Koľko trvá navýšenie hypotéky?

19. sep 2024

Ahojte baby. Požiadala som o navýšenie hypotekárneho úveru, jedná sa o sumu 10 tisíc €. Vraj prvým kolom to ako keby prešlo lebo znalecký už máme dávno ešte od roku 2020 a vraj nie je nutné robiť nový, pán na schvaľovani si vyžiadal len fotky domu interiér plus exteriér. Koľko to asi tak trvá kým to schváli, keď už má aj foto dokumentáciu? Pani v banke vravela niečo že až 3 mesiace to mode trvať myslíte že naozaj tak dlho keď podklady má v podstate všetky? Výška hypo na splatenie je 50 tisíc a teraz si chcem teda zobrať ešte 10. Ďakujem za odpovede.

eeffka
19. sep 2024

Nam to tvalo mesiac a uz ma poznali po mene, nakoniec sme to zq 3dni doriesili po znamosti.

katrinka8
19. sep 2024

Áno, môže to tak trvať, lebo to neschvaľuje pani, ktorá to s vami vybavuje, ale všetky tie dokumenty idú cez nejakého manažéra, ktorý to schvaľuje, a pod ním je xy ľudí, ktorí majú xy dokumentov od xy klientov. A ak je toho veľa, tak to ozaj môže aj tak dlho trvať.

martinbud
19. sep 2024

Všetko závisí od banky a od ochoty človeka ktorý to robí a samozrejme aj či si to riešiš ty sama alebo ideš cez finančného poradcu. O akú banku sa prosím jedna ?

martinbud
19. sep 2024

Ďalšia vec treba povedať , že tu nejde len o navýšenie hypotéky o 10k. Je to nová hypotéka , kde sa schvaľuje vaša bonita, čiže príjem a schopnosť splácať ,samozrejme nehnuteľnosť a všetko ostatné .

autor
19. sep 2024

@martinbud vybavuje mi to pani pracovníčka banky a Slovenská sporiteľňa

mv098
19. sep 2024

Pri sume 10tis je jednoduchsie a rychlejsie zobrat si spotrebny uver. Navysenie hypoteky znamena zobratie novej hypoteky a vyplatenie starej. Cudujem sa, ze vam v banke neporadili ist cestou spotrebneho uveru. Aku mate banku?

martinbud
19. sep 2024

@mv098 stará hypotéka sa nemusí vyplácať. Klient môže mať aj dve , tri , koľko mu len z hodnoty nehnutelnosti vydá.

martinbud
19. sep 2024

To je zvláštne , Slovenska sporiteľňa cez ich portál robí veľmi rýchlo a ponuky mávam do pár dní. Ozvite sa.

autor
20. sep 2024

@martinbud áno, dneska mi to už schválili volala mi pani z banky. Ďakujem všetkým za odpovede