Ahojte maminy prosim vas sme 3 clena rodina jedno dieta. Za 4 mesiace mame minutej 40k vody. Mne to.pride strasne vela viete mi niekto povedat kde usetrit. Periem vzdy bielizen biele, uteraky, postelne pradlo, deky, utierky na 60°C , tmave na 40!° iny program nepouzivam, a nonstop sa splachuje. Myslite ze to je tak akurat minutej 10 k na.mesiac alebo ?
Ale tak my sme 4 členná rodina a minieme studenej vody za mesiac cca 5k a teplej cca 3-4k. Rocne to mám na teplej cca 48k a na studenej 55k približne
@dzarika Teplú vodu si hrejete sami v bojleri alebo v kotli? Nejde z centrálnej kotolne?
10 m3 pre troch je dosť. Ale ak periete aj plienky, tak zas šetríte na plienkach.
@jarka_black ano mame kotol ,nie nie praveze plienky neperiem 🙂
@dzarika čiže plynový kotol so zásobníkom TUV, hej?
@jarka_black no asi ano, ja vobec sa do takyho veci nevyznam 🤣 len dmes mi.prisla ta suma za tu vodu tak som mala dost ze tolko za taky kratky cas 🤣
@dzarika Tipy:
- viac sprcha ako vaňa
- sprcha: namokriť sa, zastaviť, namydliť sa, opláchnuť
- práčka: čo najplnšia
- WC: keď vylievam nočník, idem na WC aj ja a spláchnem naraz
- riad: nie pod tečúcou vodou, ale napustiť do drezu len trochu a postupne sa oplachovaním dopĺňa drez
@candii Ak bola technická porucha, treba hlásiť do poisťovne a okrem opravy býva preplatená aj uniknutá voda (kuknite si poistku, čo všetko tam máte a v akých limitoch)
@jarka_black dakujem za rady/tipy skusim to robit hlavme takto ako ste pisali a hlavme plnit pracku lebo mam 8 kg pravku a niekedy mi pride ze periem strasne malo na takom dlhom programe
@jarka_black joj to bolo asi pred dvoma rokmi a z batérie unikala, kartuš či ako sa tá súčiastka volá.. chyba bola na našej strane
@nikasmile aj moji rodicia maju extrem minutej vody to su dvaja minuly rok maly 180 kubikov ale stym ze napustali bazen 🙂 ale je to sttasme vela ako ta voda sa lahko minia 🙂 ja mam.doma dvoch plavcov ktory musia mat nspustenu vanu az po vrch strasne maju raadi vodu ja zas naopak osprchijem a idem 🙂
@dzarika Program stačí 30 minútový na 30°C, ak sú veci len spotené. Lebo elektrina bude ešte väčšia pálka potom. Samozrejme, nešetriť tak, aby ste strádali... začať šetriť po troške, aby sa zachoval komfort aj hygiena. Prosto len neplytvať.
Odporúčam zapisovať si každý mesiac stav vodomera, plynomera aj elektromera. Spravte si tabulku v exceli. 1. v mesiaci nastaviť pripomienku.
@jarka_black ano skusim.tak dakujem velmi pekne
To je úplná pohoda 10 kubíkov za mesiac na 4.My máme aj viac
to je 40 k studenej?
lebo určuje sa tepla aj studena ...