Baby kolko platite hypoteku a na kolko rokov? Zvladate to?
@nasta55 mozno som ja nechapava ale k comu ti to bude kolko kto plati na ako dlho s pod. a ak nevladze splacat pomozes mu ?
@nasta55 tu nejde len o pocet rokov a vysku splatky ale predovsetkym cisty prijem rodiny, a pripadne ine vydavky. Optimalne a aj idealne je, ked mesacna splatka nepresahuje 20% cisteho prijmu rodiny, a teda, ak ten prijem je 1500 eur mesacne v cistom, tak splatka hypoteky (a vlastne vsetkych uverov) by mala byt max 300 eur.
tvorca tejto diskusie si len chce popletkovat.. suhlasim s prispevkami vyssie, je to individualne a regionalne diferencovane.
ja mam 480€,z toho 280 hypoteka,100 wustenrood a 100 spotrebak. V pohode zvladam.
no... keby sme mali hypo 20% zo svojho prijmu tak asi nebyvame nikdy...hypo mame cca 600eur na 30 rokov. Veskere poplatky na byvanie nam robia asi 40% prijmu
168 eur hypoteka
300€ hypoteka
My uz ziadnu, ale platili sme 130 EUR na 25 rokov, mame novostavbu RD
@nasta55 no asi inú hypo platí niekto za trojizbový byt v Stropkove ako niekto za rovnaký byt v Bratislave, takže veľmi zvláštna otázka... Dĺžka splácania sa tiež dá nastaviť a zvládať sa to musí... Banka si ťa preverí, nedá ti hypo na 30rokov so splátkou 400€ mesačne ak zdokladuješ príjem 350€...