Prosím Vás viete niektorá mi povedať, koľko vlastne stojí jeden kubík teplej vody ?
Vo vyúčtovaní je to tak nezrozumiteľne a nepriehľadne napísané a ja sa v tom neviem zorientovať.
Ďakujem Vám veľmi pekne.
@martinmmartin vlastná kotolňa domová plynova
no tak do kotolne prichadza plyn a studena voda , odchadza tepla voda. Podla toho aka je teplota a ako sa mina tak potrebujes viac alebo menej plynu a studenej vody. K tomu musi niekto raz rocne na to kuknut a rozobrat to kóli bezpecnosti.
Takze tvoja otazka nema bohuzial odpoved. Zavisi to od prilis vela veci ktore ma kazdy inak
@martinmmartin Bývaš prosím v paneláku z vlastnou kotolňou ? Ak áno, koľko ťa prosím stál kubík
studená voda stojí 3,40 Eur/m3 + jej ohrev a toto je u každého iné... u nás (nemáme vlastnú kotolňu) to stálo v roku 2023 14 Eur/m3, u kamošky 9 Eur/m3 - oni majú iného dodávateľa tepla
Tiez je rozdiel na kolko je nastavena kotolna-
Niekde voda takmer vrie cize je drahsia ale spotrebujes iba malicko a doriedis si vrelu doma vo vani ty sama studenou
Naopak niekde kuria na 55 stupnov kde rovno napustas do vane neriedene kubiky.....
Kazdy inak a rozdiely su obrovske
@lucka_ke ďakujem, pomohla si mi. ja som chcela len vedieť orientačnú cenu za rok 2023. A čo som sa ja snažila rozpočítať tak mi to vyšlo, že 15€, čo by bolo aj blízko. Keďze u vás tiež tak podobne 14€
no je to strašne drahé, a budúci rok našej teplárni zase ÚRSO schválilo vyššie ceny tepla
@martinmmartin V tejto našej kotolni je tiež tak blbo nastavená asi na tých 55.
teplota dodavanej TUV je od 45 do 55°. Pri ohreve na nizsiu teplotu hrozi premnozenie bakterii, napriklad legionely. Z hygienickych dovodov su stanovene intervaly, kedy sa voda musi zohriat na minimalne 55°
no podla toho odkial pride. Ako byvas a kto kuri? Mestska Teplaren alebo vlastna kotolna?