Koľko miniete na stravu?

24. aug 2023

Ahojte, kolko vam vychadza ze miniete v potravinach mesacne? Sme rodina trojclenna, dvaja dospeli a 3 rocne dieta, ale teda ked si kazdy mesiac pozeram utraty Tesco a podobne, tak to scitam aj na 1000€, pride mi to extrem a pritom mam pocit, ze kupujem len potrebne veci, ano sem tam nejaka sladkost, chipse ale ziadny extrem … bezne na ranajky pecivo, nejaka sunka, zeleninka, maslo, syr, nejake jogurty pribinaicky pre maleho, obed sa stravujeme v praci a maly skolka a vecere podla toho, co varim, niekedy tiez pecivo a tak …. Ďakujem za vasu spatnu vazbu 🙂

veselo_neveselo
24. aug 2023

Odloz si blocek z nakupov a na konci mesiaca si ich este raz pozri.
A kolko potravin vyhadzujes?

avonladyba
24. aug 2023

V čom je to extrém? 1000e deleno 3, je 333e na hlavu, deleno 30 dní, je cca 10 eur na deň. Neviem či v tom máte iba jedlo alebo aj iné potreby do domácnosti, ktoré sa v tescu dajú kúpiť, predpokladám, že to nebude striktne len jedlo, ale v košíku sa objaví aj zubná pasta a podobne. Ak to chces zredukovať, tak sa zamysli nad každým jedlom, koľko stojí, napirklad máš na večeru chleb so šunkou, alebo s čím, skús si to zrátať a uvidíš či je to v limite, alebo sa dá niečo z toho skresať??

anjelicek26
24. aug 2023

Ratam 50-60/osobu na tyzden, je nas sest... Priemerne tak.. vam to vychadza viac. Varim kazdy den, desiaty do skoly tiez maju poriadne a nie su to ziadne male deti...a blbosti nakupujeme tiez🫣Mne velmi pomaha chodit na nakup len 1* v tyzdni zo zoznamom,co chcem varit.

avonladyba
24. aug 2023

Ak jete sladkosť, čipsy, každý deň, tak to kľudne vie urobiť tiež dosť a sú to v podstate zbytočne vyhodené peniaze za zničené zdravie (ak to preženiem trochu??).

muchotrafka298
24. aug 2023

Ja som si zacala zapisovat blocky do xls tabulky, takej velmi jednoduchej. Mam to podelene na polozky, neratam tam najomne, elektrinu, plyn /toto mam v tabulke ako kazdomesacny pevny vydaj/

Pre 3 dospelych mam mesacne cca 1100 EUR nielen na stravu, drogeriu, oblecenie povedzme, lieky, vyzivove doplnky ale aj komplet reziu co je najomne, elektrina, plyn, kablovka. Ja varim denne, obcas nejaka donaska.

vikusjk
24. aug 2023

Sme tie traja, minieme okolo 500-600 €, ale su v tom uz aj obedy.

gabika128
24. aug 2023

Ja bežne v týchto obchodoch kupujem aj drogériu, čistiace prostriedky, veci do domácnosti, oblečenie, ponožky, hračky pre deti, fľašu alebo darčeky ku sviatku atď...z bločkov si pozri len stravu a zrataj.

maranco
24. aug 2023

vyskúšaj niektorú aplikáciu na evidenciu bločkov a daj vedieť ktorá je dobrá, nepotrebuješ ručne prepisovať údaje ale cez QR kód načíta bloček a malo by roztriediť nákup do kategórií.
https://play.google.com/store/apps/details?id=s...
https://play.google.com/store/apps/details?id=c...
https://play.google.com/store/apps/details?id=s...

dominikamacakova
24. aug 2023

Koľko stojí pribinačik? 1,30€? Zrátaj si koľko dáš len za toto mesačne... 1000€ je veľa... lebo kupujete blbosti a drahé veci

levandula7
24. aug 2023

sme dvaja dospelí, na nákup do domácnosti +- 450€ + reštaurácie, donášky okolo 250€.
nepríde mi to nejak šialené, skrátka to máme nastavené tak, že na jedle nešetríme.. keby som chcela silou-mocou ušetriť, objednávali by sme menej často a viem si predstaviť, že by sme sa vošli do tých 500€.

zafir01
24. aug 2023

@anjelicek26 presne aj u nás tak . 2dosp a 3 deti 12r ,6 r, 1,5r
1x tyždenne do obchodu . Nákup za 150€ plus mám svoju zeleninu v sezóne a napr králicie mäso ,divinu ,vajíčka mame svoje .
Za mesiac mám zapísaných vždy okolo 800€ . Plus teda bolo by to viac ,ak by som nemala aj vlastne zdroje .

januska12323
24. aug 2023

Do 1000 rátaš aj obedy v práci, škôlke? Keď je to samostatne tak za mňa je to veľa. Doma jete len raňajky a potom až večeru. Ako často kupuješ čipsy a sladké somariny? Na tom sa dá veľa ušetriť a ušetríš aj zdravie.

candii
24. aug 2023

Sme 4 a veeeelmi veľa 🤣 nepočítam.

saxana000
24. aug 2023

Moj nakup velky tyzdenny je max 130e niekedy trosku prestrelim ked je tam.prach na pranie alebo kapsule do umyvacky.tak 700 mesaxne max aj s pizzou raz za cas niekde vonku varim 4x do tyzdna maso cestovina raz sladke aj privarky som zaviedla muz si nosi obed z domu a ja tiez.zemiaky vajicka zeleninu teraz mame od babky zo zahrady.mala obeduje v skolke.sme traja.

79viktoria79
24. aug 2023

veľa 😃,ale ja teda ziadne čipsy a somariny nekupujeme,ja aj keď dám synovi nejakú tyčinku do školy,nosí ju týždeň,on nieje zvyknutý,ale na kvalite si potrpim,ja by som lacnú salámu nekúpila,radšej si priplatiťim na drahšiu šunku,maslo,zeleninu,ovocie, mäso z polska určite nie,aj ked je lacné,pozri si bločky čo kupuješ,a uvidis na com vieš ušetriť

x_mery_x
24. aug 2023

My sme tiez traja a mesacne do 400€, zvacsa chodime raz za tyzden na nakup, ktory nas vyjde 80€

suzitok
24. aug 2023

My sme štyria a teda 1000€ neminiem ani keby som chcela. A pritom nenakupujem podľa letákov, ani nepozerám nejako na ceny, kupujem, na čo máme radi. Varím každý deň, sem tam ostane do ďalšieho dňa, večere sú ako kedy, niekedy teplé, inokedy studené, doprajeme si aj sladkosti a rôzne pochutiny, niekoľkokrát mesačne sa stravujeme mimo domu, alebo si objednáme. Raz týždenne veľký nákup za cca 70-80€ a potom len dokupujem drobnosti ak treba, tak do 90-100€ sa zmestíme.
Doma nepestujem, mám len pár sadeníc rajčín, paprík a kríky s bobuľovým ovocím, všetko ostatné kupujem.

kristinapetronela
24. aug 2023

Myslim ,že lacnejšie sa nedá pokiaľ sa chcete zdravo a výživné stravovať ♥️

evkamotka
24. aug 2023

My sme 4, vratane drogerie a liekov nas potraviny stoja 400-500 mesacne. Nijako nesetrime, kupujeme si co chceme. Neviem kde robis chybu, pride mi to hrozne vela

drahomirrra
24. aug 2023

Velmi vela. Sme rovnako ako vy traja - 3r dietatko.
Ja nechapem, ked sem zeny napisu, ze 4clenna rodina a 500€. Ze co jedia. Fakt.

drahomirrra
24. aug 2023

@evkamotka Mne pride vasa suma nenormalne malo. A este aj s liekmi a drogerkou? To je cisto strava kolko? 350€? Pre styroch????

muchotrafka298
24. aug 2023

@drahomirrra ja som sa tu tiez velakrat pozastavila nad tymi sumami, videla som tu aj ze 4 clenna rodina 250 EUR na stravu. Ja si vobec neviem predstavit, co oni jedia a kde nakupuju.

zafir01
24. aug 2023

Ono ,keď píšu niektorí ,že minú napr 400€ a sú štyria a nepozerajú na ceny ,tsk podľa mňa minú viac ,len nemajú prehľad ...alebo jedia inak .možno menej vyvážene ( tým nechcem nikoho uraziť .každý máme inú kuchyňu doma )

Moje deti jedia raz týždenne rybu . Pri filetovanych rybach som na cca 15€/kilo ..a na obed pre nás 5 to kilo spotrebujem .
Nekupujeme pribinacikov .kupujem skyry , cotage, grécke jogurty
Nekupujeme margarín ,kupujem čerstvé maslo ,alebo lučinu .
Nekupujeme tavene syry ,kupujem ricotu , parmezan , feta syr , haloumi ...
Nekupujem klasické pečivo , kúpim celozrnné ( alebo mix ,až je vždy zmena )
Nevarievam len bielu ulatu ryzu či zemiaky ,ale jeme natural ,basmati , bulgur , kuskus , quinou...
V miske na ovocie sú vždy aspoň 2druhy ovocia prakticky 365 dní v roku .
Nekupujem paradajkový pretlak ,ale lupane paradajky s väčším obsahom paradajok
A mohla by som pokračovať veľmi dlho .
A áno nájdete u nás občas aj balík chipsov ,či nejaké tie keksíky 😂 ..ale tie tiež nekupujem pravidelne

ropucha6
24. aug 2023

1000eur akoze bez vasich obedov? Co v tom je? Aj drogeria? Celkom dost. Akoze my traja tiez neminieme malo, ale presne kupujeme aj drahsie veci, hlavne syry, drahy med, kava…plus ked parkrat zbehne clovek do yeme na par veci, to je hned 30eur za 5 poloziek 🙂 tipujem tak cca 700eur so zakladnou drogerkou (toaletak, utierky, atd). Nejaka ta restika este je pomimo.

seblicek
24. aug 2023

Mne sa to tiež zdá dosť. Odkladaj si lístky a potom pozeraj akoby sa dalo ušetriť, pokiaľ to nebudeš mať pokope nebudeš vedieť si to zvážiť, prehodnotiť 😉

sara288
24. aug 2023

Ja stále žasnem, keď sú tu diskusie na túto tému a ženy napíšu, že pre dvoj-trojčlenné rodiny minú 1000 eur LEN čisto na stravu, a potom sú tu diskusie na otázku, koľko si viete odložiť mesačne, a tam tiež minimálne každý druhý píše, že najmenej 1000 eur 😄 neviem, či sú to rovnaké skupiny ľudí, možno práve naopak.. v každom prípade vám to prajem, je fajn môcť si dovoliť čo najviac na potraviny, čo je základ zdravia (myslím tu keď sa kupuje čerstvé kvalitné mäso, ryby, zelenina, ovocie,… nie chipsy a alkohol a podobné veci). Ak vám to vychádza z rozpočtu, viete si okrem toho niečo aj odložiť, tak by som ani neriešila situáciu ostatných ☺️ jedine si treba odsledovať, či zbytočne nevyhadzujete potraviny - a v tomto zmeniť režim, variť podľa toho, čo sa blíži k dátumu spotreby, neobjednať si pizzu, ak mi idú v chladničke zhniť zelenina vajíčka šunka ale skôr z toho niečo pripraviť, variť len toľko, koľko zjete a pod. 🙂 My sme dvaja, snažíme sa zmestiť do 500 mesačne max čisto len potraviny, aj keď je pravda, že máme občas jedlo alebo domácu zeleninu/ovocie od rodičov, plus občas reštika, kávička v meste, tak to by možno pridalo extra 100ku. Čiže max 500-600 len jedlo.

janka2000
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miamia04
24. aug 2023

Dvaja dospelí do 300e mesačne.

peter0123
24. aug 2023

Dvaja dospelí dve deti v puberte cca500-550euro

vevapeto
24. aug 2023

@saxana000 presne aj ja- tyzdenne 130€ len potraviny, občas pizza, restika…