Koľko penazí mesačne miniete?

veronique_1
20. aug 2011

Zaujímalo by ma ako žijú rodiny na Slovensku? Napíťte, prosím, čistý príjem Vašej rodiny po odpočítaní hypo a splátok a koľko mesačne miniete.

michaela.g
20. aug 2011

cca 65% je najom a hypo
ostatne je na stravu, doprava, poistenie, pleny a nejake drobnosti...
obcas aj nieco odlozime 😉 na horsie casi

lucula73
20. aug 2011

ahoj,no neviem či je toto správna otázka do verejného fora,aby si tu niekto zverejnoval svoje príjmy,náhoda je blbec a ja by som sa to neodvážila napísať 😉
ale som na materskej a vyžijeme síce z manželovho platu,ale mohlo by byť aj lepšie 🙂

tilly
20. aug 2011

nemame ani hypo ani splatky 😀 huraaa

katy2
20. aug 2011

Preco si nenapisala aj vase pomery, ako ste na tom, ked uz chces robit statistiku? Nam to vychadza tak-tak.... Ale presne cisla, prepac, pisat nebudem

li_la
20. aug 2011

Asi len málokto ti napíše konkrétne čísla, toto nie je otázka do verejnej diskusie, dokonca ani známych či menej známych by som takouto informáciou nezaťažovala.

Ale pre info 15-20% nájom a splátky, a ostatné pomíňame na stravu, oblečenie, bytové zariadenie, keďže sme čerstvo nasťahovaní, nafta a veci pre potešenie... Odložiť sa nám podarilo maximálne z jedného mesiaca na druhý.

miska246
20. aug 2011

Tak my zijeme kazdy mesiac z mojho RP. Cela manzelova vyplata ide na poplatky, hypoteka, sporenie, mobily... Atd. Zijeme si skromne, ale stastne. Mam strechu nad hlavou, mam uzasneho manzela a krasnu a zdravu dcerku... To je na nezaplatenie 😉 😉 😉

pingu1
20. aug 2011

my nemame ani hypo, nic. uzivame si, chodime po svete. setrit a zgrlosit budem na dochodku. zivot je moc kratky na to, aby som len skreckovala a neuzivala si nic. ale nevyhoda je, ze byvame so svokrovcami. nastastie si rozumieme a som im vdacna za vsetko

estterka
20. aug 2011

tak my sme nasej dcere,ked som otehotnela zalozili zvlast ucet(na nase meno,ale oddelene) a kazdy mesiac sme prispievali v tej dobe vacsou sumou a dodnes tam oddachadza urcita suma kazdy mesiac. z tohto uctu sme nakupili vsetko pre malu a dodnes nakupujeme pre nu. tym padom tam setrime. ja si neviem predstavit zostat bez rezervy,hoci nezijem na slovensku,ale stat sa moze hocico.

benne
20. aug 2011

My prežívame z mesiaca na mesiac a vyzerá to tak, že najbližšiu dobu sa to nezmení 😔 a želáme si hlavne zdravie a prácu...

medyna
20. aug 2011

hmmm..... prezijeme z nasich dvoch prijmov (teda muzov plat a moj rodicovsky),ale nie je nic slavne. Mohlo by to byt aj ovela lepsie. Na druhej strane nejako zvlast sa neobmedzujeme, ale asi zacneme, prichadzaju nam strasne nedoplatky za vsetko .... 😒 alebo zmenime byvanie ?????? 😖

lucka1987
20. aug 2011

no odvazny by bol ten , kto by tu udal presne cisla 😅 ja len pre info 40% prijimov ide na najom, seky, stravu, benzin. ostatne sa da odlozit... no zial nie kazdy mesiac... raz je super a raz nie.

vefi89
20. aug 2011

my žijeme len z RP, 150 ide do šekov a zo zvyšku hospodárim 😅 žiaden rozmar, žiaden luxus....ale dá sa 😎
(ovocie a zeleninu si pestujem 😝)

daniela1974
20. aug 2011

dlhy nemame, hypo nemame - sme taka zvlastna rodina s 3 detmi 😀
My mame prijem -300 vyzivne od byvaleho, 680 materska 400 muz terajsi 🙂
elektrina 50 voda 30 plyn 100 - to je 180
seky skola 100 - teda uz 280
ostatne minam na oblecenie pre deti a
benzin
drogeriu
papiernictvo
zmrzlinu, plavaren, telefony, sportove potreby, internet, poistka za auto ....
a denne 20 eeeecok necham na zraaaaaadlo 😀 😀
20 x 30 - teda celu moju matersku
ale zle nezijem, ja sa nestazujem

dioliana1
20. aug 2011

77% splatky, učty 23% na stravu...

pancake
20. aug 2011

ja potrebujem 400e v penazenke na cely mesiac iba na stravu. a to sa snazim byt skromná ☹ ostatné sú šeky a neušetrím nič (dokonca stále ťaháme z ušetreneho 😢 ) hypoteku chvala bohu nemáme

diabliq6666
20. aug 2011

ja som sama s malou,zijem z 200 eurovej materskej a keby som nemala rodicov nemam kde byvat ani co jest...

lucka1371987
20. aug 2011

absolutne sa nestazujem a setrim ani nesetrim samo mi ostava na dalsi mesiac a to si dozicime ozaj dost,ale chvala bohu nezijeme na sk tam by sme sa asi museli riadne pritiahnut 😉

cucuriedka
20. aug 2011

no len tak tak nam to vyjde v mesiaci... pred yvplatou materskej uz ratam dni... a buduci mesiac idem na rodicovsku, tak to bude o to horsie... preto pojdem do prace skor ako vacsina mamiciek, a sa velmi bojim ze mi pukne srdce davat puclika do opatery inym ludom 😔 😢 🙄

fialkaa
20. aug 2011

asi tretinu prijmu davame na byvanie (hypo plus vsetky poplatky spojene s byvanim). neda sa povedat, ze by sme setrili, kupujem vsetko, co potrebujeme, snazim sa nekupovat hluposti. moj muz ma popri praci, ktora je uz sama dost narocna, vedlajsi prijem, vzdy, ked dostane pracu pomimo, si velmi vydychnem. ale je to za tu cenu, ze je menej s nami. myslim, ze by sme sa dokazali uskromnit a minat o 10 az 20 percent menej, ale zatial to nerobime. hovorim si, ze na to bude prilezostost, ked kupime vacsi byt a budeme platit vyssiu hypoteku. nestazujem si, som rada, ze sme zdravi. je mi luto, ked vidim, ze vela rodin s malymi detmi sa musi poriadne uskromnovat.

evickapooh
20. aug 2011

no ziadne tajomstvo druh zaraba okolo 500 -600plus moja materska a rodicovsky 230 plus dostavam najomne za -nebytove priestory-67,plus vyzivne od ex-a 75,splacame auto,pc,mame uver -to je spolu-cca350 eur,plyn 120,elektria80,voda cca 17 mesacne-mobily plus net cca 60mesacne,skolka bola cca 25 mesacne....a z coho zijeme_?to by som chcela aj ja vediet. 😝 ...no niekedy brat nam pozicia stovku[alebo viac],niekedy,mama,niekedy svokrovci....ja by som isla uz zajtra za pracou do zahranicia- 😕

nibiru
20. aug 2011

no mi to mame o hubu kedze koli svokre sme sa zadlzili prerobili jej byt a ona nas vysmarila na ulicu dlhy ostali ...a sme ostali sme v podnajme platime 410€ seky mame 400€ (uver,kreditky,tv,auto stvrtrocne poistka)priatel zaraba cca 800-900€ ja dostavam 278€ kde je este benzin,strava,plienky oblecenie mlieko nemusim nastastie kojim ak najdem v super akcii dake veci a mam kupim inak pozeram po bazarikoch na nete co to dostaneme no setrime na strave na sekoch neusetrim nic!priatel ostal bez prace tak 2m. dostal podporu 330€ tak sa znazil nieco zohnat no cez prazniny bez sance ale uz pracu am chvalabohu takze teraz budem doplacat co som zameskala 😠 ale co uz musime.nam nikto nic neda zadarmo ani nikdy nedal vsetko co mame je len vdaka nam sice byvame v podnajme ale koplet zariadenie je nase. priatel popri robote robi vzdy fusky nestazujem sa vyrastala som v chudobnej rodine a teraz sa mam nadstandartne dcera ma vsetko co potrebuje denne ovocie,zeleninu,jogurty navarenu stravu kazdy den.hlavne ze sme zdravy a mame kde byvat.o)vedeli sme ze budeme bit skromnejsi ale nemenila by som bola nasa vymodlena.o)ked sa vratim do prace cca o 1r. ak sa podari bude dobre 😀

zuzana1710
20. aug 2011

ja som v minuse.tiez som sama s malou a keby nemam rodicov,tak ani nechcem na to pomysliet kde by sme boli ☹ ☹ ☹ ☹ teraz mi ide mala prvy krat do skolky a len tam som vrazila cely rodicak+rodinne(na satstvo) a zostalo mi velke lobogo a to este nezacal skolsky rok a to mi este nezapotili sumu za skolku a stravne..asi sa mi aj hlava prekruti okolo celeho krku..na seba kupujem oblecenie raz za rok jednu vec,takze asi takto si ja zijem.ale nikdy nebolo tak zle aby mohlo byt horsie..ako nas dedko vravi-pokial mna vidis,tak slepoty sa neboj 😉 a tymto chcem vyjadrit velku VDAKU mojim rodicom!!aj ked im to nepoviem osobne,tak hadam vedia,ze som nesmierne vdacna.tot vsjo..takze ak by mna chcel niekto okradnut na zaklade tycho info,bohuzial by ziskal akurat tak dieru zo syra 😀 😀 😀

tosomja
21. aug 2011

My sa nesťažujeme, hoci pár eur navyše by ma potešili 😀 Ale je to dosť otázka "na telo" takže presné čísla nechci.

ivka225
21. aug 2011

Čistý príjem máme asi 2200 eur, priemerne z toho minieme asi 1500 eur.

soldi
21. aug 2011

netusim, opytaj sa mojho muza 😝

chanae
21. aug 2011

my kazdy mesiac skoncime v minuse 😒 takze radsej ani nepisem..

jewel2121
21. aug 2011

my mame cistych 560...z toho 200 pozicky 200 cestovne manzelovy do prace..aeste nehovorim seky...a tel.a net..Akopa veci..zijeme z toho co mame e to tazke ale snazime sa...malu uz nekojim tak dalsich 70 ide na mlieko....

lenka311
21. aug 2011

keď tu človek číta tie príspevky má si to akurát tak chuť hodiť... 😎 😎 😎 😎
Na stravu mi po odrátaní výdavkov ostáva presne 4,65EUR na deň.. ☹ ☹ ☹
Ale hlavne že sme aj s dcérkou zdravé a čert nech vezme jej drbnutého otca...

andreah25
21. aug 2011

190 nájom + 70 plyn+ 25 elektrika + 120 životné poistky (moja, muž, syn) + 30 mobily + 15 internet + 50 nafta + strava, ktorá bola najväčšia položka cca do 400 eur, no maximálne som ju skresala na max. 250 eur a to vrátane UM pre malého, keďže som nemala to šťastie kojiť, a vrátane plienok a občasného kúpenia niečoho na oblečenie, či už nové v akcii, alebo tu na MK. Šetriť na nákupoch do domácnosti sa mi darí tak, že nejdem už napr. len do Tesca na veľký nákup a nechám tam večne aj 100 eur len tak. Chodím na nákupy so zoznamom a rozdelený ho mám tak, že niečo kúpim v Tescu, niečo v Bille, niečo v Lidli, niečo v Jednote a pod. Aj napriek prevozeniu max. 6 eur na benzín je rozdiel 150 na nákupoch, super 🙂. Niekedy je to viac, niekedy menej, priemerka je však max. tých 200-250 mesačne. A ten rozdiel z nákupov odložíme 🙂. Viem to presne, keďže si všetko zapisujem a tak mám presný prehľad o výdavkoch. Keby takýto prieskum robil radšej niekto z kompetentných a navrhli by zvýšenie rodičovského aspoň na výšku minimálnej mzdy tak by som sa vôbec nenahnevala.

iwulka23
21. aug 2011

Ja-RP 212€ Manžel-420čisté+60tringelty ...SPOLU:cca 700...aaaaaa...PODNÁJOM-250€,UVERY-180,MOBILY+NET-55€...nakupy NA SPLATKY(inak sa to nedá)-80€...čo nám ostane?niekdy ani nie 100€!!na celý mesiac..máme 7 mesačné dieťa...žijeme v podnajme..neušetrený ani jeden cent..a čoo čoo ešte?..že sa musím obetovať na úkor mojej malej Timejky..a musím ísť do práce..aby sme mali z čoho žiť:( ...taký je život na SLOVENSKU...A kto sa máte lepšie..?...len ticho závidim..