednať nejaké lepšie podmienky, alebo akú ponuku dali Vám?
Dik za každý príspevok 🙂
@markzzy coo mne poslali 2 tyzdne dozadu 4.6%
Hypotéku mam 12r a začal som s úrokom, ktorý mi všetci závideli a nik mi nechcel veriť, ze som taky nízku dostal cca 4.7%. Vtedy pod 5 percent hypotéka neexistovala. Dekádu predtým myslím. Posledných par rokov to výnimočné kleslo tak nízko a teraz sú z toho všetci paf ze aké hrozivé percento to narástlo.. Az mi smiešno z tých ľudí že čo chcú teraz najbližších 10-20 rokov robiť
@markzzy ahoj, mne dala 1 znamy tip, aby som zasla do inej banky, a vypytala od nich ponuku, tu ponuku zobrat do povodnej banky a povedat, ze bud daju tieto podmienky alebo ides do druhej banky. Ja by som sla do Prima banku pre ponuku, tam daju 4%urok alebo dnes som citala, ze postova banka dava 3,95%, este by som pozrela stranku unikreditu lebo oni zvyknu tichucky znizit urok. Drzim palce.
Mne sa tymto sposobom v TB podarilo vyjednat lepsi urok!
@lubossi je to tak ako hovoris. Lacne hypoteky okolo a pod 1% boli skor vynimocny stav, ktory sa teraz len vratil do “normalnu”
A ano tiez idem z <1% na takmer 5%
Da sa v sucasnosti v niektorej banke zistal urok pod 4%? Neviete?
@vanilkovazmrzka ziskat
@mira0611 Tak banky majú vždy nejaký ten retenčný úrok, ide len o to naraziť a pootravovať správneho pracovníka v správnom čase. Ja v banke robím, tak mám trochu náhľad do zákulisia, len ma zaujímalo jak je to teraz s úrokmi u VUB, či ponúkajú aj nižšie sadzby než mi prišlo.
hahaaa my máme 0.6 😁 pri konci fixu ma asi yebne 🤦😂
@zuzanka.zuzu Doporučím si začať dávať bokom prachy akoby ste mali mať 2% potom 3% potom 4%... , ono to potom menej bolí až to príde 😂
zostatok istiny 250 000e - koľko máme dávať bokom? 😀 @markzzy
@zuzanka.zuzu Obličku mesačne 😂
@vanilkovazmrzka da,zial nie na Slovensku.Švajciarsko,jun 2024:1,78-2,55%
@markzzy mam takisto 🙁 ale podrala som si to sama, bankarka mi este pred ukoncenim fixu ponukala moznost za tusim cca 70€ poplatok zafixovat povodny pred vyrocim a avizovanym zvysenim, ale myslela som si, ze ved az tak to nevyleti...vyletelo 😁 nastastie nemam nejaku extra vysoku hypo. Ze vraj na jesen to ma ist nizsie, jasne zr nie na tie 1%..inak ked som zvazovala imde, tak nikto neponukol menej ako vub...
@tundra vo svajci si k tomu ale pridaj dan z majetku a zistis preco tam bezne ludia nesplacajy nic a platia cele generacie iba uroky
@tundra to je zlate ale ak to nie je zjavne, pripominam ze sa nachadzame na slovensku
@vanilkovazmrzka odpovedal som na otazku:
Da sa v sucasnosti v niektorej banke zistal urok pod 4%? Neviete?
Ze to musi byt na Slovensku,nestalo v otazke😉.
Bola to viac menej vseobecna informacia,pre zaujimavost.Nechcel som sa nikoho dotknut,ani urazit.
@tundra nie som urazena, len neviem nic o moznostiach co mame doma 😁
Vub, tusim 4,2% nejaka zlava bola na rodinneho prislusnika (riaditel banky)
@vanilkovazmrzka 3.95% 365 banka ponuka od zajtra - samozrejme maju aj podmienky
@markzzy Vub ma aj oddelenie ktore presne ako pisu vyssie bojuju aj za klienta...treba im pohrozit ci nemaju lepsie podmienky ak nie tak je tu moznost prima 4% alebo 365b. 3,95% ale ako pisem, ozvu sa do 5 dni s novou ponukou...doteraz ked boli uroky okolo 4,35 davali klientom.aj 3,99% aby ostali ale psssst
@zuzanka.zuzu my si bokom odkladáme prakticky od začiatku hypotéky, tým pádom je tam aj niečo našetrené a verím že navýšenie z 0,58 % nebude také bolestivé
A samozrejme že občas treba banku kde som pritlačiť , vedia urobiť aj nemožné keď chcú , problém je že nechcú . S tým mám skúsenosti
@zuzanka.zuzu my máme 0,9% vo VÚB. Ale začínali sme tiež na 4% ,len z toho sa odpocitavdli % z úveru pre mladých . V máji konci 5 ročný fix , tak tiež čakám opäť tie pôvodné 4% ,ktoré sú napokon sú prijateľné a " zdravé " .. hoci jasné ,krby je menej ,nenahnevam sa
@markzzy my sme mali v slsp 1.12 a dostali sme od nich úžasnú ponuku 5.12. 😂😂 pani nás urputne presviedčala nech nejdeme do čsob že oni nám dajú lepšie a nakoniec to bolo tak že nemali nám dať viac ako ČSOB