Koniec fixácie hypotéky

david294
12. jan 2024

Ahojte možno sa budem opakovať a uz mozno su tu nejaké takeho diskusie, ale v auguste tohto roka mi konči FIX na hypoteke, Aké mam možnosti teraz ? Možem zacat niečo riesit aj teraz v inych bankach? ak ano v ktorých a čo na to potrebujem Ďakujem

klarissa25
12. jan 2024

Nájdi si finančného poradcu. To je podla mňa super pomoc.

13uzivatelka11
12. jan 2024

Tak môžeš za poplatok teraz refinancovat aj v inej banke, ale do augusta ďaleko, ja by som počkala co bude s úrokmi...môžu byť síce vyššie ale aj nižšie.

hiro
12. jan 2024

No hlavne nic s nou nerob. Ak zarabas pod 2000€ tak ti stat 3/4 navysenia preplati.
Ak refinancujes alebo nieco s nou spravis tak nedostanes nic.

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vanilkovazmrzka
12. jan 2024

@hiro pod 2000 v hrubom?

hiro
12. jan 2024

@vanilkovazmrzka "Nárok na pomoc budú mať ľudia s príjmom do 1,6-násobku priemernej mzdy spred dvoch rokov, podľa údajov za rok 2022 to budúci rok vychádza na 2086 eur mesačne v hrubom."

vanilkovazmrzka
12. jan 2024

@hiro dakujem krasne

sajmi
12. jan 2024

@david294 určite si nájdite finančného, ja akurát riešim koniec fixácie... vypocitala mi, či sa mi oplatí si to nechať v bankách kde mam, alebo riešiť iné banky...

mandy552
12. jan 2024

.... ak sa nemýlim, keď si refinancuješ hypo v inej banke, nedostaneš príspevok.

mateson
12. jan 2024

@mandy552 nemýliš

pe_mi
12. jan 2024

@hiro teraz ma napadlo,nebudú to domácnosti zneužívať?to je iba táto podmienka a keď ju splnia,bude im so splátkami pomáhať štát?napr ,žena zostane doma len na pridavkoch,dobrovoľne nezamestnaná ,nahlásená na Zdravotnej poisťovní,aby jej zdravotku štát platil a muž zarobí 900,1000eur v čistom .
Jasneže nepresiahnu príjem ,ale z vypočitavosti.
Či zle som pochopila tu štátnu pomoc

egonsk
12. jan 2024

@david294 Aj mna caka v maji refixacia, ale vraj maju dovtedy zacat klesat uroky, tak uvidime, ci to bude pravda.

ekira1
12. jan 2024

@david294 začať zisťovať úroky v bankách môžeš, budeš ako tak v obraze. Ale do augusta času dosť. A štátna pomoc je lotéria, je tam viac podmienok ako len príjem pod 2086€ a potom, tento rok pomoc byť môže, o rok dva to môžu zrušiť.

ivangeline
12. jan 2024

Citala som..zw najskor 2m pred koncom fixacie...to ries. Obidi banky. Zisti moznosti.

hiro
12. jan 2024

@pe_mi Ta statna pomoc je ze ti zaplatia vacsiu cast NARASTU urokov. Co sa na tom da zneuzit? Ze sa dohodnes s bankou tak aby ti zdvihli urok o 200€ mesacne takze 150€ da stat, 25€ ty a s bankou sa dohodnes ze tych 150 si rozdelite na polovicky? To by sa ako dalo? 🙂
Alebo fiktivne si znizit prijem? No, myslim ze sa nepocita aktualna mzda ale z minuleho roku - asi podla priznania. Limit je 2x 2000€ - myslim ze ked ma domacnost vyssi prijem - ci 5000€ ci kolko mesacne tak je tej domacnosti uz sumafuk tych maximalnych 150€ od statu ci ziskaju ci nie...

hiro
12. jan 2024

@ivangeline Ak zaraba pod 2000€ mesacne tak na co by nieco riesila a obchadzala banky?
Bude mat kopec roboty a aj tak jej neponuknu urok ako mala doteraz a este aj pride o tu statnu pomoc.
Naopak ak to necha plavat a jej zdvihnu splatku povedzme o tych 200€ mesacne - tak z toho zaplati realne 50€ - co bude myslim este menej ako by nasla v alternativnej banke s kusocek lepsim urokom - ale aj tak urcite vyssim ako mala doteraz.

ekira1
14. jan 2024

A ešte netreba zabúdať, že táto pomoc je momentálne do 2027. Ak to potom zrušia, tí, čo majú dlhší fix budú platiť útok, aký im banka dala, I keď bol vyšší ako v inej banke.

hiro
14. jan 2024

@ekira1 1. hadam si daju 2 rocny fix, nie? Aj tak sa maju znizovat. 2. vsak refinancuju keby uz

vinkel
14. jan 2024

Tak určite 0,9 už úrok nebude aj ked pôjde dole :(

ekira1
14. jan 2024

@hiro tak je ešte otázne, či to I za rok nezrušia..