Koľko trvá prevod peňazí z Poštovej banky do Tatra banky?

22. nov 2024

Poslala som si peniaze predchvilou a ešte stále nedošli 🙈

caramellka
22. nov 2024

Donedávna mal ex Poštovú banku a keď poslal peniaze, ja som ich na účte v Tatra banke mala na ďalší prac. deň.
https://www.postovabanka.sk/sprievodca/platobny...

janai1
22. nov 2024

V pondelok

michellemary
22. nov 2024

Kamoška dokonca prišli až druhý pracovný deň, v utorok.

elanor
22. nov 2024

ak si si nezaklikla rychlu platbu, cos neviem ci uz PB ma, lebo nie vsetky banky ju uz maju, tak to ide klasicky, peniaze sa pripisu na dalsi pracovny den, tj. v pondelok.
A to mozes byt aj tak "rada", lebo este pred par rokmi to medzi bankami trvalo 2dni. Cize pred nejakym casom, by si sa ich dockala az v utorok.

elanor
22. nov 2024

@michellemary ak jej posielali peniaze vecer, az po uzavierke, peniaze realne odisli nie v piatok, ale v pondelok a jej prisli v utorok. Nic neobvykle.

maranco
22. nov 2024

Poštová banka nemá okamžité platby.
Bežná SEPA platba príde nasledujúci pracovný deň od dátumu splatnosti. Ak si dala dátum splatnosti piatok, prídu v pondelok. ak je dátum splatnosti pondelok prídu v utorok.

petamich
22. nov 2024

V pondelok = nasledujuci pracovny den

michellemary
22. nov 2024

@elanor v piatok o jednej to vtedy bolo.

maranco
22. nov 2024

@elanor reálne peniaze odchádzajú až ráno, banka ich musí odoslať najneskôr do najbližšieho pracovného dňa. A prijímajúca banka ich musí pripísať v ten deň kedy jej prišli.

Kedysi poobede boli drahšie poplatky pre banky za prevod cez NBS a ráno boli najlacnejšie, tak preto sa čakalo do rána kedy sa posielali všetky nazbierané platby.

autor
22. nov 2024

To keby viem ani neodošlem.. ďakujem kočky. 🙂 ja som zvyknutá na tatra banku, tam keď odošleme niečo do sekundy mám na účte aj keď je sobota nedeľa. No bohužiaľ 🤣🙈

zic
23. nov 2024

Ak si zvyknuta vramci banky, tak ano. Ale ak posielas z TB do banky, kde nemaju zrychlene prevody, tak to "okamzite" neplati... a vramci banky to ma asi kazda banka okamzite...