Koľko peňazí vám dá mesačne váš muž, ak ste na materskej?

12. máj 2022

Ahojte. Poslednýkrát som dostala materskú a teda už od budúceho mesiaca budem na rodičovskom. Doteraz som nepýtala od muža peniaze, keďže moja materská stačila na zabezpečenie základných potrieb. S mužom sme dohodnutí že mi dá koľko chcem, len mam povedať koľko. A teraz sama neviem koľko mam pýtať, zas nechcem aby si myslel, ze mam doma hawaii. Koľko dávajú vaši vám?

luccija
12. máj 2022

To je úplne jedno veď každý má iné výdavky...pýtaj toľko, koľko Ti doteraz stačilo

ariannazara
12. máj 2022

Mam svoje nasetrene keď niečo potrebujem si kúpiť ale bežné keď potrebujem mu poviem posli mi 200 €, 100 € nemá problém.

pribinak
12. máj 2022

Nevypytujem si peniaze, nirmalne mam prístup k jeho úctu, kupujem čo treba
Veď sme rodina, mame spolu dieťa

Vypýtajú si tak deti vreckové.

ajka0207
12. máj 2022

Normálne si pýtaj toľko koľko minies nie?

andrea_82
12. máj 2022

ak to potrebuješ vyčísliť, tak veď si vyrátaj rozdiel medzi materskou, čo si doteraz mala a rodičovským príspevkom, ktorý dostaneš.

mamamasama
12. máj 2022

Takisto ako @pribinak. Sme manželia, máme prístup k spoločným peniazom. Neviem si predstaviť, že by som si mala niečo pýtať. Ja robím nákupy, viem ak niečo chýba, jedlo, drogéria atď. Z rodičáku by som toho teda veľa nekúpila. Žijete predsa v tej istej domácnosti.

princess59
12. máj 2022

Nevydeluje mi peniaze, máme všetko naše. Kto ide do obchodu tak ten platí, máme spoločný účet + niečo doma v hotovosti, kto koľko potrebuje toľko si vezme. Nerieši čo kúpim a ja neriešim čo kúpi on. Navzájom si odsuhlasujeme akurát nejaké vyššie položky. Takto sme to mali nadstavené ešte keď sme spolu chodili a ostolo to tak aj v manželstve. Kvôli peniazom sme sa nikdy nehádali, obaja hoapodarime rozumne, tak že si doprajeme ale aj odložíme.

lubka73
12. máj 2022

ked Ti doteraz materska stacila tak vies kolko minies , nech Ti teda posiela ten rozdiel ,
my mame pristup k uctom spolocne a nemala som potrebu si pytat

evica17
12. máj 2022

Tiez tak ako baby, mame spolocny ucet.
Ale ak tak, tak si pytaj tak aby si mala na jedlo, platby (neviem co kto.kupuje, plati) a tak a este by si usetrila 100 ak by nahofou. Tak by som.ja riesila.

evkamotka
12. máj 2022

To sa pytas na vyzivne od exmanzela ci co?

My sme manzelia, ucet mame jeden, vsetky prijmy chodia na jednu kopu a odtial obaja cerpame ako uzname za vhodne

rachel36a
12. máj 2022

Prečo by som si mala pytat? Keď potrebujem, tak si vezmem z jeho uctu...niekedy 300, niekedy 500, niekedy viac...podla toho ci nieco drahsie kupujem ....

melanta
12. máj 2022

My máme každý svoj účet, ale každý máme kartu k tomu druhému a aj oprávnenie na internet banking. Neriešime, či sa niečo platí z môjho či z mužovho účtu. Sú to naše peniaze, spoločné, nedelíme ich na moje tvoje. Takže žiadne pýtanie.

tykat
12. máj 2022

Mala som a aj mam kartu k jeho uctu (na moje meno). Kolko som potrebovala tolko som platila.

jaroe
12. máj 2022

Nič mi nedáva, beriem ako zo svojho.

xena0
12. máj 2022

Máme jeden spoločný účet

panda21
12. máj 2022

Máme spoločný účet.

maranta_leuconeura
12. máj 2022

Ahoj, ja ta chapem, tiez mame oddelene ucty, kazdy v inej banke, uz x rokov (po vstupe do manzelstva sa to nezmenilo, naco?) a vyhovuje nam to tak.
Muz mi tiez posiela kazdy mesiac urcitu sumu, pretoze ja platim byt, energie, poistenie atd.
Ale aku sumu budes potrebovat ty, tak to fakt neviem ;)

xqwertyx
12. máj 2022

Mne manžel posiela rozdiel medzi RD a toho co som minala, respektíve potrebovala predtým. A napodiv, zistila som, že aj z toho sa dá ešte ušetriť 🤣, takže som predtým minala veľa, zbytočne veľa 🙈

elizabet173
12. máj 2022

Toto je mimo moje chapanie - aby si nemyslel, ze mam doma Hawai...ved si to moze vymenit, stovky muzov su dnes na MD a bude mat Hawai on. Prepac, ale pises to, akoby ste boli dvaja cudzi ludia. Vy sa nerozpravate o tom, kolko financii potrebujete na stravu, oblecenie, lieky a pod.? Ved ty nechodis do prace preto, ze sa staras o dieta, ktore je aj jeho, to nezbadal? Vzdy som mala pristup ku vsetkym financiam, vybrala som si tolko, kolko som potrebovala. Pytat si od muza? Ved nemas 10 rokov, si jeho partnerka. Zeny ako mozete takto zit?

vierakuli
12. máj 2022

Dostavam 300€ rodicak a to mi musi stacit... z toho kupujem polku potravin, oblecenie, drogeriu, zubara, mhd listky, lieky, vstupne ked niekam ideme... raz za par mesiacov mi je ochotny dolozit 100€ ked mi to fakt nevychadza ale skor si musim sama privyrabat ked deti spia alebo si poziciam od rodicov

vero96
12. máj 2022

nič mi nedáva, máme spoločné peniaze. nerozumiem dobe všetko máme spoločné "byt, dom, rodinu, dieťa ale peniaze nie, to v žiadnom prípade"

viestta
12. máj 2022

Nedával mi nič, mame spoločne peniaze a o výdavkoch sa vždy dohodneme spoločne.

adalmba
12. máj 2022

Mňe posiela podľa dohody. Nepytam, automaticky mi povie koľko prišlo a čo treba platiť. Ale cca 550-600. Hypotéku platím z môjho účtu aj všetky poplatky. On spláca auto, životnú poistku, naftu.... Jasné že peniaze sú naše, no nám to vyhovuje. Nemusí vedieť o každom e. Posiela či som MD, RD, alebo pracujem.

makova333
12. máj 2022

@vierakuli jezisukriste, toto preco dovolis????

sirka9
12. máj 2022

Skoro celu výplatu ( on si nechal iba tak na benzin, cigarety a tak). Ale to dával aj predtým nez som vôbec bola tehotná 🤣

makova333
12. máj 2022

A k tomu davaniu. Mame dva ucty a obaja navzajom k nim pristup, karty...Cize ked platim je uplne jedno z ktorej platim. Su to nase peniaze.

nikdenikto
12. máj 2022

Máme oddelené účty a tak nám to vyhovuje.
Tým že môj muž je technický antitalent, na IB som ho naučila robiť prevod na môj účet a zaplatiť si paušál - tieto platby len kopíruje 😂
Mne posiela mesačne 800€ keď som pracovala, teraz som ešte ani nepýtala a poslal mi 900€ keď som nastúpila na MD - pritom za apríl mi ešte teraz príde výplata. No z môjho účtu ide hypotéka, poistky, energie, škôlka, drogéria, väčšinou potraviny, oblečenie celej rodiny. V podstate všetko okrem nafty, väčšinou tankuje muž. Ak vie že idem platiť napríklad havarijnu na auto pošle mi viac peňazí. Prípadne keď niečo drahšie do domu tiež mi posiela viac.

sylvester01
12. máj 2022

ja ked som bol zenaty tak celu vyplatu,som manzelke daval tak ako to robil moj otec tak aj ja.ale zenaty uz nejsom 16r takze nedavam iba ked treba pomahat

olgakobelova
12. máj 2022

@mamamasama aj ja tak mame jeden ucet

gladys_07
12. máj 2022

Vsetky 😂😂

To mi prve napadlo ked som to citala. Ale realne mame jeden ucet, dve karty