Ahojte keďže som na rodičovskom a mám dve deti tretie na ceste môj muž mi necháva 100-150€ pracuje v zahraničí , a keď pýtam tak sa ma opýta veď mas doma .. ( mám áno, len už je mi to zúfalé a trápne pýtať , už aby som si pri troch detoch robotu hľadala popritom čo som doma ) 😏 koľko nechávajú vám ? Potom mu ukážem tento príspevok koľko muž prispieva iným ženám .. ďakujem ;)
Chcela som som si uz nakúpiť veci do pôrodnice a také te základy. ❤️ ďakujem ;)
Ja toto nikdy nepochopím. Normálne máme spoločný účet a kupujem čo chcem a čo treba. Veď ste rodina, peniaze aj deti sú spoločné.
Platim mojou kartou k jeho uctu. Takze neobmedzene.
Manzel mi nic nedava... chytim kartu a vyberiem kolko potrebujem. Mame spolocne financie a tak to ma byt...
Manzel mi peniaze nevydeluje, mame spolocny ucet na ktory chodi (momentalne iba jeho) vyplata a z toho platime ucty 🤷♀️
Dufam ze to mas na tyzden..
Peniaze su spolocne, ziadne take ze mi vydeluje 🤦♀️
No ja na Tvojom mieste, tak mu veľmi rýchlo vysvetlím čo a ako. Toto si si mala s ním vydiskutovať už dávno . To sa necíti, slušne povedané trápne ?
Necháva mi celú výplatu.
Mne nedava muz nic - akoze nejaku pausalnu ciastku ako tebe. Vsetky nase € su spolocne, na jednom ucte.
Peniaze mame od začiatku manželstva spoločne. Ak by som pri prvom dietati musela pýtat a byt vydelovaná išla by som od neho. Nech sa drhne do smrti s tymi nažgrglenými peniazmi.
Tak tomu tvojmu by som pekne vyčistila žalúdok. Mali by ste mať spoločný účet, veď sú to vaše spoločné deti a spoločná domácnosť. 150€ je úbohosť, veď to by aj výživné platil viac keby musí nie to podieľať manželke. A to nehovorím o tom, že by sa mal zaujímať aj o to, kedy si si naposledy dopriala ty sama nejaké oblečenie, zábavu, šport... Môžeš mu odkázať že by sa mal cítiť ako chrapun
Každý máme svoj účet, mne na môj chodí materská + pár € z brigády. On má svoj účet na ktorý mu chodí výplata. Potom máme jeden spoločný na ktorý momentálne posiela peniaze len on, zhruba 1500 mesačne, podľa toho akú má výplatu (nepýtam sa)
Z toho platíme spoločne veci, stravu, tankovanie a všetko čo ťa napadne.
Zo svojich separátne účtov si kupujeme čo uznáme za vhodné (ja väčšinou oblečenie pre deti 😂🤦♀️) alebo keď chcem ja/on kúpiť prekvapko, tak aby o tom ten druhy nevedel 🤷♀️
Keď sa vrátim do práce, rovnako budem posielať väčšiu časť výplaty na spoločný účet, ale nechám si aj sama pre seba 🤷♀️ myslím si že takto to funguje najlepšie, aspoň u nás.
Mne je zle vzdy ked otvorim prispevok a vidim tam taketo vydelovanie penazi. A zvlast ked este zena pise, ze jej je trapne pytat. Drzim palce.
Domácnosť funguje ako, kto platí energie, vodu, kúrenie, máte svoju nehnuteľnosť a hypotéku? Robí nákup do domácnosti keď je doma? Oblečenie pre deti ? Tretie dieťa na ceste a predtým ste ako fungovali, ako dlho si doma?
Financie máme spoločné veď sme rodina
Na môj účet dolozi 400€ na poplatky, lebo všetko sa sťahuje z môjho účtu( nemame spolocny ucet). Na stravu 450€ ( sme 4), ale on sa väčšinou stravuje v praci, kedze robi 12. Na ostatné veci ako drogéria, plienky, oblečenie a pod. koľko treba.
Spoločná domácnosť, spoločne deti, spoločná posteľ. Ale peniaze ideme deliť. Mentalita niekde zaostáva.
autorka - a tvoj muž je len muž alebo manžel? lebo to je tiež dosť podstatná informácia....
Ty s tromi deťmi žiješ z rodičáku + 100 eur alebo som to len zle pochopila??
Môjmu chodí cast výplaty na jeho účet z toho sa platí cela réžia okolo domu a zvyšok dáva do obalky. Mame jednu obálku a keď potrebujem tak si vezmem odtiaľ a keď poviem ze som odtiaľ brala toľko a toľko tak ze načo mu to hovorím ze sak mam kúpiť co treba 😀
Mame ucet spolocny, aj deti su spolocne 😀 takze sa nic neriesi moje, tvoje, proste sa nakupuje co treba
@floki1994 2-3 týždne niekedy aj dlhšie 🙂 len už neviem ako mu to vysvetliť a žiť z rodicaku k rodicaku a nic si nekúpiť pre radosť aj pre seba či deti mi príde smutne :(
@floki1994 súhlasím ;)
Ja dám svojej partnerke do obálky celú moju výplatu,ona tam dá ťiež svoju,odťial vyberie každý koľko potrebuje,a to čo na konci mesiaca tam zostáva,uloží sa na spoločný účet.
@wadja no on ma firemný účet takže spoločný mať nemôžme ..
@januska12323 áno svoj rodicak a to čo mi nechá manžel
Milion bánk ponuka účet zadarmo. Moze mat aj 10 účtov nefiremnych
Môj manžel mi dáva celú výplatu
Tvoj muž je idiot, prepáč za úprimnosť.
100-150 eur na aku dlhu dobu? Tyzden? Mesiac? Manzel trosku skrob..vsak su to vase spolocne financie nie? Ci ty mas vsetko z rodicaku tahat? Smutne