Ďakujem za odpovede. Poteebujem vedieť, koľko treba mať našetrené.
kar ale nie je podmienka, nie?
Mama teraz riešila pohreb pre jedného príbuzného, ktorý nikoho nemal. Spopolnenie, žiadny obrad, žiadne hrobové miesto, platila necelých 800 eur. Ak chceš obrad, truhlu, tak od 1500 hore (bez karu).
Dnes je drahé aj umriet.. rataj miesto na cintorine, vykopove práce, truhlu a pomnik ...ak nie je krenacia mozno vyjde lacnejsie..ale pomniky su velmi drahe
My sme platili za klasický pohreb do zeme cca 1400€. Kar nebol okres TT
nooo povedala by som, ze tam 2000, no je to len taky hruby odhad, kedze tazko povedat presne
Ja som pochovavala tento rok ocina. Vsetko komplet 1700e. Bez karu.
existuje aj prispevok na pohreb ale je to uplne smiesna suma https://www.employment.gov.sk/sk/rodina-socialn...
pred dvomi rokmi 2000 eur, klasický pohreb do zeme, plus kar
Asi veľmi závisí kde a čo chcete. Keď sme pochovávali dcéru, dôležité pre nás bolo, aby to bolo v kostole so svätou omšou, čiže žiadny recnik, obrana sieň, kvetinová výzdoba, nič také sme neplatili, mne to príde strašne umelé a gýčové. V kostole sme samozrejme neplatili nič, hoci teda to nebola pointa. S hrobovym miestom na pár rokov (výkop sme dali hlbší, aby sa zmestil ešte jeden človek navrch, ak bude v blízkej dobre treba) to vyšlo do tuším 600€. Brezno. Jasné, truhla bola maličká, čiže lacnejšia, ale ja celkom nechápem celý ten biznis okolo toho. Raz som dokonca čítala v reklame, že truhla zo zdravšieho neviem akého dreva. Ach. Pre seba by som chcela ideálne z kartónu, aj také su. A na ňu nejaký citát, ako aj dcére sme napísali.
12 000E vratane pomnika...pred 3 rokmi...
Pohreb bez karu 2020 ...1100€ okres Ma
@any_soj omša, truhla, obrazky.
Hrobove miesto je už zabezpečené.
@desore ked uz máme hrobové miesto i pomnik, tak nebude treba tolko vela penazí.
určite nie, polovica bude stačiť
cca 1700 keď chceš mať lepšiu truhlu za 450 euro nejakú výzdobu (ikebana), čosi na kostol, speváčkam.... malý kar kde rodina nakúpi veci sa dá aj za pár stoviek 🙂 pokiaľ máš šikovnú rodinu... ak je kar v reštike pre 60 ľudí kar chceš tak aj ďalšie 2000 euro minimálne jedlo káva vínko dezert