Prosim,ktore ste,prip. ktore mate manzela SZCO,kolko plati / te mesacne ako preddavok na nemocenske zdravotne poistenie (nie socialne)...?
Je to rovnaka suma bez ohladu na vysku zarobku?
Dakujem
Ak sa nemylim tak by to malo byt 55,02 ale radsej si tam zavolaj. Co viem tak toto je ta najnizsia suma. Inak sa to potom ma vraj vyratavat, podla vysky zarobku.
Je to 55,02 eur, každým rokom sa tá čiastka mení....to je minimum, ak ti samozrejme zo zárobku vychádza platiť viac, tak platíš viac.
je to 55,02 eur a kazdym rokom sa to meni , pred 5 rokmi som platila do 30 eur, vyska zavisi od prijmu a ked neni taky prijem tak od vysky min. mzdy, ktora sa zvysuje a tym aj zdravotne. 😉 kazdy povinne plati, nase nemocnice a zdravotnicke zariadenia su v dezolatnom stave, hlavne ze poistovne maju zisk 😠
Chcem sa spýtať, do sociálnej sa prvý rok neplatí, ak dobre viem. A ako je to z ďalšími rokmi? Je tam nejaká minimálna suma bez ohľadu nato, aké budú moje zárobky, alebo sa to odvíja od toho, koľko som zarobila, čiže keď nezarobím nič, tak nič neplatím sociálke? len tú zdravotnú? Viete mi to niekto prosím objasniť? Lebo mám v tom guláš, každý mi hovorí inak.
Ja som si založila živnosť minulý rok, ale situácia sa vyvinula tak, že som ani nezačala podnikať ....prvý rok som neplatila nikde nič a tento druhý rok musím aj napriek tomu, že nevykazujem žiadnu činnosť? 😝
Ak do zdravotnej poisťovne myslíš tak minimum je 47,58 aspon podla toho co ja viem. Ale najlepšie je zavolat si ma, alebo st osobne ja som to tak urobila.