Komunálna poisťovňa - skúsenosti

kochanka
4. nov 2017

Ahojte. Chcela by som sa spytat na skusenosti s komunalnou poistovnou ale najlepsie z pohladu poskodeneho niekym kto ma prave pzp v tejto poistovne. Manzel mal havarku a vinik ma komunalnu pzp. Nehoda sa stale v polovici septembra po 2 tyzdnoch poslali list ze je to neekonomicka oprava auto bolo nepojazdne a odvtedy nic. Uz to je mesiac od kedy prialo vyjadrenie a len cakame. Zostali sme bez penazi, bez auta hlavne ze ma poistovna cas

sasa1310
4. nov 2017

@kochanka ak to jeho poisťovňa odmieta uhradiť a vinník bol naozaj on (máte to papierom potvrdené), tak dajte platobný príkaz na úhradu opravy auta tomu dotyčnému, ktorý vám škodu spôsobil.
Toto sú tie "najvýhodnejšie" najlacnejšie poistky PZP, kedy dá poisťovňa ruky preč.
a určite by som volala do tej jeho poisťovne, či to mienia preplatiť a ako. A keď odmietnu, tak riešiť to cez toho vinníka

kochanka
autor
4. nov 2017

@sasa1310 to neviem ci to odmietli vyplatit ale vobec sa neozvali. My auto nebudeme opravovat to nas lacnejsie vyjde kupit druhe preto cakame na pebiaze s poistky. Aj oni uznali ze auto neni ekonomicke opravovat. Boli privolani aj policajti a aj ten motorkar si uznal chybu bolo vela svedkov

sasa1310
4. nov 2017

@kochanka aha, tak už len kontaktovať poisťovňu, nech sa vyjadria. Ak budú odmietať uhradiť škodu, máte právo to potom vymáhať od toho motorkára.

kochanka
autor
4. nov 2017

@sasa1310 a je aj zo zakonna nejaka lehota v ktorej nas musia odskodnit alebo maju cas kolko chcu.

nellita
4. nov 2017

Nie zo zákona nie je lehota,komunalna je jedna z najhorších poistovni maju najlacnejsie poistky a ked dôjde ku skode maju vzdy problem

kochanka
autor
4. nov 2017

@nellita no to muz dobre natrafil. Mne pred rokom dedo nacuval do zaparkovaneho auta kym som sla s dcerou do skolky. Ten mal union a peniaze do mesiaca na ucte vsetko jednanie uplne super

nellita
4. nov 2017

@kochanka Poznám mam skusenosti,ponukaju lacne poistky len ak ti mozem do buducna poradit je treba si dobre pozriet co hradia pri skodach a kolko vsetko trva a co.plati ten poistený. Clovek sa predsa uci na vlastnych chybach

lula313
4. nov 2017

@sasa1310 z akého titulu beriete, že majú právo vymáhať peniaze od vinníka? Určite to nie je nikde legislatívne dane, keďže vinník mal uzavrete PZP, takze nevidím dôvod, prečo by mal niečo platiť.
@kochanka asi sa jednalo o neekonomicku opravu, čiže totálnu škodu. Zájdite do poisťovne osobne, či majú všetky doklady(kópiu vodičakov, oznamenie o nehode..), pripadne sa priamo nakontaktujte na likvidatora, v akom stave je poistná udalosť a písomne si požiadajte o preddavok k poistnému plneniu.

kochanka
autor
4. nov 2017

@nellita ale ja nemam od nich poistku. Ale ten co do nas nabural.

kochanka
autor
4. nov 2017

@lula313 to mam za nimi chodit ci maju vsetky papiere? Ved co chceli tak sme dali. Keby nieco im chybalo tak si vypytaju nie? A ano pisala som ze je to neekonomicka oprava. A ako sa mam nakontaktovat na toho likvidatora? Ja neviem ani ako sa vola vsetko vybavova ta pani z poistovne

lula313
4. nov 2017

@kochanka Ano, takto to chodi. Manžel čakal na peniaze, opravu 3000eur vyplácal v servise v hotovosti a keď po 1,5 mesiaci peniaze nechodili, išiel sa spytat osobne, že kde je problem a povedali mu, že nemajú kópiu tp. Komunalna zvykne vyzývať, keď nemajú doklady, ale kým Vám list príde, môže to trvať aj 3 týždne. Vy chcete peniaze, vy musíte tlačiť, aby ste ich čo najskôr dostali.

sasa1310
4. nov 2017

@lula313 z toho titulu, že spôsobil škodu. Ak jeho poisťovňa odmieta vyplatiť, tak on je povinný si uhradiť škodu, ktorú spôsobil. Preto nie je dobré, keď si niekto uzatvára najlacnejšie PZP. Lebo všetci si myslia, že však poisťovňa všetko uhradí. Čo nie je pravda.
Tebe by niekto spôsobil škodu s poisťovňou, ktorá sa na to vykašle, tak ty to necháš tak, hej?
Zákonne je jasné, že každý kto spôsobil škodu, musí si to aj uhradiť. Preto si ja platím napríklad drahú PZP v generali, kde mám istotu, že keď nabúram hoc aj do ferrari, tak to za mňa všetko vyplatia a nebude to nik odo mňa vymáhať.

sasa1310
4. nov 2017

@lula313 a v takýchto prípadoch sa potom naťahuje s poisťovňou ten, ktorý bol poistený (vinník) a nie ten, komu bola spôsobená škoda.

jaroe
4. nov 2017

@kochanka nemusis chodit, staci zavolat. Na zakaznickej linke zistis cislo skodovej udalosti, podla ECVciek a dátumu nehody a dalej ta uz nasmeruju. A ano vypytaju si ked nieco chyba, ale niekedy to mozno urychlit, ked sa sama zaujimas. Akoze jasne, malo by to v poistovniach automaticky slapat ako hodinky ale pracuju tam tiez len ludia. My sme uz dvakrat riesili skodu z PZP ale boli to len parcialne skody, tak bola likvidacia rychla a bezproblemova. Ale sledovala som si to, keby sa napr. tyzden po nahlaseni nic nedialo, volala by som, takisto po dolozeni vsetkych potrebnych dokladov k likvidácii by som necakala viac ako cca 3 tyzdne a informovala sa. Niekedy sa dlho caká na ukončenie setrenia na polícii napríklad. Poistovna si to síce ziada od policie sama, ale nemaju paky to nejako urychlit. Klient by teoreticky mohol, keby tam mal kontakty pripadne bol dostatocne otravny...

A tiez tu nechapem nazory, vymahat od vinnika...to naco je potom to PZP?

sasa1310
4. nov 2017

@jaroe no na platenie. Stačí otvoriť oči, sem tam pozrieť TV ako ľudia dopadli, kvôli lacnému PZP.

lula313
4. nov 2017

@jaroe no veď to, keby došiel niekto vymáhať, tak by som ho kade ľahšie poslala a ani súd by mu nedal za pravdu.. ak máš raz pzp, tak majú povinnosť platiť, maximálne sa môže sťažovať poškodený na slov. Kanceláriu poisťovateľov..

ellca123
4. nov 2017

my sme cakali v komunalnej poistovni 2,5 mesiaca,volala som tam raz tyzdenne,
same vyhovorky
nespokojnost a neistota,mali sme tam havarijnu i zakonnu poistku

tomsta003
4. nov 2017

@sasa1310 presne tak maš uplnu pravdu

debra
4. nov 2017

Ja robim v komunalke na pzp ak mas cislo tej pu skusim sa ti na to pozriet p.p. posurit to nejak..hoci nerobim na likvidacii ale oni maju fakt na vsetko cas a vsetko to tam dlho trva😕

sasa1310
4. nov 2017

@lula313 tak len dúfaj, že tebe niekto nespraví škodu a jeho poisťovňa ti nevyplatí. A potom si naháňaj sama jeho poisťovňu, ktorá ti povie "bye bye".

tomsta003
4. nov 2017

@sasa1310 presne tak

tomsta003
4. nov 2017

@lula313 každy pochopi až ked sa to jemu stane potom bude inak rozpravat chcela by som vidiet čo by ste vy robili keby Vam zamietli škodovu udalosť, a boli by ste na strane poškodeneho , len pozor karma je zdarma

jaroe
4. nov 2017

@tomsta003 Ale ved tu nejde o to, kto je na akej strane. Ale o absurdnost toho, aby vinnik znasal nejake naklady, ked ma platne PZP. Ved to je proti podstate zodpovednostneho poistenia. Skor treba tlacit na poistovne resp. spominanu SKP, aby sa taketo neopravnene zamietnutia plnenia nevyskytovali. Dnes sa uz aspon neuplatnuje amortizacia, co bola tiez nehorazna drzost od poistovní, ked vyplacali tzv. skutočnú škodu. Pracovala som davno pradavno na likvidacii z PZP a poskodenym sme tiez v zufalstve hovorili, aby kvoli amortizácii nahanali vinnika, co mi vtedy prislo logicke a spravodlive, ale teraz to vidim uplne inak. Mali sme im skôr povedat, nech nas daju na sud a snad takym postupnym tlakom poistovne od amortizacie upustia. No nastastie uz je to realita..

tomsta003
4. nov 2017

@jaroe no ale poškodeny ma mat ešte starosti? ved nech si vinnik vymaha na sude je to jeho poistovna ,ked sa Vam to stane tiež to budete vidiet inak

tomsta003
4. nov 2017

@jaroe nikomu neprajem nič zle ,len aby ste si raz ešte nespomenuli na vlastne slova ,ale potom ostante kludna ved sa nič nestalo, a sudte sa s poistovnom vinnika v pripade zamietnutia škodovej udalosti,nemalo by to byt podla Vas naopak nech sa sudi s poistovnom ten kto sposobil škodu nie ved on sa poistil v tej poistovni , a on je vinnik !nie?

jaroe
4. nov 2017

@tomsta003 nejako ste to zobrali osobne resp. v mojich prispevkoch vycitali to, co tam nie je resp. nechcelo byt. Nepisala som v style, ze poškodeny ma smolu a nech sa stara. To rozhodne nie. Pisala som o nie koser praktikach poistovní a o tom, ze by na ne nemali doplacat ani poskodeni ani vinnici.

tomsta003
4. nov 2017

@jaroe ano nemal by nikto doplacat ,ale predsa len ak je nejaky problem zo strany poistovne mal by si to riešiť s poistovnou vinnik, ale pekny večer

lula313
4. nov 2017

@tomsta003 ste normálna? Poisťovňa je povinná platiť. Ak sa kvôli mne do jarku vykydne kamión s nalozenymi Ferrari tak budem doživotne splácať 2 milióny EUR? Veď na to si Uzatváram PZP, aby som nič neplatila. A čo znamená tá karma je zdarma? Asi nikto nenabúra do iného auta naschval, čiže častokrát je vinník rovnako nevinný ako poškodený z morálneho hľadiska a prečo by mal trpieť a nebodaj splácať opravu kvôli poisťovni, ktorá si neplní svoje povinosti? A už sa mi stalo viackrát, že mi nabúrali auto, aj párkrát vinník zdúchol a poisťovňa vzdy opravy zaplatila, že som nebola skodova, tak neviem, o čom tu mudrujete🙄

tomsta003
4. nov 2017

@lula313 nenormalna, a nechapava ste tu jedine ak vy !!! čitajte poriadne vravim len ak vzniknu nejake dotahovačky tak by si tom mal vybavit s poistovnou vinnik !!!

jaroe
4. nov 2017

Tak zalezi o ake dotahovacky ide. Ten vinnik nema nijake paky na poistovnu, aby si s nou nieco vedel vybavit. Iba ak vyhrazat sa, ze zrusi poistku, ale to asi s poistovnou "nepohne". Moze a mal by spravit jedine to, ze si po nehode splni svoje povinnosti, skodu nahlasi, dolozi potrebne doklady, pristavi vozidlo k obhliadke ak treba, skratka bude maximalne spolupracovat, aby nesposobil dalsi zbytocne starosti a prietahy poskodenemu. Ale ak poistovna z nejake dovodu zamietne plnenie, neviem si predstavit, co s tym vinnik moze urobit. Iba ak zaplatit poskodenemu nahradu skody, ale to sme znova pri podstate PZP - preco by dokelu mal, ked je to povinnost poistovne. A keby aj chcel byt charakter, na vyssie spominany kamion s Ferrari by jeho penazenka zrejme nestacila.