Prosím vás, hľadám byt.
Baby,tie čo predávate,alebo ste predali. Koľko ste boli ochotné ísť s cenou dole . A prečo niektorí uvádzajú napr 3 izbový a pritom sú reálne len dve izby. Veď obývačka by nemala sa rátať ako izba, či?
A ešte tie čo sa vyznáte. Poraďte ako mám vedieť koľko budem platiť za to daň a ako vypočítať koľko budem platiť daň za prenajimanie bytu.
Všetkým veľmi pekne ďakujem m
Obývačka je izba, rovnako ako detská, či spálni
S cenou dole by som išla len ak by to bol rýchly obchod, bez hypotéky.
Sadzbu dane z nehnuteľnosti má každá obec vlastnú, musíš vyhľadať príslušné VZN
Ak by si byť prenajala platíš daň z príjmu, po odpočítaní nákladov - konkrétnu sumu ti tu nikto nepovie
@katariiinkaa pre mňa je to divné. Hľadám trojizbový. No väčšina je teda 2 izby. 🤔 Iba výnimočne sú tri. Teda musím viac hľadať 4i
@patka06 ak na tom nezarábam?
No vyzerá to tak,že to väčšinou ľudia berú ako izbu.
Chceš prenajať a nezarobíš na tom? Prečo by si to potom robila?
@patka06 kvôli rodine
Ak by si nemala príjem z prenájmu, daň z príjmu ani odvody neplatíš
Neviem odkiaľ si ale obývačka je odjakživa izba
@patka06 tak aspoň tak , to je super. Ďakujem za rady.
@klarissa25 no ja som iná 😂😂 ja tvrdím že mám dvojizbak, teda dve spálne.
@klarissa25 jedine ak je spojená s kuchyňou - sa teoreticky nemusí počítať za izbu
Autorka: A obývačka je potom podľa teba čo? Keď nie izba?
@patka06 obývačka je obývačka 😂😂😂
Obyvacka bola vzdy izba, standardny 4 izbak ma obyvacku a 3 spalne.
Obývačka je jej špeci názov rovnako pre spálňu, či detskú
Všeobecný názov pre tieto miestnosti je izba
Dobre baby, nechajte už obývačku obývačkou 🤗😁
Zaujíma ma či môžem aspoň dúfať že predávajúci sú ochotní niečo spustiť, alebo je to bez šance
Môžeš skúsiť zjednať, možno sa podarí aspoň 1000.-
Je to individuálne
Keď ti napíšem, že som spustila 10.000 tak to budeš vyžadovať aj od svojich predávajúcich? Obráť sa radšej na realitku, nech ti pomôžu.
@daniela1911 nie, nebudem vyžadovať 🙄
Iba sa pýtam, či to predávajúci robia a teda či môžem aspoň skúsiť.
@patka06 🤗
Obývačka sa berie normálne ako izba. Neráta sa ako izba kuchyňa, a keď je spojená s obývačkou, ta sa môže rátať ako polizba. Čiže príklad 2,5 izbový byt je obývacia izba spojená s kuchyňou, a dve samostatné izby k tomu
@jaskolka ďakujem, už tomu rozumiem ☺️
Ja len v okolí. Ak znížili cenu tak max 5000 eur. Ale to pani potrebovala predať.
Záleží aj od lokality. Sme pri BA.
@bosorkabb hľadám stredné, južné Slovensko
Obrat sa na realitku a skus zjednavat cez nich. Znizi ti cenu len taky co to potrebuje súrne predať a potrebuje sa toho zbaviť, ale zázraky v dnešnej dobe nečakaj. Dobrých bytov v dobrých lokalitách je málo. A hľadaj 4 izbak , keď chceš tri spálne
Predávajúci s cenou ide dole len ak chce rýchlo predať a má málo záujemcov. Ak je voľných bytov málo a má čas nie je dôvod znížiť cenu.
Skusit mozes vzdy, zalezi od predajcu, ci spusti. Dan budes platit, ak by si byt prenajimala. Pred tym, ako zacnes prenajimat, musis sa zaregistrovat na FS, daju Ti DIC. Dan zaplatis po skonceni zdanovacieho obdobia z rozdielu, co si utrzila na prenajme, minus 500 eur a minus danovo uznatelne naklady, z toho dan
@mk1111111111 ufffff, toto ide úplne mimo mňa.
Akých mínus 500€🤦♀️🤦♀️🤐
Tu nájdeš presné info k dani z príjmu z prenájmu
https://www.financnasprava.sk/sk/obcania/zivotn...
Neporadím ohľadom dane, ale čo viem, tak obývačka sa klasicky ráta ako izba. Neráta sa kuchyňa. Aspoň v tom celý život žijem, ale keď sa mýlim kľudne ma niekto opravte 😀 tiež sme kupovali 3-izbák - 2 spálne, obývačka, kuchyna, wc a kúpeľňa.