Koľko platíte za daňové typ B?

7. mar 2024

Ahoj.. koľko platíte za daňové priznanie szco typ B.. ja som dnes platila 60 €. Nie je to akosi veľa?

autor
7. mar 2024

(Živnostník,paušalista , 9 faktúr ,..)

monnci2226
7. mar 2024

ak mas pausalne vydavky je to uplne normalna cena...

olivia_c
7. mar 2024

Ja v takomto pripade beriem 60 €, cize za mna uplne primerana suma.

autor
7. mar 2024

@monnci2226 prosím ta a keď mám poznačené ako pohľadávky tu faktúru za december? To co znamená. Ze mi ju nedali do tohto roka ale 2024?

katarinaba
7. mar 2024

Ja by som dokonca povedala, ze ta cena je na spodnej hranici cennikov. Tvojmu poctu dokladov primerana.
Do DP na vypocet dane idu len prijmy, ktore si dostala bud v hotovosti alebo na bankovy ucet v obdobi od 01.01. do 31.12.
Ale okrem danoveho priznania ma SZCO povinnost viest evidencie pohladavok, zasob a prijmov v casovom slede. Preto, ked ti uctovnicka uviedla fa z decembra v danovom priznani ako pohladavku na konci obdobia, je to spravne. Nie je zdanena, lebo prijem bude napr. az v januari 2024, ale v evidencii pohladavok figuruje ako neuhradena. Preto sa uvadza v tabulke v DP.

monnci2226
7. mar 2024

no ak mas fakturu iba vystavenu a nemas ju uhradenu tak by si ju mala mat v pohladavkach... v podvojnom uctovnictve funguje, ze faktura sa zdanuje na zaklade datumu dodania sluzby, nezalezi na uhrade....jednoduche uctovnictvo funguje na principe- ak ju mas aj uhradenu v roku 2023 mala by byt zdanena v 2023, ak ju mas uhradenu v 2024 bude zdanena v 2024

autor
7. mar 2024

@katarinaba
@monnci2226 aha ďakujem.. a to vidí aj daňovú úrad že je v pohladavkach alebo to ten papier kde je to je len od účtovníčky

katarinaba
7. mar 2024

Pokial SZCO robi jednoduche ucto, tak musi robit vykazy z uctovnictva. Ak si uplatnuje pausal alebo danovu evidenciu, tieto vykazy nahradzaju tabulky v danovom priznani - tam sa uvadzaju pohladavky na zaciatku obdobia a pohladavky na konci obdobia. Je to sucet pohladavok. Ale ano, DU tam tu sumu vidi. A uctovnicka tu sumu do DP prenasa prave z tej evidencie pohladavok, kde uz musia byt evidovane vsetky pohladavky jednotlivo.

chiara_elle
7. mar 2024

To je cca bezna cena...

Avsak Tatra Banka mala/ ma akciu pre zivnostnikov teraz, takze mna to stalo 1€ ( SZCO, pausalne vydavky, 7 faktur).
Skoda, ze si to nepostrehla.

dadka1997
7. mar 2024

Normálna suma, platila som 50€

katica06
7. mar 2024

30e

7miriam77
7. mar 2024

Platila som 60 e

77nelinka
7. mar 2024

veď si to nabudúce sprav sama keď sa ti 60 eur zdá veľa

martul
7. mar 2024

Nevieš to robiť, tzn. si nevieš predstaviť čo to obnáša a ani tomu nerozumieš. Ale polemizujes že sa ti to zdá veľa. Vieš, že tá účtovníčka ju to živí? Program v ktorom ti to robí tiež niečo stojí+každoročná aktualizácia, papier minula, na školenia tiež chodí....ale poradím ti, sprav si to sama, doma na kolene a pošli na daňový po holubovi, to je lacnejšie.

radkaradix
7. mar 2024

platila som 30 eur, normalne na fakturu, ziadnej znamej.. som SZCO aj zamestnanec, 24 faktur, k tomu bonus za zaplatene uroky z hypo, bonus z 3. piliera a 2% z dane nasej skolke.. ked som bola len SZCO, robila som si DP veru sama, ale uz sa mi s tym nechce babrat :D

wifonka2112
13. mar 2024

Dobra cena, v uct. Kancelárií kde som pracovala sa bezne pytalo 140€ ..ano sukromne uctovnicky robia od tych 60€ co je minimum..za menej to spravi uz len zacinajuca účtovníčka alebo nejaka známa.

natalienka12
13. mar 2024

@martul To je tym, ze ludia si nevazia dusevnu odbornu pracu, nevidia, ze za tym je vzdelanie a skusenosti. Ale kadernicke kazdy rad a ochotne zaplati.

martul
13. mar 2024

@natalienka12 šak toto, ja stále hovorím, že či aj v obchode keď si kupujú rožky vyjednávajú, že toľko nie sú hodné.

lenkakravcova
13. mar 2024

Platila som 30€ - paušál, dodala som jej súčty faktúr (približne 200). Minulý rok. Tohto roku som si DP podala sama. Keď máš tak málo položiek zvládneš si to cez Slovensko.sk vyklikat aj sama.