Koľko platíte inkaso?

jankassa
6. dec 2023

Ahojte zaujímalo by ma koľko platíte inkaso ? Nám sa bude zase zvyšovať kvôli zatepleniu bytovky. Teraz platíme 208 bez elektriky a internetu. Dvaja dospelý jedno bábätko. 62m. A po novom budeme platiť o 50 e viac za fond opráv plus ako pôjde zase všetko hore po novom roku tak si myslím že sa nám to môže až na 300 e vyšplhať a prídeme mi to nenormálne veľa. Ďakujem za odpoveď ☺️

zobaka
6. dec 2023

nie sme v tom istom bloku? inkaso 260 eur, po...ny fond oprav 75 e uz dlheee roky a stale navysuje, tiez v tom nie je elektrina ani plyn, k tomu hypoteka a vyplata v tahu, sme traja, byt velky ako vy

anze25
6. dec 2023

300€ rodiny dom plyn elektrina ,nehovorím o poistkách paušáloch internet tv …..

viestta
6. dec 2023

To nie je inkaso, to su naklady na byvanie, kurenie, voda, spravcovske poplatky a fond oprav. Mas v rozpise zaloh za co kolko platite a aj vo vyuctovani ake mate spotreby a co to stoji. Ovplyvnit viete len spotrebu, uver na zateplenie splaca kazdy vlastnik bytu. Ked zateplia vam klesne spotreba na kurenie, ale nepocitaj s tym, ze by to boli nejake obrovske sumy vo vyuctovani.
A vo vseobecnosti neplatita nadpriemer

liu71
6. dec 2023

@jankassa my máme byť 56m, v roku 2023 nám dvihli až na 220€, platili sme asi najviac z dvojizbakov v bytovke. Vyuctovanie vsak za rok 2023 ešte nemáme čiže nemôžem povedať koľko sme reálne zaplatili na mesiac. Ale v roku 2022 sme platili cca 170€, z toho 700€ nám vrátili. Čiže za r 2022 mi vychádzalo že sme mali náklad na byt 115€. Záleží však od toho či máte rohový /horný/dolny byt, ako kurite a či máte dobré nastavené radiátory. A nemali ste zateplený bytovku, takže asi dosť veľa ste museli kúriť, aj na koľko stupňov? My v zime máme 21 v obývačke, v spálni takmer nekurime, máme 19-20. No a potom či často sa kupete vo vani alebo využívate väčšinou len sprchu. Je veľa rôznych faktorov, ale ak platíte 200€ za dvojizbak a nič vám nevracajú, podľa mňa je to veľa.

zobaka
6. dec 2023

podotykam, ze nedoplatok skoro 200 e...po rocnom vyuctovni, skoro ma vystrelo, cele zateplenie bytovky jeden velky podvod, zima a desatrocia sa splaca obrovska hypoteka, lebo musela na tom ako svb zarobit a necakalo sa na eu fondy

jankassa
autor
6. dec 2023

@zobaka niesme v tom istom bloku my v bloku nebývame 🤷‍♀️ a ten fond opráv sme mali doteraz 1 € na m2 a od nového roka 1.75 na m2 čo mi fakt akože prídeme strašné veľa skoro 110 €. Ale tak ide sa nam zatepľovať ale tak neviem či sa to potom zníži keď aj kúrenie a všetko ide stále hore. A pred troma rokmi sme platili 0.50 centov za m2 fond opráv a v krátkej dobe je to že likvidačné takéto zvýšenie.

zobaka
6. dec 2023

@jankassa no tak ti poviem, ze ziadne preplatky, len nedoplatky, absolutne ziadna navratnost, najvacsia chyba bolo odist z bytoveho podniku, svb je akurat tak plna penazenky, toho kto je spravca, ale co narobis, ked blbci zahlasuju ano..

jankassa
autor
6. dec 2023

@liu71 predtým sme platili menej oveľa ale to sme tu v podstate nebývali keď sme boli bezdetný. Domov sme.sa chodili iba vyspať a osprchovať inak stále niekde. Len odkedy som ostala tehotná išlo všetko asi 2x až 3x hore. Pred tromi rokmi sme platili inkaso 150 e tento rok platíme 208 a od nového roka sa nám vslastne ten fond zvýši cca o 50 e a ostatné si netrúfnem ani typnut.

jankassa
autor
6. dec 2023

@liu71 a ešte toto som chcela že vaňu nemáme. Nad nami kuri dva týždne z mesiaca zvyšok robí mimo SR. Vedľa nikto není s jednej strany a s druhej dôchodci ktorý su stále niekde na chate. A pod nami pani čo je sama tak tá tiež isto nemá vykorene všetky izby. My v spálni a v obývačke máme radiátori na 3. V kuchyni na 1 a v detskej keďže mala spí s nami máme tiež na 1. Tak neviem.

jankassa
autor
6. dec 2023

@zobaka pfuuu to mi ani nehovor.... My dúfame že keď sa to zatepli tak že keď sa už neznížia náklady tak aspoň sa pár rokov nebudú zvyšovať.

zobaka
6. dec 2023

@jankassa drzim palce, u nas sa deje opak, suseda prestala kurit, ale nedalo sa to vydrzat, tak odisla na zimu byvat inde, akoze vo vastnom byte sa drkotat pri tých palkach je nonsens

jankassa
autor
6. dec 2023

@viestta no napríklad keď kukame nové bývanie tak náklady na bývanie pre 4 osoby sú tam tak 170 e tak preto mi prišlo že mi platíme veľa

zobaka
6. dec 2023

@jankassa inak s tymi "nesusedmi" sme aj my tak, pod nami nikto, vedla nas nikto, uz tam bolo asi 20 podnajomnikov, nikto dlho nevydrzal, nad nami kktko si odpilil radiator, aby usetril, co sa priznala sama "riaditelka svb" a este rohovy byt na severnu stranku...diky..

na inom sidlisku 4 clenna rodina, cize o jedneho viac ako my, platia 140 e...

vanilkovazmrzka
6. dec 2023

@zobaka to by sa malo teraz pocitat po novom, naklady na teplo. Presne preto, aby ti, co kuria, nedoplacali na tych, co ziju “bez radiatorov” na ukor tepla od susedov. Takze velmi fer by bolo, aby sused s odpilenym radiatorom zacal pekne platit za teplo 😄

doriiis
7. dec 2023

290 € ...voda,plyn,elektrina...RD 100 m2

buberova
7. dec 2023

Sme 2, 48m2, 120€ a máme každý rok 250-300€ preplatky

andreakotesova
7. dec 2023

@doriiis veľa platíš.

kristiii
7. dec 2023

@jankassa takmer všetky staršie paneláky, ktoré sa zatepľovali alebo sa chystajú zatepľovať, rekonštruovať majú vysoké náklady. My sme len dvaja, platíme cca 80 prevádzku (už teraz viem, že bude nedoplatok) a 105 fond opráv. Ale my máme dva úvery, na jednom sa už dvíhal úrok, na druhom sa ešte len bude, čiže tiež to pôjde ešte hore. Vy máte ešte plus bábätko. Čiže áno, je to veľa, ale nie je to nič výnimočné. Hlavne tie FO sú teraz fakt dosť vysoké.

doriiis
7. dec 2023

@andreakotesova ....ale aj ,,veľa" žijem.Bazen,tri telky,dva počítače,sušička,umývačka,miešačka,atď...

andreakotesova
7. dec 2023

@doriiis nemáme síce bazén, ale používame presne tie spotrebiče, čo ty, dokonca PC až 3x a platíme spolu 140 eur mesačne (za plyn nam aj vracajú). Dom má 170 m2.

simca06022011
7. dec 2023

stahovala som sa do domu v 2015-2016, v byte 2i/cca 54m2 sme platili inkaso cca 220EUR+45eur ee + 20EUR net/telka... a nasledne este sa prerabal komplet vo vnutri bytovky, vsetko chodby, vytah novy, schodisko.. cize urcite nizsie to neslo.
treba sa pozriet aj presne na rozpisy, a najlepsie po rokoch.. preco sa to napr. zdvihlo vyrazne. LEbo niekedy aj spotreba urobi svoje... nie len zdrazovanie. Mozno niekde viete nieco zmenit, usetrit.. ale ked sa prerabaju bytovky, tak je to proste vzdy vidno na platbach, ale aj na cene bytu...

simca06022011
7. dec 2023

@zobaka my "máme" rohovy byt, kuchyna a jedna strana na sever, obyvacka vychod a spalna juh. Ked sme prerabali zateplili sme ho 2cm matrosom zvnutra (my sme to kvoli plesniam robili), a efekt to ma teraz taky, ze v tom byte sa po zatepleni celej bytovky ani nemusi kurit, nainstalovali termostaty a nastavi sa teplota, a takmer nekuri.. skutocne keby si tam vypeckovala radiatori, ako sme zvykli mi mat, tak by si sa uvarila. Podla mna to stalo za to, aj ked s tymto sme teda neratali... a to cela oprava ma v tej dobe stala cca 5t EUR aj s novymi stierkami, malovanim a vsetkym... a tym padom mi je ukradnute ze nad nami pani dochodkyna takmer nekuri nikdy, a pod nami nikto nebyval roky.

tetapetra
7. dec 2023

@jankassa dom 150m cca 200€, mávame preplatky

ariannazara
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simca06022011
7. dec 2023

inak na co sem pisete domy, ked autorka riesi byt :DDD ?

ariannazara
7. dec 2023

@simca06022011 som si nevšimla ja ze to myslí celkovo 🤣 tak nič vymazala som

andreakotesova
7. dec 2023

Inak za byt (zatepleny, prerobeny) 68 m2 platime 190 eur (3 osoby v ňom mame) + cca 45 eur elektrina a plyn na varenie.

simca06022011
7. dec 2023

@ariannazara ja som sa tak vseobecne pytala, lebo vela je tu zien co pise naklady domov... len v inkase su aj ine veci ako len kurenie/voda, takze to vobeec nema zmysel porovnavat dom a byt

sickynickyobsadene
7. dec 2023

@doriiis dosť veľa na 100m2 , koľko máte na elektrinu a plyn?

ivangeline
7. dec 2023

218 tusim? Akoze je nas viac ako u svokrovcov a oni platoa 280!