Dobrý deň, neviete mi prosím niekto povedať koľko stojí 1 m³ plynu v normálnej domácnosti - bungalov? Snažila som sa to vylúštiť z faktúry... Ďakujem za odpoveď (keď vôbec niekto odpovie 🤣).
Vo fakture cenu za kubik nenajdes. Uctuju sa kiloJauly, ktore su prepocitavane z objemu spotrebovaneho plynu na zaklade nadmorskej vysky odberatela, su na to tabulky, niekde na stranke SPP boli dostupne.
@abcmajacba https://www.spp.sk/wp-content/uploads/2023/11/C...
Pozerajte koncové ceny, uvedené úplne v závere vpravo. Podľa toho, aký taríf máte, cenu si vynásobte 10. Orientačne totiž z 1 m3 plynu vieme získať 10 kWh. Presnejšie je to v kalkulackach na webe SPP.
@viestta jas mám na faktúre napríklad aj v m3 aj v kWh, je tam aj uvedený koeficient ktorým to prepočítali
Koeficient je nejakych 10,9, niektore weby uvadzaju 10,8.
Ak je cena za m3 plynu napr 0,65eur tak vratane distribucie a dph je to 0,65 : 10,9 = cena za Kwh ( 0,05963)
@abcmajacba kdyz mi posles, jaký más cenník a cca spotrebu za rok, reknu ti presne. S distribuci nebo bez 🙂
@abcmajacba ahojte, ďakujem veľmi pekne za akúkoľvek odpoveď. Aj som zabudla že som tu písala 🤦🏻♀️
No tam je distribucia nie len plyn, ale vyrátaš si to na hrubo celková cena za rok deleno m3 kolko ste spálili za celý rok