Ahojte vsetci. Hladam niekoho, kto sa vyzna v daniach a podobne aby mi poradil. Pracujem na TPP. Popri tom sa mi naskytla moznost privyrabat si. Moja otazka znie, kolko mozem zarobit z toho privyrobenia bez toho, aby som musela odvadzat dane, socialke a podobne??? Vobec sa do tychto veci nerozumiem. Dakujem za rady.
Bez danoveho.... 2207 eur bolo za min.rok
@monkasponka super takze aby som nemusela ani dane ani socialku mozem ist do vysky 2200€, to je fajn. dakujem za info 🙂
ak si na TPP a popritom budeš ešte pracovať - podávaš daňové priznanie ...dane ti vyjdu určite a predpokladám, že aj nedoplatok v ročnom zúčtovaní v zdravotnej poisťovni
To všetko za predpokladu ..že budeš mať riadnu zmluvu
@patka06 praveze to nie je praca ale privyrobenie, nieco ako ked baby predavaju handmade svoje veci.
aj privyrobenie je buď na základe nejakej zmluvy - dohody, živnosti alebo načierno
No ak predávaš vlastné výrobky len tak ...bez dokladu, nie je to oficiálny príjem - dokázateľný ...a teda môžeš zarobiť koľko chceš
Bez "socialky" je to cca 7tisic rocne (meni sa kazdy rok), zdravotne Ti douctuju z danoveho priznania, ale daju sa platit preddavky.
Danove podavas typ B, kde mas prijem zo zavislej cinnosti (TPP), aj ostatne prijmy (prenajom, SZCO, dohody, atd)
@patka06 dakujem za info baby.
@sonnenshein
Dane vždy.. jedine ak budes mat vacsie vydavky tak mozno ti vyjde menej... čo sa tyka socialky, treba vygooglit, kazdy rok sa limit navyšuje .. okolo 5_6 tisic by to malo byt. Ak mysliš taky prijem ze ani danove nemusis podavat, tak to je tusim par 100 eur rocne.. tiez sa to meni.