Koľko môžem zarobiť bez odvodu?

24. jún 2021

Ahojte vsetci. Hladam niekoho, kto sa vyzna v daniach a podobne aby mi poradil. Pracujem na TPP. Popri tom sa mi naskytla moznost privyrabat si. Moja otazka znie, kolko mozem zarobit z toho privyrobenia bez toho, aby som musela odvadzat dane, socialke a podobne??? Vobec sa do tychto veci nerozumiem. Dakujem za rady.

monkasponka
24. jún 2021

Dane vždy.. jedine ak budes mat vacsie vydavky tak mozno ti vyjde menej... čo sa tyka socialky, treba vygooglit, kazdy rok sa limit navyšuje .. okolo 5_6 tisic by to malo byt. Ak mysliš taky prijem ze ani danove nemusis podavat, tak to je tusim par 100 eur rocne.. tiez sa to meni.

monkasponka
24. jún 2021

Bez danoveho.... 2207 eur bolo za min.rok

autor
24. jún 2021

@monkasponka super takze aby som nemusela ani dane ani socialku mozem ist do vysky 2200€, to je fajn. dakujem za info 🙂

patka06
24. jún 2021

ak si na TPP a popritom budeš ešte pracovať - podávaš daňové priznanie ...dane ti vyjdu určite a predpokladám, že aj nedoplatok v ročnom zúčtovaní v zdravotnej poisťovni
To všetko za predpokladu ..že budeš mať riadnu zmluvu

autor
24. jún 2021

@patka06 praveze to nie je praca ale privyrobenie, nieco ako ked baby predavaju handmade svoje veci.

patka06
24. jún 2021

aj privyrobenie je buď na základe nejakej zmluvy - dohody, živnosti alebo načierno
No ak predávaš vlastné výrobky len tak ...bez dokladu, nie je to oficiálny príjem - dokázateľný ...a teda môžeš zarobiť koľko chceš

sonnenshein
24. jún 2021

Bez "socialky" je to cca 7tisic rocne (meni sa kazdy rok), zdravotne Ti douctuju z danoveho priznania, ale daju sa platit preddavky.
Danove podavas typ B, kde mas prijem zo zavislej cinnosti (TPP), aj ostatne prijmy (prenajom, SZCO, dohody, atd)

autor
24. jún 2021

@patka06 dakujem za info baby.
@sonnenshein