Čavte koľko Max prosím vás trvá platba z účtu na účet keď máme obidve rozdielne banky? A je možné poslať niekomu peniaze na iný účet s tým že meno príjemcu je rozdielne ako číslo uctu?
@patka06 no ja som posielala zo slovenskej sporiteľne w ona má tatrabanku
Obe majú okamžitý prevod - peniaze by mala mať na účte do pár minút
Okamžitá platba zo SLSP do TB trvá 5 sekúnd
Meno príjemcu banka zatiaľ neoveruje, môžeš si tam napísať čokoľvek
overovať začne od 9.10.2025.
Do 10sekund.
@patka06 a je možné poslat peniaze na iný účet teda myslím ak zadam jej úplne presne číslo účtu ale pomlim sa v jednom cisle
Ak taký účet existuje, tak áno
ak sa pomýliš v jednom čísle banka platbu nepošle
musíš sa pomýliť v 3 číslach aby vôbec platba prešla a ak ten účet neexistuje na druhý deň ti banka platbu vráti
Slovenský IBAN má 3 kontrolné číslice, prvé 2 za SK a potom celkom posledná číslica.
Platbu si poslala cez IB alebo mobilnú aplikáciu?
Pozri si detail platby, či si ju poslala ako okamžitú, alebo ako bežnú SEPA.
@maranco ako okamžitú
Tak potom ti banka po prevode zobrazila potvrdenie o doručení platby príjemcovi.
Stalo sa mi,ze z australie mi prisla platba do 5sekund a zo slovenska na druhy den 100e
@maranco ale nič také mi neprislo
Mne to zobrazuje FIO aj Revolut, či dorazila na účet príjemcu.
Ale aj tak, ak to bola okamžitá platba príjemca ju už má na účte, 99% platieb prejde do 5 sekúnd, zvyšné do 10 sekúnd.
Okamzite platby su len do urcitej vysky. Mne v SLSP ukaze pri okamzitej platbe, ze dorazila prijemcovi.
tie majú rýchle platby, do 5 minút, sú peniaze na účte 😉
@muchotrafka298
SLSP má limit 5000€
VÚB má limit 5000€
TB má limit 3000€
FIO má limit 4×4000€
Prima má limit 3000€
@elenka.k okamžitá platba musí byť prevedená do 10 sekúnd
@maranco mna nemusis oznacovat, ja viem, kolko su limity na okamzite platby v bankach, v ktorych potrebujem.
Pomýliť sa v čísle účtu sa dá? Ja som sa už mnoho krát pomýlila v čísle účtu a vždy ma upozornilo na neexistujúci účet. To by musela byť riadna náhoda sa trafiť na cudzí účet 🤔 ak vieš isto, že si poslala na iný účet, treba platbu reklamovať, snáď ju dotyčný vráti..
Do 24 hod.
@ekira1 prišla len to trvalo dlhšie ale nechápem preco
Tak hlavne, že prišla..
Max 24 hodín /cez pracovné dni/
Väčšina bánk už má okamžitý prevod -skús napísať z akej banky a kam posielaš
Meno príjemcu /ak ho banka požaduje/ môže byť čokoľvek