Koncesionárske poplatky

lindayaaa
26. sep 2024

Prosim Vas platia sa este? Alebo ako to je. Pred 6 rokmi som sa prestahovala na byt a platim len elektriku. Nenapadlo ma ze osobitne je aj to. Na fa tto nemam. Moze mi prist upomienka za tie roky? Je tam premlcacia doba?

gejb
26. sep 2024

@lindayaaa už sa to neplatí. Premlčacia doba sú 3 roky, takže keby ti náhodou prišla dodatocna faktúra za neuhradenych 6 rokov, treba sa odvolat a zaplatíš len posledne 3...

andrea_82
26. sep 2024

Len doplnim, ze sa neplatia od 1.7.2023

lindayaaa
autor
26. sep 2024

@gejb takze to neriesit uz?

zic
26. sep 2024

@lindayaaa doplatil by som proaktivne tie nepremlcane roky

kat_
26. sep 2024

@lindayaaa neriesit, ak pride nieco spatne, doplatis

zuzkaa1991
26. sep 2024

@gejb teraz chodia nejake pracujem na poste pani doslo od roku 2012🤦‍♀️ za kazdy rok paru mesiacov zaplatila bohužiaľ ale som povedala ze premlcana doba je ....

11brano11
26. sep 2024

@lindayaaa koncesionárske poplatky sa už neplatia

lindayaaa
autor
26. sep 2024

@zuzkaa1991 takze mi tie roky do r 2023 poslu? A budem platit len 3?

11brano11
26. sep 2024

@lindayaaa ak pošlú, tak budete platiť iba 3 roky dozadu maximálne (nie celých 6) ale s veľkou pravdepodobnosťou ak Vám to neprišlo doteraz tak už ani nepríde

zuzkaa1991
26. sep 2024

@lindayaaa newem mne poslali dávnejšie horko ťažko som.sa dovolala ale ja som mala.pripad.ze sme spravili elekt. Pripojku zacali stavat a nemala som záujem platit ked ani dom nestal....a poslali mi faktúru od prveho dna zapojenia az po daný datum....ale nakoniec som to vybavila ze som neplatila celu sumu

miroslava2710
26. sep 2024

No v nasej bytovke chodili upomienky min rok a sused nezaplatil celu ciastku a prisla mu uz exekucia tak si to dobre over

ketrint
26. sep 2024

@miroslava2710 treba o to požiadať, resp uplatniť si tu premlčaciu dobu. Oni to schvália a pošlú upravenú sumu (za posledné 3r.) Nedá sa len tak sám od seba zaplatiť menej a nechať to tak…

11brano11
26. sep 2024

@ketrint presne tak

queen_mary
26. sep 2024

@zic preboha a to na co? 😀 ja som v rtvs robila, viem, ako odbor uhrad vyzera. Urcite autorka nebud proaktivna

lindayaaa
autor
26. sep 2024

@queen_mary a ked to nebudem riešiť nepríde mi niekedy v budúcnosti riadna palka? príp exekúcia ako spomínali? 😳 pretože mne nik nedal nic vediet aa ani na FA elektriny nic nemam ze rtvs. Az teraz po tych rokoch mi to suseda povedala ze sa to platí alebo platilo ..

queen_mary
26. sep 2024

@lindayaaa pride ti max to obdobie od zaciatku pripojenia po zrusenie koncesii. Ziadne sankcie tam nie su. Potom sa.odvolas na premlcanie a zaplatis len zvysok. Ta vyzva ti moze prist buduci tyzden, ale aj za 2 roky..

lindayaaa
autor
26. sep 2024

@queen_mary skoro 7 rokov som pripojená bez platenia.

vazektomia
27. sep 2024

@ketrint nedá? Sám som to tak spravil. Napísal som email s odôvodnením čo a ako, zaplatil nutné zlo a všetko bolo v poriadku. A žiadne vyjadrenie som si nepýtal.

ketrint
27. sep 2024

@vazektomia ale komunikovali ste spolu, resp poslal si to vyjadrenie (=uplatnenie premlčacej doby), takze mali tu informáciu a uznali to takto.

Ja som to riešila s kolegyňou, a jej teda ešte odpísali tu upravenú sumu a ona to uhradila až potom, Ty si to skôr, ale ide o to, že si informoval/uplatnil si premlčaciu dobu.

miroslava2710
27. sep 2024

@ketrint on nemal premlcaciu dobu ale nechtiac zadal zlu sumu ked vyplacal, povedat som tym chcela ale to ze to potom neriesil lebo si myslel ze to ma vyriesene a prisla mu exekucia a sudne trovy platit. Ak dotycna neplatila 7 rokov tak pochybujem ze jej vsetko spada pod premlcaciu dobu takze nech si to presne overi a zvysok zaplati a hlavne cim skor to treba riesit ak jej este nic neprislo

ketrint
27. sep 2024

@miroslava2710 práveže naopak, čím neskôr, tým lepšie, lebo sa tie posledné 3r vždy posúvajú, bude mat len dlhšie to premlčacie obdobie, plus teda teraz už sú zrušené, takze za toto obdobie ani nemajú čo vymáhať, takze sa jej dlh čakaním len zmenší. 😉

K susedovi - nejaké info alebo výzvu isto dostať musel. To zas nikdy nepríde len tak zrazu aj s trovami, že človek netušil o ničom 😉

vazektomia
27. sep 2024

@ketrint no vlastne áno máš pravdu bolo to tak 🙂