Koľko peňazí vám necháva muž na domácnosť?

9. mar 2023

Ahojte keďže som na rodičovskom a mám dve deti tretie na ceste môj muž mi necháva 100-150€ pracuje v zahraničí , a keď pýtam tak sa ma opýta veď mas doma .. ( mám áno, len už je mi to zúfalé a trápne pýtať , už aby som si pri troch detoch robotu hľadala popritom čo som doma ) 😏 koľko nechávajú vám ? Potom mu ukážem tento príspevok koľko muž prispieva iným ženám .. ďakujem ;)
Chcela som som si uz nakúpiť veci do pôrodnice a také te základy. ❤️ ďakujem ;)

floki1994
9. mar 2023

100-150 eur na aku dlhu dobu? Tyzden? Mesiac? Manzel trosku skrob..vsak su to vase spolocne financie nie? Ci ty mas vsetko z rodicaku tahat? Smutne

thereisabear
9. mar 2023

Ja toto nikdy nepochopím. Normálne máme spoločný účet a kupujem čo chcem a čo treba. Veď ste rodina, peniaze aj deti sú spoločné.

tinkavvv
9. mar 2023

Platim mojou kartou k jeho uctu. Takze neobmedzene.

katkaseiner
9. mar 2023

Manzel mi nic nedava... chytim kartu a vyberiem kolko potrebujem. Mame spolocne financie a tak to ma byt...

stanzi
9. mar 2023

Manzel mi peniaze nevydeluje, mame spolocny ucet na ktory chodi (momentalne iba jeho) vyplata a z toho platime ucty 🤷‍♀️

amiaja
9. mar 2023

Dufam ze to mas na tyzden..
Peniaze su spolocne, ziadne take ze mi vydeluje 🤦‍♀️

wadja
9. mar 2023

No ja na Tvojom mieste, tak mu veľmi rýchlo vysvetlím čo a ako. Toto si si mala s ním vydiskutovať už dávno . To sa necíti, slušne povedané trápne ?

jaroe
9. mar 2023

Necháva mi celú výplatu.

veronikaszabova
9. mar 2023

Mne nedava muz nic - akoze nejaku pausalnu ciastku ako tebe. Vsetky nase € su spolocne, na jednom ucte.

hedviga2
9. mar 2023

Peniaze mame od začiatku manželstva spoločne. Ak by som pri prvom dietati musela pýtat a byt vydelovaná išla by som od neho. Nech sa drhne do smrti s tymi nažgrglenými peniazmi.

kacernakokse
9. mar 2023

Tak tomu tvojmu by som pekne vyčistila žalúdok. Mali by ste mať spoločný účet, veď sú to vaše spoločné deti a spoločná domácnosť. 150€ je úbohosť, veď to by aj výživné platil viac keby musí nie to podieľať manželke. A to nehovorím o tom, že by sa mal zaujímať aj o to, kedy si si naposledy dopriala ty sama nejaké oblečenie, zábavu, šport... Môžeš mu odkázať že by sa mal cítiť ako chrapun

rhodesian
9. mar 2023

Každý máme svoj účet, mne na môj chodí materská + pár € z brigády. On má svoj účet na ktorý mu chodí výplata. Potom máme jeden spoločný na ktorý momentálne posiela peniaze len on, zhruba 1500 mesačne, podľa toho akú má výplatu (nepýtam sa)
Z toho platíme spoločne veci, stravu, tankovanie a všetko čo ťa napadne.
Zo svojich separátne účtov si kupujeme čo uznáme za vhodné (ja väčšinou oblečenie pre deti 😂🤦‍♀️) alebo keď chcem ja/on kúpiť prekvapko, tak aby o tom ten druhy nevedel 🤷‍♀️
Keď sa vrátim do práce, rovnako budem posielať väčšiu časť výplaty na spoločný účet, ale nechám si aj sama pre seba 🤷‍♀️ myslím si že takto to funguje najlepšie, aspoň u nás.

solange7
9. mar 2023

Mne je zle vzdy ked otvorim prispevok a vidim tam taketo vydelovanie penazi. A zvlast ked este zena pise, ze jej je trapne pytat. Drzim palce.

dianka555
9. mar 2023

Domácnosť funguje ako, kto platí energie, vodu, kúrenie, máte svoju nehnuteľnosť a hypotéku? Robí nákup do domácnosti keď je doma? Oblečenie pre deti ? Tretie dieťa na ceste a predtým ste ako fungovali, ako dlho si doma?

kate9999
9. mar 2023

Financie máme spoločné veď sme rodina

nataliik
9. mar 2023

Na môj účet dolozi 400€ na poplatky, lebo všetko sa sťahuje z môjho účtu( nemame spolocny ucet). Na stravu 450€ ( sme 4), ale on sa väčšinou stravuje v praci, kedze robi 12. Na ostatné veci ako drogéria, plienky, oblečenie a pod. koľko treba.

bajka16
9. mar 2023

Spoločná domácnosť, spoločne deti, spoločná posteľ. Ale peniaze ideme deliť. Mentalita niekde zaostáva.

panelacikova
9. mar 2023

autorka - a tvoj muž je len muž alebo manžel? lebo to je tiež dosť podstatná informácia....

januska12323
9. mar 2023

Ty s tromi deťmi žiješ z rodičáku + 100 eur alebo som to len zle pochopila??

4stanka4
9. mar 2023

Môjmu chodí cast výplaty na jeho účet z toho sa platí cela réžia okolo domu a zvyšok dáva do obalky. Mame jednu obálku a keď potrebujem tak si vezmem odtiaľ a keď poviem ze som odtiaľ brala toľko a toľko tak ze načo mu to hovorím ze sak mam kúpiť co treba 😀

1mina
9. mar 2023

Mame ucet spolocny, aj deti su spolocne 😀 takze sa nic neriesi moje, tvoje, proste sa nakupuje co treba

autor
9. mar 2023

@floki1994 2-3 týždne niekedy aj dlhšie 🙂 len už neviem ako mu to vysvetliť a žiť z rodicaku k rodicaku a nic si nekúpiť pre radosť aj pre seba či deti mi príde smutne :(

autor
9. mar 2023

@floki1994 súhlasím ;)

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rol76
9. mar 2023

Ja dám svojej partnerke do obálky celú moju výplatu,ona tam dá ťiež svoju,odťial vyberie každý koľko potrebuje,a to čo na konci mesiaca tam zostáva,uloží sa na spoločný účet.

autor
9. mar 2023

@wadja no on ma firemný účet takže spoločný mať nemôžme ..

autor
9. mar 2023

@januska12323 áno svoj rodicak a to čo mi nechá manžel

kvet123ka
9. mar 2023

Milion bánk ponuka účet zadarmo. Moze mat aj 10 účtov nefiremnych

slavka52
9. mar 2023

Môj manžel mi dáva celú výplatu

sante81
9. mar 2023

Tvoj muž je idiot, prepáč za úprimnosť.