Kombi vklad SLSP

janka_11111
Včera o 08:24

Ahojte máte niekto Kombi vklad od Slovenskej sporiteľne? Dá sa zarobiť investovaním do podieloveho fondu cez banku? Máte s tým niekto skúsenosti?

sweet20
Včera o 08:51

@janka_11111 cez banku neodporucam.. zbytocne si stahuju poplatky.. radsej rovno obist banku a ist do sprvcovskej spolocnosti

zic
Včera o 09:37

A podielove fondy su uz tiez "prezitok", lebo sa na konci zdanuju (nie su oslobodene od dane), takze hned prides o 19-20% (podla toho, aka bude zrovna sadzba)... Lepsie ETF (po roku drzania oslobodene od dane) a samozrejme nie cez banku, ktora je na roznych urovniach draha (slsp asi najmenej, ale stale o vela viac ako sa da).

davidko5262
Včera o 09:40

Ako bolo napísané, banky maju zbytocne velke poplatky, neoplati sa to, no samozrejme ze to vedia predat ako super produkt. Napis mi, viem ti ked tak odporucit nieco konkretne.

viera27
Včera o 10:01

Takto, jednoznacne ETF a nie kombi vklad. Aj ked neviem teda nakolko si konzervativna. Co sa tyka poplatkov, su vsade. A fakt to nie je taky rozdiel slsp vs broker. Akurat v com je pri brokerovi problem je vybrat si toho spravneho, dalsia apka, pripadne vlovek navyse. Vyhodou banky je, ze vsetko vidis a mas hned vo vlastnom bankingu, nemusis sa nejak triast, ci tu bude aj o 20 rokov, alebo ako to riesit s pripadnym dedenim, jednoducho dokupujes, alebo rusis na jeden klik. Takze ja mam aj aj (etf v banke, akcie a coiny u brokera), lebo fakt prave investovanie nie je nieco, co riesis kratkodobo.

zic
Včera o 10:25

@viera27 tak rozdiel v priebeznom poplatku medzi slsp a standardnym TER normalneho ETFka u broka je dost velky. Ak sa nic nezmnenilo, tak 0.6% p.a. v SLSP vs 0.01-0.2 ... aj oproti tomu dost vysokemu na ETF 0.2% je to 3x tolko...
SLSP George: 0,5% za nákup+0,6% p.a

A teda financny dopad tu
https://ako-investovat.sk/diskusia/viewtopic.ph...

viera27
Včera o 18:13

@zic pozri, ja ked som to porovnavala, tak mi to nevychadzalo nejak extra. Konkretne pri slsp zavisi aj aky si klient. Ale tak standard poplatok je 0,5% za vklad. Pri xtb to bolo tusim 0,5% rocne? Fakt neviem. Netreba tam este zabudat na poplatky za konverziu trebars, alebo spready, ktore ma. Ja mam eToro, to dokonca vychadza na spreadoch este horsie. Ale v konecnom dosledku o com sa bavime? Pokial nie si private klient, fakt tie sumy nie su take, aby ma rozladili. A pokial si, tak mas zase k dispozicii uplne ine podmienky, nastroje aj produkty. Ci co mam riesit 5€ pri 1000€ vklade? Naozaj skor dumam nad tym, ako sa budu tie peniaze riesit o XY rokov, alebo ked nebude dobre (to dedenie napr). To ma zaujima viac. A predpokladam ze tu drviva vacsina osadenstva nejde trhat investicie v statisicoch, max v desiatkach tisic, ale skor este menej.

zic
Včera o 18:48

@viera27 bavime sa o priebeznych poplatkoch... rocnych z celej nasporenej sumy. To je zabijak investicii...

subartic
Včera o 19:01

dobre , tak ma poučte. Myslela som si , že keď si otvorím investovanie v banke ( SLSP )do Sporofond max.výnosov a Sporo aktívnych výnosov , mesačne tam budem robiť nejaké vklady , teda rezervácie na nákupy cenných papierov, že to za mňa bude robiť banka v dobrej viere čo najviac pre mňa zarobiť ( samozrejme aj pre seba ).

sweet20
Včera o 19:34

@subartic nie nefunguje to tak

sweet20
Včera o 19:35

@subartic banka tvoje peniaze posle spravc. Spolocnosti a v tej spolocnosti je vynos z tvojich penazi napr. 5 %.. banka si 2 necha taze vynos mas 3.. ked obides banku mas 5.. vo velkej skratke napisane

viera27
Včera o 22:08

@subartic toto sj hlavne fondy a nie ETF. A fondy vam pekne nas stat zdani 😂.

viera27
Včera o 22:15

@sweet20 pockaj. To su podielove fondy, je jedno, ci je to banka. Tam je spravcovstvo kdekolvek ak sa nemylim (co sa kludne mozem, ale nezda sa mi). A ked obides banku nemas vynos 5. Mas vynos taky, ake ma broker podmienky, obvykle rocne spravcovske poplatky, poplatky z konverzie, poplatky z vyberu, spread. Neprezentuj to tak, akoby niekde neexistovali poplatky skryte, alebo zjavne. Vsade mas, akurat ano, vies sa zamysliet vo potrebujes a napasovat si nieco s co najmensimi poplatkami

sweet20
Dnes o 05:21

@viera27 preto som tam napisala , ze to pisem v skratke

janka_11111
autor
Dnes o 06:18

Ďakujem za odpoveď, ale ja potrebujem niekoho kto ten kombi vklad má alebo mal, pretože pracovníčka v banke prehovorila mojich rodičov, ktorí sú na dôchodku, aby investovali svoje úspory do podielového fondu a ja sa obávam, aby zbytočne neprišli o svoje peniaze. Najradšej by som to išla zrušiť.

viera27
Dnes o 08:19

@janka_11111 no zisti si hlavne poplatok za zrusenie. A aky kombi maju. Tam je cast viazana aj do terminovaneho vkladu, nie? Tak aky tam je urok a viazanost.

sweet20
Dnes o 08:28

@janka_11111 a co maju v zmluve napisane?