Ahojte, chcela by som sa informovať, či je tu niekto, čo Vám končila teraz niekedy fixácia hypotéky v ČSOB, či Vám ponúkli ďalej nejaký prijateľný úrok alebo ste išli do inej banky? Vďaka za všetky informácie 😊
@vanilkovazmrzka
@jaaty baby ja viem ako sa aktuálne hýbu úrokové sadzby 😊 ja sa pýtam niečo iné ale 😁 keďže nerada by som zasa menila banku tak chcem vedieť, či ČSOBka dáva aspoň niečo lepšie, aby sme ostali, ale ja nečakám že budem mať 0,75% ako teraz 🤣
@len_nig ale ved sa informuj rovno vo svojej banke. Sú rozdiely aj v bonite klientov. A budeš mat info z prvej ruky bez špekulácií. Pár.emdiacov pred refixom dostaneš o tok.informaciu.
@len_nig 2 mesiace pred koncom.pride refixacny list - aktualne ponukaju klientom okolo 4.6 - zavisi presne od bonity ...ine banky ale zatial ponukaju aj menej cize je to na zvazeni ci sa zafixovat s aktualnymi urokovymi zatial.do inej banky a pockat na dobu fixacie a potom cerpat...da sa aj 6mesiacov a niekde az 12 mesiacov na cerpanie...aby ste odisla az v konciacej vase fixacie
@janulikt84 vďaka 😊
Ale inak, pred rokmi sme kupovali byt... urok luxusnych 5,5% bol normalka ;) nuz len byt nestal 200t :D
@eeffka inak presne takto sme to my napalnovali, posledny "refix" sme mali prave v obdobi "boomu" sadzieb, nestihli sme ani banku menit, nebol dostupny ziadny "ocenovac". A dostali sme na 4roky, 1,4%. Koncime 2026. Boli sance ist do dlhsej fixacie ale vyssie uroky.. nechali sme to tak, je rozdiel platit teraz 4roky 1,4 zo 100t, a potom zo zvysku vyssi urok. Ako teraz rovno platit vysoky urok, z vysokej istiny. Nieco odlozi sa, mimoriadne splatky pri vyrociach zase vedia znizit urokove naklady, lebo idu priamo z istiny. napr. mne vyssiel urok po prepocitani pri mimoriadnych splatkach na 0,7%, zmluvny bol 2,2% (vtedy bezne 2-2,5, vyssi sme mali prave kvoli bezplatnemu zrychlenemu splacaniu). Cize aj ot je cesta pri vysokych urokoch, ak je nejaka rezerva financna.
Nam koncila v csob nedavno, ponukli nam akoze nejaky vyhodnejsi ako davaju, 3,9% myslim. Normalne mali 4,2%. Chceli sme aj nieco vyjednat ale nedalo sa nic. Inu banku sme neriesili z inych dovodov.
Ak by neponúkli lepšie,tak Prima ma úrok od pondelka 4% na 3roky, na 4roky úrok 4.2% a na 5rokov úrok 4,3%.
@len_nig pod 4% už nikde nedostaneš, už aj najlacnejšia Prima banka má 4%...minulý týždeň všetky banky dvíhali úroky, SLSP má už cez 5%
predpokladam ze si dostala list zo svojej banky, kolko ti vedia dat...
ja mam vo vub, dostala som list z vub, ponukli 4,59%, bookla som si termin s hypo poradkynou (dufala som ze mi vedia dať -0.2%). Zial ponukli len 4,49% a fixaciu na 4 roky (zvycajne to je na 3roky). Zobrali sme to lebo nechceme si platit poistku (vub nevyzaduje) a nechce sa mi menit banku. Cim skor to vykomunikujes a podpises tak od konca fixacie este mas povodne %, potom dohodnute. Ja este do toho vyrocia chcem aspon 2tis e vložiť nech je zostatok co najnizsi.
Obavam sa, ze to, co si predstavujes pod prijatelnym urokom, ti momentalne neda asi ziadna banka 🥲