Koľko miniete na stravu? myslím rodiny . Manžel mi dáva 100 eur na jedno dieťa mám dve malé deti, ešte nosia plienky .Ja dostávam len rodicak 300 eur zdá sa mi to malo .
iba na stravu?
no minimalne 100eur na tyzden .....teda 400+eur za mesiac
2dospeli+2deti
Posielaj na nákupy trvanlivých potravín, ovocia, mäsa a zeleniny a plienok manžela - každý týždeň mu priprav zoznam a pošli ho na nákup. Peniaze čo ti dáva budeš míňať len na menšie denné nákupy pečiva a podobne.
My tak okolo 500e, potraviny aj drogéria aj lieky sú v tom...2dospeli a 2 deti...
My sme 2 plus deti 2 a 5 ročné, strava cca 400-450€ ... Muž, ktorý žgrloší na vlastnej rodine je na zaplakanie
U nas 400- 450 € strava a to este mame zahradu, takze co to dopestujeme aj. Sme 2+2
A po novom roku to ešte pôjde hore teda dnes mi pokladnička hovorila že nový rok pečivo hore zas mliekomliecne vyrobky cez 50% a tak ďalej...to muž ti tak vydeluje ? Ja mám len priateľa máme 2 deti a dá mi viac tiež som na ridicaku u nás s financiami naravam ja ja ovsetko platím nakupujem seky uhradzam ona sa peniaze ja všetko zabezpečujeme so domacnosti
100e na jedno dieťa, 100e na druhé dieťa? Čiže 200e? A on si kupuje stravu a vari sam? Aj používa kozmetiku a čistiace prostriedky sam?
Ako zatiaľ som to nejak presne nepočítala, no suma sa isto pohybuje medzi 400 - 500e, keďže tie týždenné nákupy sú baj očko tých 100€ isto. Zaujímalo by ma však, prečo ti takto delí peniaze
Akurát som minulý mesiac počítala, zmestili sme sa so školskými obedmi do 600€ (sme 2+2, deti 7 a 10rocne). Je to strašné vela
Nič v zlom,'' ale manžel mi dava 100eur na 1 dieta '' tak toto nechápem... Ste manželia peniaze su vaše spoločne, aspoň by to tak malo byť si myslím. A 2 dospelý s 2 deťmi cca 500 eur je taká norma v dnešnej drahej dobe.
Takze mas 500 eur na stravu?on co plati?
Sme 2+2 cca 600€
Ved nech nakupuje on, frajer.
Napíš mu vždy zoznam a nech ide do obchodu.
Toto "Manžel mi dáva 100 eur na jedno dieťa mám dve malé deti, ešte nosia plienky." znamena, ze zijes s detmi sama a "manzel" Ti dava peniaze na deti? Ci zijete spolu a teda Ta takto grobiansky vydeluje?
Netusim, kolko presne minieme, ale peniaze mame s manzelom spolocne a teda informacia z nasej rodiny by Ti ani velmi nepomohla, lebo mame sice tiez dve deti, ale jedno je vo vrcholnej puberte a druhe dospele, takze co sa tyka stravy, to bude s rodinou s malymi detmi velmi odlisne.
Pod 500 už nie na mesiac, sme štyria.
Ja mám dokopy cca 500 aj s rodicakom nie len na stravu ,ale na všetko plienky ,drogéria, paušál ,lieky internet ,oblečenie pre deti proste na všetko ...viac mi nedá lebo vraj nemá ...on robí v Nemecku zarobí 2000 eur až 2500 ale platí hypotéku 900 plus paušál ...stravuje sa tým pádom sám ale vždy mu vyjde nám dať proste len 200 eur 230 a tak vlastne len prídavky na dieťa viac nie už som stoho zufala
No tak by si si s nim mala sadnut a nastavit nejake pravidla fungovania.
Na stravu minieme veľa, nepočítam to. Tvoj problém však nie je, koľko kto minie na stravu, ale ja keď počujem vetu: Manžel mi dáva toľko a toľko, pýtam sa vždy sama seba, prečo si niekto takého človeka vezme. Vy ste sa pred svadbou nepoznali? Vy ste nevedeli, aký človek to je a aký má vzťah k peniazom a rodine?
No neviem teda, ale mne toto pride strasne malo. Treba si jednoducho sadnut a urcit si pravidla, vsak takto sa fungovat neda.
Pri zárobku 2500€ by ti mal poslať 500€ minimálne na tie všetky položky… 🥺
Skor ako zien na koni by som sa opytala pana manzela, kolko minie on na stravu a kolko preje*e na ukor rodiny. Sorry za slovnik. Kde na takych chodite.
Sme traja (dieťa 3 roky) a je to okolo 500 eur. Mrzí ma, že niekto takto šetrí na vlastnej rodine. Ak by zarábal minimálku, tak to pochopím, že sa na čas musíte uskromniť. Skús sa s ním dohodnuť, nech ti aspoň v Nemecku kúpi potraviny a drogériu. Je to tam lacnejšie a kvalitnejšie.
Asi by som sa vybrala za panom manzelom do nemecka na vylet, ze ci tam nema nejaku bokovecku, ktorej idu peniaze... Mas narok na pridavky z nemecka a tie teda isto nebudu 20e...
@guiseppinka to je pravda. len tu to podla mna nefungovalo este ked nemali deti a zial detmi sa nic ani nezmenilo, len sa ta pomyselna priepast este viac prehlbila. skoda, ze to nevidela uz pred svadbou
My sme dvaja a minieme okolo 500e na mesiac aj s drogeriou 🙄